Nieuwe artikelen:

 • Mijn favoriete parfumnoten van dit moment

  Mijn favoriete parfumnoten van dit moment
 • Black Friday 2023 + Beauty Favorieten

  Black Friday 2023 + Beauty Favorieten
 • Hoe belangrijk is regelmatig reinigen van je dakgoot?

  Hoe belangrijk is regelmatig reinigen van je dakgoot?
 • Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor freelancers: bescherming voor jouw carrière

  Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor freelancers: bescherming voor jouw carrière
 • KAYA Sieraden Urban Chic collectie

  KAYA Sieraden Urban Chic collectie
 • Sim only abonnement afsluiten? Hier moet je aan denken

  Sim only abonnement afsluiten? Hier moet je aan denken
 • Zo vind je de ideale kapster 

  Zo vind je de ideale kapster 
 • Op deze kosten ga ik de komende tijd besparen

  Op deze kosten ga ik de komende tijd besparen
 • Parfums die perfect geschikt zijn voor het najaar

  Parfums die perfect geschikt zijn voor het najaar
 • Montblanc Signature Eau de Parfum

  Montblanc Signature Eau de Parfum

Sim only abonnement afsluiten? Hier moet je aan denken

Sim only abonnement afsluiten? Hier moet je aan denken

Sinds 2017 wordt men bij het BKR geregistreerd als zij telefoonabonnementen met toestel met een waarde boven de 250 euro afsluiten. Dit heeft er mede voor gezorgd dat de vraag naar sim only abonnementen is toegenomen. Een registratie bij het BKR kan immers nadelige gevolgen hebben. Als je kiest voor sim only, dan wordt dit niet bij het BKR geregistreerd en ben je ook nog eens maandelijks veel goedkoper uit. Maar waar moet je nou op letten bij het afsluiten van een sim only abonnement? Hoe maak je de juiste beslissing? In dit artikel zetten we de belangrijkste aandachtspunten op een rij.

Kiezen voor eSIM of niet?

Steeds meer providers bieden ook de mogelijkheid tot het gebruik van een eSim aan. Zo ook bij sim only abonnementen. Maar wat is dat precies? 

eSIM is een digitale simkaart. Hierbij is het niet meer noodzakelijk om een fysieke simkaart te gebruiken. Hoewel deze twee bij sommige telefoons ook gecombineerd kunnen worden. Het voordeel van eSim is dat je hiermee direct aan de slag kunt. Je hoeft niet te wachten tot je nieuwe simkaart wordt opgestuurd. Je kunt de simkaart direct digitaal activeren. Bovendien neemt een eSim geen extra ruimte in beslag. Dit zorgt ervoor dat smartphones die met deze mogelijkheid zijn uitgerust extra ruimte hebben voor het verbeteren van andere technieken. Bijvoorbeeld bij het creëren van een betere accu. 

eSim kan ook de uitkomst bieden voor mensen die hun telefoon zowel zakelijk als privé willen gebruiken. Vraag jezelf af of dit ook iets voor jou is en ga op zoek naar een provider die deze extra mogelijkheid biedt.

Ken je huidige verbruik

Bij het kiezen van een geschikt abonnement is het belangrijk dat je de juiste bundel kiest. Hoe groot je bundel moet zijn, is geheel afhankelijk van hoe je de telefoon gebruikt. Hierbij is het dus wel van belang om je huidige verbruik te kennen. Deze kun je eenvoudig inzien door het bekijken van de specificaties bij je provider. Hoe zijn de huidige tarieven opgebouwd? Hoeveel belminuten gebruik je daadwerkelijk? Hoeveel internet? Op die manier kun je eenvoudig een bundel samenstellen die past bij jouw verbruik. Zo betaal je nooit meer dan nodig is.

Hoe belangrijk is flexibiliteit?

Een van de grootste voordelen van sim only abonnementen is dat je hiermee over veel meer flexibiliteit beschikt. Doordat je geen toestel hoeft af te lossen, kun je eenvoudig besparen op de maandelijkse kosten en tegelijkertijd van een kortere looptijd genieten. Bij sommige providers is zelfs sim only maandelijks opzegbaar mogelijk. Dat klinkt uiteraard fantastisch, maar die flexibiliteit komt wel met een prijs. De tarieven voor dergelijke abonnementen liggen namelijk veel hoger. In sommige gevallen biedt het echter wel voordelen, dus wees je bewust van wat bij jou past. 

Als flexibiliteit geen al te belangrijke rol speelt binnen jouw wensen, dan is het slimmer om voor een sim only abonnement met een langere looptijd te kiezen. Providers bieden de mensen die een langer contract aangaan namelijk veel financiële voordelen, waardoor je maandelijks minder hoeft te betalen.

Lees ook: Zo vind je de ideale kapster

Volg: