Nieuwe artikelen:

 • Zomer Beauty Essentials 2024

  Zomer Beauty Essentials 2024
 • Nieuw | hannah FlairoSun

  Nieuw | hannah FlairoSun
 • Book Haul – 10 New Books! Romantic Suspense, Spicy, Why Choose & Special Editions

  Book Haul – 10 New Books! Romantic Suspense, Spicy, Why Choose & Special Editions
 • Furla Unica & Furla Autentica Eau de Parfum

  Furla Unica & Furla Autentica Eau de Parfum
 • YVRA 07 L’Essence de L’Excellence

  YVRA 07 L’Essence de L’Excellence
 • Notino Beauty Haul Unboxing ???? 5 nieuwe parfums!

  Notino Beauty Haul Unboxing ???? 5 nieuwe parfums!
 • Pinky Promise by Rebecca Rennick

  Pinky Promise by Rebecca Rennick
 • Spicy Book Haul – 10+ New Books ????️

  Spicy Book Haul – 10+ New Books ????️
 • 5 basistips voor het trainen van je hond

  5 basistips voor het trainen van je hond
 • Action Haul Shoplog Juni 2024

  Action Haul Shoplog Juni 2024

DIVERSE REISTIPS – LAAT DE VAKANTIE MAAR BEGINNEN!

DIVERSE REISTIPS – LAAT DE VAKANTIE MAAR BEGINNEN!

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar bij mij zijn de vakantiekriebels alweer begonnen. Door deze koude dagen, verlang ik naar de zon en het gevoel van niks-moet-alles-mag. Om alvast in een vakantiestemming te komen heb ik een paar leuke/fijne tips op een rijtje gezet…

Wees op tijd met boeken of ga voor een last minute
Ga je deze zomer op vakantie? Dan ben je eigenlijk al redelijk laat met boeken, wees er zo vroeg mogelijk bij dan weet je zeker dat er nog ruim voldoende keuze is. Bij sommige boekingen kan je dan gelijk profiteren van vroegboekkortingen, korting is natuurlijk altijd mooi meegenomen! Maakt het je niet zoveel uit waar je heen gaat? Dan is een last minute vakantie ook een leuke uitdaging plus het scheelt heel veel centjes. En de centjes die je dan weer bespaar kan je bijvoorbeeld weer uitgeven als je op vakantie bent 😉

Lees je goed in en controleer alles voor de zekerheid
Ga je naar een ander land op vakantie, dan is het zeker belangrijk om ook alles te controleren. Zo moet je voor bepaalde landen een ESTA aanvragen, zijn er diverse regels wat wel en niet mee mag in je bagage en heeft elk land weer zijn eigen regels & gewoontes. Ik heb al eens een artikel geschreven over een ESTA voor mijn Nederlandse lezeressen, maar hier kan je een ESTA aanvragen voor Belgen.

Ook als je met de auto op vakantie gaat mag je niet zomaar alles meenemen (zoals een hele grote voorraad sigaretten #spreekuitervaring). Ga je dus voor het eerst naar een bepaald land, zoek dan via bijvoorbeeld het internet uit wat wel en niet mag. Voor bepaalde landen zoals Amerika is een ESTA aanvraag nodig, gelukkig is het in een mum van tijd geregeld!

Zorg voor goede koffers
Oké deze tip is voor mij eigenlijk meer een soort excuus om een hele gave kofferset te kopen die ik al maanden op het oog heb (SuitSuit) toch maar eens te gaan kopen. Het is belangrijk dat je een goede, stevige koffer hebt…maar het mag er ook wel een beetje leuk uitzien toch?! Tijdens het reizen is het wel belangrijk dat je een stevige koffer/tas hebt en dat die ook goed beveiligd is (vooral als je met het vliegtuig gaat). Je wilt natuurlijk niet dat andere reizigers super eenvoudig bij je bagage kunnen komen.

In elk land is er genoeg te doen
Voor dat wij vorig jaar naar Kroatië zijn gegaan, heb ik eerst diverse leuke uitjes in de omgeving opgezocht. Dit kan je natuurlijk voor elk land doen zoals Amerika, Turkije of bijvoorbeeld Australië. Als je dan toch ergens bent waar je niet zo vaak heen gaat, is het juist leuk om zoveel mogelijk van de omgeving te zien en dan niet alleen de mega bekende toeristische plekjes. Gelukkig is het ano 2019 super gemakkelijk om per land en regio leuke tips te vinden over dagjes weg en bezienswaardigheden. Het is trouwens ook verstandig om recensies/reviews op te zoeken, zo kom je minder snel voor nare verrassingen te staan.

Geniet!
Het aller belangrijkste is natuurlijk dat je geniet van je vakantie. Als je alles goed geregeld hebt, dan hoef je verder niet meer zoveel zorgen te maken en is het tijd om te gaan ontspannen. Voor dat je het weet zijn de vakantiedagen weer voorbij en begint het “gewone” leven weer. Maak ondertussen wat leuke foto’s of leg af en toe iets vast op video, altijd leuk om daar later weer terug naar te kijken. Ik pak nog regelmatig onze vakantie foto’s erbij om weer even wat herinneringen op te doen, ook mijn dochter Sterre doet dit regelmatig en vaak komt dan ook de vraag “mam wanneer gaan we daar weer naar toe?”.

Dit waren weer een aantal tips die ik graag met jullie wilde delen. Van mij mag de vakantieperiode weer beginnen, lekker genieten van de warme zomerse dagen en gewoon even helemaal niks meer moeten…heerlijk! Helaas moeten we nog een paar maanden geduld hebben en dan is het alsnog de vraag waar wij dit jaar heen gaan. Omdat we momenteel onze woning aan het verbouwen zijn, gaat het dit jaar denk ik een last minute worden maar dat is natuurlijk ook helemaal niet erg.

Zijn jullie al aan het rondkijken voor een vakantie nog voor dit jaar of hebben jullie misschien al een toffe vakantie geboekt?

*Dit is een samenwerking
Volg:

3 Reacties

 1. februari 4, 2019 / 9:23 am

  Wij zijn eigenlijk nog helemaal niet echt met een vakantie voor dit jaar bezig geweest. Wij hebben natuurlijk het voordeel dat we geen rekening hoeven houden met schoolvakanties en zo’n beetje kunnen gaan wanneer we maar willen.
  bychristiana onlangs geplaatst…Welke lichaamsverzorging past goed bij jouw huid?My Profile

 2. februari 4, 2019 / 2:09 pm

  Ik heb mijn vakantie al geboekt: ik ga mijn verjaardag in London vieren en in de zomer ga ik dagtochtjes maken. Heel misschien dat ik nog een paar dagen Liverpool wil gaan boeken, maar dat moet ik nog even afwachten
  Tessa onlangs geplaatst…Merk in de spotlight: LumeneMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge