Nieuwe artikelen:

 • Mijn favoriete parfumnoten van dit moment

  Mijn favoriete parfumnoten van dit moment
 • Black Friday 2023 + Beauty Favorieten

  Black Friday 2023 + Beauty Favorieten
 • Hoe belangrijk is regelmatig reinigen van je dakgoot?

  Hoe belangrijk is regelmatig reinigen van je dakgoot?
 • Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor freelancers: bescherming voor jouw carrière

  Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor freelancers: bescherming voor jouw carrière
 • KAYA Sieraden Urban Chic collectie

  KAYA Sieraden Urban Chic collectie
 • Sim only abonnement afsluiten? Hier moet je aan denken

  Sim only abonnement afsluiten? Hier moet je aan denken
 • Zo vind je de ideale kapster 

  Zo vind je de ideale kapster 
 • Op deze kosten ga ik de komende tijd besparen

  Op deze kosten ga ik de komende tijd besparen
 • Parfums die perfect geschikt zijn voor het najaar

  Parfums die perfect geschikt zijn voor het najaar
 • Montblanc Signature Eau de Parfum

  Montblanc Signature Eau de Parfum

Op deze kosten ga ik de komende tijd besparen

Op deze kosten ga ik de komende tijd besparen

De duurdere maanden staan weer voor de deur en eigenlijk wil ik wat meer proberen te sparen in plaats van te blijven shoppen. Zo heb ik met een kleine aanpassingen toch weer wat geld kunnen besparen. Mijn grootste besparing komt door het switchen naar een Sim only abonnement bij Simpel. Maar dat is niet het enige wat ik heb veranderd…

Een jaar langer met dezelfde mobiel

Elke twee jaar kies ik weer voor een nieuwe iPhone en normaal heb daar een abonnement bij, maar dit keer doe ik het even anders. Zo hou ik mijn huidige mobiel nog één jaar en heb ik mijn abonnement omgezet naar een Sim only abonnement. Met een Sim only abonnement kan ik nog steeds gewoon smsen/bellen en vooral gebruik maken van het internet, alleen is dit een stuk voordeliger. Dit is mijn grootste besparing van ongeveer €30 per maand. Dat is toch weer een lekker bedrag om voor iets anders te gebruiken. En mijn mobiel ziet er haast nog nieuw uit en werkt nog perfect, waarom zou ik dan weer kiezen voor een iets nieuwer model?!

Stop zetten van onnodige abonnement

Het is verstandig om elke paar maanden even je rekening na te lopen en te kijken welke afschrijvingen er allemaal zijn. Zo kom je misschien wel een abonnement tegen die onnodig lang doorloopt en die je misschien niet eens meer gebruikt. Dit kan bijvoorbeeld een abonnement zijn van de sportschool, bibliotheek of iets anders waar je op dat moment niet langer meeer gebruik van maakt.

Het verlagen van de streamingsdiensten

Omdat ik momenteel vooral met mijn neus in de boeken zit, mijn vriend van het gamen is en dochterlief vooral boven zit, maken wij niet langer meer gebruik van alle streamingsdiensten. Sommige heb ik stop gezet, maar ook het duurste abonnement heb ik verlaagd naar het goedkoopste. Zo kunnen we toch nog gebruik maken van de streamingsdienst, maar scheelt het per maand toch weer een paar euro. En ook alle kleine beetjes helpen…

Gebruik ik het niet meer? Tijd om het te verkopen!

Zoals sommige vast wel weten hou ik nou eenmaal van shoppen, maar inmiddels weet ik ook hoe leuk het is om items online te verkopen. Zo neem kijk ik regelmatig naar items als boeken, games, kleding & schoenen en verzamel ik alles wat wij niet meer gebruiken. Dat gooi ik dan online zoals op Vinted, zo maak ik ook weer iemand anders blij met onze spullen.

Mocht je nou denken dat hier heel veel tijd gaat inzitten? Nee, totaal niet! Ik ben nog geen half uur bezig geweest met deze kleine aanpassingen en bespaar hier ongeveer €100 per maand mee. Dat is voor ons als gezin toch weer een week boodschappen. En ik weet zeker dat als je er even de tijd voor gaat nemen, dat je dan ook wel een aantal dingen tegenkomt die overbodig zijn en waar je ook een paar euro maandelijks mee kan besparen.

Mochten jullie nog andere handige en vooral bruikbare tips hebben, laat die dan ook vooral even achter in een reactie.

Lees ook: Parfums die perfect geschikt zijn voor het najaar

Volg:

2 Reacties

 1. november 2, 2023 / 7:48 pm

  Wat goed! Ik moet hier mijn kasten ook eens goed nalopen en spullen verkopen, kreeg vandaag een mailtje dat Prime video duurder wordt, dus die gaat er waarschijnlijk uit. Wij gaan onze opslagbox eruit doen a €60 per maand, de spullen kunnen naar mijn ouders op zolder en die €60 kunnen we dan weer sparen. Het zou helemaal fijn zijn als mijn man stopt met roken (€200 per maand). Tanken doen we in Duitsland, want dat scheelt. Vlees haal ik bij het slachthuis/slagerij, dit scheelt ook een hoop.

 2. november 3, 2023 / 11:33 pm

  Wat een slimme tips! Ik probeer ook altijd langer met mijn telefoon te doen. Hij werkt nog steeds prima en ik bespaar een hoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge