Nieuwe artikelen:

 • Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten

  Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten
 • Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben

  Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben
 • Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos

  Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos
 • Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

  Nieuwe producten van Kylie Cosmetics
 • Waarom sneakers de beste schoenen zijn voor kids

  Waarom sneakers de beste schoenen zijn voor kids
 • Home | Nieuw Trudon Versailles

  Home | Nieuw Trudon Versailles
 • Tip : Amazon heeft 30% korting op veel Engelstalige boeken

  Tip : Amazon heeft 30% korting op veel Engelstalige boeken
 • Diverse haartrends van dit moment 2024

  Diverse haartrends van dit moment 2024
 • Beginnen met botox? Dit zijn 4 tips!

  Beginnen met botox? Dit zijn 4 tips!
 • Nieuw | Kate Spade Bloom

  Nieuw | Kate Spade Bloom

TIPS VOOR EEN ONVERGETELIJKE MOEDERDAG OF VADERDAG

TIPS VOOR EEN ONVERGETELIJKE MOEDERDAG OF VADERDAG

Elk jaar hebben we vaste dagen om onze ouders te vieren. moederdag 2017 komt er alweer snel aan! Op zondag 14 mei is het namelijk zover, dan mogen we onze liefde en respect laten zien met cadeaus en lieve wensen. Ook vaderdag 2017 komt er snel aan, op zondag 18 juni. Ook op die dag staan we stil bij wat onze vaders voor ons en onze gezinnen betekenen. Natuurlijk heb je het beste, liefste, leukste, geweldigste over voor je ouders, om ze twee onvergetelijke dagen te bezorgen! Er is nu nog voldoende tijd om een leuk cadeau te kopen of te bedenken voor je ouders.

Geschiedenis

Elk jaar vieren we deze twee officiële feesten, maar waar komen deze tradities eigenlijk vandaag? Moederdag komt uit de eeuwenoude moedercultuur uit Griekenland, en wat recenter de moedercultus in de Katholieke Kerk. De verering van Maria, de moeder van Jezus, leidde tot respect voor alle moeders. De feestdag is hiervan afgeleid.

De eerste vaderdag is een tijd na moederdag ontstaan, maar is er wel door geïnspireerd. Vanuit Amerika werd in 1909 de eerste vaderdag gevierd, wat daarna is komen overwaaien naar Nederland. Vaderdag werd aanvankelijk gevierd om een veteraan te eren, om te herinneren wat vaders allemaal over hebben voor hun gezin. Een mooi sentiment.

Cadeautips
Om je ouders een fijne moederdag of een fijne vaderdag te geven, worden er vaak cadeautjes gegeven aan de betreffende ouder. Zo kan je laten zien hoeveel je van iemand houdt! Je hoeft geen dure cadeaus te geven, hoewel dit natuurlijk wel kan! Een creatief cadeau, met een mooi verhaal erachter, kan ook heel leuk zijn om te geven, of om te krijgen! Denk bijvoorbeeld aan een gedicht vaderdag of moederdag gedichtjes! Een persoonlijk cadeau, die veel vertelt over hoe goed je je moeder of vader kent. Een super leuk moederdag of vaderdag cadeau dus. Ben je niet zo creatief voor een gedicht vaderdag of moederdag gedichtjes? Heb je wat inspiratie nodig voor een cadeau wat je kan kopen? Hieronder geven we je tips voor een geweldig vaderdagcadeau of moederdagcadeau:

– Verzorging
Heeft je vader of moeder iets lekkers nodig voor de dagelijkse verzorging? Denk aan een bijzondere vorm van huidverzorging als moederdag cadeau of een nieuw scheerapparaat als vaderdag cadeau. Ook kunnen praktische producten zoals een pakket met lekkere doucheproducten of badzout erg leuk zijn om te geven.

– Parfum
Eén cadeau waar je altijd op kan terugvallen: parfum. Bijna iedereen vindt het fijn om lekker te ruiken, en een nieuw parfum kan daarom een schot in de roos zijn. Het is het perfecte moederdagcadeau. Je moet alleen wel goed op de hoogte zijn van favoriete geuren, om te zorgen dat de parfum niet in de kast terecht te laten komen.

– Iets praktisch
Moeder- of vaderdag is een leuke dag om te vieren, maar niet elke ouder wil per sé een cadeau voor zichzelf. Daarom vragen sommige ouders juist iets praktisch, zodat ze er ook echt wat mee kunnen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe pan of een prullenbak. Misschien juist handig voor je ouders, waardoor je ze een fijne moederdag of een fijne vaderdag hebt gegeven.

– Simpele producten
Vooral praktische vaders met weinig wensen vinden dit fijn: producten zoals sokken of iets lekkers om te eten of drinken. Denk bijvoorbeeld ook aan een lekkere bierset of een mooie kaas. Bij praktische vaders gaat het meer om de gedachten, omdat ze niet veel waarde hechten aan spullen. Je hebt ook praktische moeders, die blij worden van naaigaren of juist een mooi bord.

– Iets bijzonders
Wil je echt iets speciaals geven? Denk dan eens aan iets vermakelijks, zoals een set bluetoothspeakers of een vuurkorf voor in de achtertuin. Voor een bjzonder moederdag cadeau moet je denken aan bijvoorbeeld een keukenmachine.

– Voor de hedendaagse ouders
Zijn je ouders een beetje technisch of hedendaags? Misschien vinden ze een hip cadeau zoals een VR-bril set, selfiestick of een armband met bewegingsmeter wel helemaal geweldig. Een hippe vader zal dit zeker waarderen als vaderdag cadeau.

– Groene vingers?!
Zijn je ouders niet weg te slaan uit hun tuin? Willen ze het liefst er altijd in werken, of moeten ze eigenlijk weer aan de slag? Geef eens een tuin gerelateerd cadeau als moederdagcadeau of vaderdagcadeau. Denk aan een nieuwe tuinslang of snoeischaar. Praktisch, maar toch ook leuk om te krijgen!

Doe tips
Naast het geven van cadeautjes, kan je natuurlijk ook je liefde en respect laten blijken door iets moois of fijns te doen voor je ouders. Hieronder geven we je een aantal tips voor vaderdag en moederdag, voor een onvergetelijke ervaring voor je ouders.

– Ga samen wat doen
Veel ouders vinden het gewoon leuk om iets met hun kind te kunnen doen. Een leuk vaderdagcadeau, waarbij je iets actiefs gaat doen samen, kan bijvoorbeeld karten zijn. Een actief en snel spel, waarbij je vader zijn scheurneigingen kwijt kan. Voor een leuk moederdagcadeau zou je samen naar de manicure kunnen, of naar de bioscoop voor een goede film. Bedenk eens wat jullie graag samen doen. Het kan ook iets zijn waar je niet voor hoeft te betalen, zoals een lange boswandeling.

– Verzin klusjes die je voor ze kan doen
Je kan je liefde het best laten blijken door iets van een ander over te nemen. Zorg eens een dag voor een huisdier, maak het huis aan kant, help in de tuin of was de auto van je vader.

– Kook een lekker diner
Liefde gaat door de maag, toch? Verzin een heerlijk driegangendiner en verras je vader of moeder met dit creatieve en lekkere cadeau. Benadruk vooral dat zij niks hoeven te doen.

– Laat eens foto’s maken ter herinnering
Je ouders hechten waarschijnlijk veel waarde aan mooie herinneringen. Wat is een betere herinnering dan het maken van foto’s? Misschien is dit wel het perfecte moederdag cadeau of vaderdag cadeau voor jou: laat een fotograaf jullie gezin vastleggen, zodat je moeder of vader later terug kan kijken op dit persoonlijke cadeau.

Kortom, zoveel ideeën voor cadeaus en uitjes samen met je ouders voor moederdag 2017 en vaderdag 2017. Het belangrijkste is dat je je vader of moeder op een persoonlijke manier kan laten zien hoeveel zij/hij voor je betekent.

Zet dus 14 mei en 18 juni op de kalender en we wensen jullie een een hele fijne moederdag en een fijne vaderdag!

post signature
*Dit is een gesponsord artikel

Volg:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge