Nieuwe artikelen:

 • Furla Unica & Furla Autentica Eau de Parfum

  Furla Unica & Furla Autentica Eau de Parfum
 • YVRA 07 L’Essence de L’Excellence

  YVRA 07 L’Essence de L’Excellence
 • Notino Beauty Haul Unboxing ???? 5 nieuwe parfums!

  Notino Beauty Haul Unboxing ???? 5 nieuwe parfums!
 • Pinky Promise by Rebecca Rennick

  Pinky Promise by Rebecca Rennick
 • Spicy Book Haul – 10+ New Books ????️

  Spicy Book Haul – 10+ New Books ????️
 • 5 basistips voor het trainen van je hond

  5 basistips voor het trainen van je hond
 • Action Haul Shoplog Juni 2024

  Action Haul Shoplog Juni 2024
 • Nieuw | Huda Beauty Blush Filter Liquid Blush

  Nieuw | Huda Beauty Blush Filter Liquid Blush
 • Mijn favoriete beauty producten van dit moment – mei 2024

  Mijn favoriete beauty producten van dit moment – mei 2024
 • Kneipp Foot Care is vernieuwd!

  Kneipp Foot Care is vernieuwd!

Is private lease interessant voor mij?

Is private lease interessant voor mij?

Het aantal mensen dat privé een auto leaset, is de laatste jaren flink toegenomen. Daarom denk je er zelf misschien ook wel aan om te leasen in plaats van te kopen. Als je nog niet eerder geleaset hebt, heb je hier vast nog je twijfels over. Wij nemen deze graag weg. In deze tekst helpen we je dan ook om te bepalen of private lease interessant is of niet.

Hoe werkt het?

Om een weloverwogen keuze te kunnen maken, moet je eerst weten wat het verschil tussen kopen en private lease is. Eén van de grootste verschillen zit hem in de financiering van de auto. Als je een auto koopt, betaal je hem direct. Dit maakt dat een auto kopen een behoorlijke investering is. Bij lease is dit niet het geval. Hier betaal je namelijk een vast bedrag per maand voor de auto waarin je rijdt. 

Een ander belangrijk verschil zit hem in de zaken die bij de prijs zijn inbegrepen. Koop je een auto? Dan moet je zelf een autoverzekering afsluiten en wegenbelasting afdragen. Ook de kosten voor onderhoud van en reparaties aan je auto zijn in dat geval voor eigen rekening. Dit is bij private lease niet het geval. De genoemde zaken zijn namelijk allemaal bij de leaseprijs inbegrepen. Verkeersboetes en brandstof zijn voor eigen rekening. Gaat je voorkeur uit naar private lease elektrisch? Dan betaal je – naast boetes – de kosten voor de stroom die nodig is om de accu op te laden. 

Kijk naar het aantal kilometers dat je per jaar rijdt

Ondanks dat leasen voor veel mensen interessant is, is dit niet voor iedereen het geval. Sluit daarom niet direct een leasecontract af, maar kijk eerst naar je eigen rijgedrag en de kilometerbundels waar je bij leasemaatschappijen uit kunt kiezen. Rijd je meer dan de grootste bundels waaruit je kunt kiezen? Dan is leasen waarschijnlijk niet interessant, want je maakt namelijk kosten voor kilometers die je buiten je bundel rijdt. Als je weinig rijdt, is private lease meestal ook niet interessant. Je betaalt dan vaak onnodig veel voor de auto en dat wil je te allen tijde voorkomen. 

Bereken hoeveel je per maand kwijt bent

Voordat je een leasecontract afsluit, is het belangrijk om een berekening te maken. Aan de hand van zo’n berekening kun je namelijk bepalen wat interessanter is, kopen of leasen. Zo’n berekening heeft alleen wel behoorlijk wat voeten in de aarde. Bij leasen betaal je namelijk een bedrag per maand en zijn er allerlei zaken bij de prijs inbegrepen, terwijl je bij kopen in één keer een groot bedrag investeert en er verder niets bij de prijs in zit. Vind je het te ingewikkeld om alles om te rekenen? Geen probleem, want online vind je tools die je kunnen helpen om een eerlijke vergelijking te maken.

Lees ook: Een nette look creëren op koudere dagen

Volg: