Nieuwe artikelen:

 • Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen

  Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen
 • Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten

  Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten
 • Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben

  Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben
 • Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos

  Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos
 • Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

  Nieuwe producten van Kylie Cosmetics
 • Waarom sneakers de beste schoenen zijn voor kids

  Waarom sneakers de beste schoenen zijn voor kids
 • Home | Nieuw Trudon Versailles

  Home | Nieuw Trudon Versailles
 • Tip : Amazon heeft 30% korting op veel Engelstalige boeken

  Tip : Amazon heeft 30% korting op veel Engelstalige boeken
 • Diverse haartrends van dit moment 2024

  Diverse haartrends van dit moment 2024
 • Beginnen met botox? Dit zijn 4 tips!

  Beginnen met botox? Dit zijn 4 tips!

PERSOONLIJK | EEN ANGST OVERWINNEN

PERSOONLIJK | EEN ANGST OVERWINNEN

Ik denk dat bijna iedereen wel ergens bang voor is of iets eng vindt. Zo heb ik zelf een aantal punten waar ik echt tegen aan hik, en  ik roep al drie jaar dat ik daar graag iets aan wil doen. En steeds als het dan bijna zover is verzin ik weer een excuus, of raak ik zo erg in paniek dat ik het als nog niet doe. Maar ik kan nu vertellen dat ik 19 april één grote angst heb overwonnen.

Over welke angst heb ik het nou eigenlijk? Het gaat om reizen met de trein, sommige mensen doen dat dagelijks alleen ik durfde het nooit. Natuurlijk ben ik vroeger wel eens met de trein weggeweest (met mijn moeder of met vrienden), maar dat is echt al jaren geleden. Sinds mijn “kleine” hersenbloeding durfde ik gewoon héél veel dingen niet meer. Zo durf ik niet alleen op pad te gaan, naar een plek waar het erg druk is. Omdat ik op zulke plekken in paniek kan raken, of juist bang ben dat ik nog zo’n bloeding krijg. Natuurlijk zijn er verschillende kenmerken van angststoornis, voor iedereen is het net weer even anders.

Voor mijn werk krijg ik dagelijks diverse uitnodigingen van persbureaus, merken en leuke evenementen. Alleen zeg ik al 2.5 jaar nee. Natuurlijk kan ik niet altijd aangezien ik ook een oppas moet hebben voor mijn dochter en ik soms ook andere dingen te doen heb. Maar er zijn genoeg momenten geweest dat ik een uitnodiging heb afgeslagen, omdat ik gewoon echt niet durf. Sterker nog van het idee dat ik wel zou gaan, krijg ik het al warm/benauwd en raak ik in paniek.

Omdat ik toch graag over mijn angsten wil heen komen (en omdat ik ook graag naar leuke evenementen en afspraken wil gaan), heb ik vorige maand toch wat afspraken gemaakt om te gaan reizen. Ik zat namelijk te chatten met Jamey en zo kwamen wij op het idee om samen naar Amsterdam te gaan. Ik zou dan met de trein naar Nijmegen gaan en vanuit daar samen met Jamey (met de auto) naar Amsterdam gaan. Hartstikke leuk, maar ik vond het weer hartstikke eng! Omdat ik niet er onderuit wilde komen heb ik gelijk mijn schoonmoeder gevraagd, om Sterre die dag vanuit school te halen…en ze zei ja!

Bij de AH heb ik een dagkaart gekocht voor een fijne prijs (reizen met de trein is echt duur pfff), en een paar dagen van te voren heb ik een heel reis schema nagezocht en een powerbank gekocht voor mijn mobiel. Ik was er helemaal klaar voor, en ondanks de zenuwen had ik er echt mega veel zin in.

Zo zat ik ’s morgens dinsdag 19 april om half negen al bij het station (mijn trein ging pas om 09.10 uur), zodat ik rustig aan het idee kon wennen. Eenmaal in de trein ging alles van zelf, het was zo makkelijk! Ik heb geen paniek aanvallen gehad en als ik over iets twijfelde qua spoor dan stelde ik een vraag aan een mede reiziger. Trouwens eenmaal in de trein heb ik gelijk gebruik gemaakt van de hashtag #treinleven, dat hoort er wel een beetje erbij toch?

Later in de avond tegen een uur of elf was ik weer thuis. Ik was helemaal gesloopt zo moe, maar jeetje wat was het een gezellige en vooral een toffe dag. Ik heb natuurlijk Jamey ontmoet, en veel toffe merken beter leren kennen. Maar vooral mijn angst overwonnen, ik durf eindelijk alleen op pad met de trein! Eindelijk kan ik wat van mijn lijstje afstrepen, op naar het volgende puntje op de lijst…

Heb jij zelf ook bepaalde angsten die jij graag zou willen overwinnen?

post signature

Volg:

20 Reacties

 1. mei 2, 2016 / 7:33 am

  Echt suuuuupergoed van je topper! Heel knap dat je het gewoon gedaan hebt!!

 2. mei 2, 2016 / 7:53 am

  Knap gedaan! Eenmaal positieve prikkels gehad hebt is het zo fijn om dingen weer op te pakken.
  Ik heb autorijden angst gehad, vind het nog eng om op vreemde wegen te rijden.
  Dit kwam doordat mijn auto stuk ging en ik had een kleine Stef in de auto. Ik raakte in paniek. Het gebeurde mij later met een andere auto weer en ik heb heel lang niet meer durven rijden. Nu alleen nog maar bekend of met iemand erbij.

 3. Angelique
  mei 2, 2016 / 7:54 am

  Topper! Ik snap dat dit doodeng voor je geweest moest zijn.

 4. mei 2, 2016 / 7:57 am

  Wat goed! Ik kan mij voorstellen dat dit een heeeel mooi gevoel moet geven 😀

 5. mei 2, 2016 / 8:08 am

  Wat goed zeg! Super fijn dat je je angst hebt overwonnen.

 6. mei 2, 2016 / 9:07 am

  Super knap dat je dat hebt gedaan! Ik ben ook een tijdje door een gebeurtenis heel bang geweest om met de trein te gaan. Maar ik moest wel ivm o.a studie. Toen ben ik een keer samen met een vriendin gegaan (daarvoor ging ik meestal alleen) en toen merkte ik dat het helemaal niet zo eng was om te gaan en sindsdien ga ik gewoon weer vrijwel dagelijks. Soms nog steeds met angst, maar wel blij dat ik het heb gedaan. Wat mij trouwens heel erg hielp was afleiding zoeken. Lezen, muziek luisteren, op mijn telefoon bezig zijn.. Iniedergeval niet bezig zijn met het reizen zelf, dan maak je het jezelf moeilijker. Je mag erg trots op jezelf zijn!

 7. Beautycutiestyle
  mei 2, 2016 / 9:42 am

  ?? Wat gaaf, gefeliciteerd met deze overwinning! Je kunt meer dan je denkt, geloof me!ღ

 8. Mariëlle
  mei 2, 2016 / 9:44 am

  Echt onwijs goed van je, dit moet je nu ook blijven doen he 🙂 ? Ik heb er zelf nooit last van gehad eigenlijk, ik reis regelmatig met de bus en de trein is dan niet veel enger!

 9. mei 2, 2016 / 10:25 am

  Dat lijkt mij ook geen pretje die angst, wel fijn dat je toch je angst hebt overwonnen. Ik heb het ook gehad met zwemmen. Ik was ooit bijna verdronken en het heeft een jaar geduurd voor ik mijn A diploma kreeg, heel erg, ik kan een beetje begrijpen wat je voelt.

 10. mei 2, 2016 / 10:34 am

  Wat supergoed dat je deze angst hebt geconfronteerd en overwonnen, daar heb je veel moed voor nodig! Ik heb zelf denk ik geen hele grote angsten in de zin van dat ze mijn leven heel erg beïnvloeden, maar ik moet wel toegeven dat ik best snel onrustig word en bijv. alleen thuis zijn vind ik ’s avonds helemaal niet fijn omdat ik mij dan allemaal dingen in mijn hoofd ga halen.

 11. mei 2, 2016 / 11:14 am

  Wat super van je! Echt respect dat je de dingen die je super eng vindt toch doet!

 12. mei 2, 2016 / 12:16 pm

  Super goed van je! Ik heb zelf last van autorijden angst. Ik heb hierdoor helaas nooit mijn rijbewijs gehaald. Bij een ander in de auto stappen vind ik overigens geen probleem, maar van het idee dat ik zelf zou moeten rijden raak ik al helemaal in paniek 🙁

 13. mei 2, 2016 / 1:05 pm

  Super goed dat je je angst hebt overwonnen! Ik heb zelf angst voor auto rijden en heb dan ook nog geen rijbewijs haha. Ik doe dus dus alles met de trein en bus. Waar kwam je angst vandaan?

 14. mei 2, 2016 / 1:29 pm

  Wat goed dat je dit hebt gedaan. Ik begrijp je opzich ook wel. Ik ben vaak na een dag reizen helemaal moe en uitgeput omdat het ook veel is, al die indrukken en mensen die je ziet.

 15. mei 2, 2016 / 1:36 pm

  Wat goed van je dat je je angst hebt overwonnen! Ik reis dagelijks met de trein naar mijn werk omdat het gemakkelijker is of met de auto want ben toch mijn vervoerkosten niet betaald ;). Maar vind ik eerlijk gezegd niet zo erg want zo zit ik eens tussen de mensen! X

 16. mei 2, 2016 / 1:49 pm

  Knap hoor! Openhartig artikel. Ook al klinkt zo’n angst voor sommige mensen raar, ik snap wel hoe het is om een fobie te hebben waar je echt niets aan kunt doen. Super goed dat je er over heen bent gestapt! Ik durf niet naar de dierentuin ivm bepaalde dieren, maar ik denk niet dat ik snel zo dapper zou zijn als jij en het gewoon doe, haha!

 17. Tamara
  mei 2, 2016 / 2:39 pm

  Respect!!! Ik heb pleinvrees dus iedere stap naar buiten is een en al angst voor mij, zekerst alleen. Wil er ook heel graag vanaf en vecht er ook zoveel mogelijk tegen. De ene dag gaat het beter dan de andere …

 18. Henderica
  mei 2, 2016 / 3:41 pm

  Superknap van je! En wat fijn dat de reis zo goed is verlopen en je een leuke dag hebt gehad 🙂

 19. Lieke
  mei 2, 2016 / 6:16 pm

  Wat super knap van je! Ik heb vorige week mijn vliegangst overwonnen. Het begin is altijd spannend maar het genot dat je er daarna van hebt zo tof!

 20. Manon
  mei 2, 2016 / 10:11 pm

  Knap van je dat je dit deelt en ook super knap dat je je angst hebt overwonnen. Je mag trots op jezelf zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge