Nieuwe artikelen:

 • Mijn favoriete beauty producten van dit moment – mei 2024

  Mijn favoriete beauty producten van dit moment – mei 2024
 • Kneipp Foot Care is vernieuwd!

  Kneipp Foot Care is vernieuwd!
 • Tips en tricks bij online winkelen

  Tips en tricks bij online winkelen
 • Lattafa Yara Eau de Parfum

  Lattafa Yara Eau de Parfum
 • Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 

  Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 
 • Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials

  Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials
 • Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen

  Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen
 • Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten

  Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten
 • Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben

  Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben
 • Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos

  Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos

HOME | IS JE WONING ISOLEREN ECHT ZO BELANGRIJK?

HOME | IS JE WONING ISOLEREN ECHT ZO BELANGRIJK?

Zoals de meeste van jullie wel weten zijn mijn vriend en ik momenteel bezig met de verbouwing van onze woning. Wij hebben een wat oudere woning, en daar moet eigenlijk heel wat aan gedaan worden. En één van de belangrijkste punten was/is het isoleren. Toen wij hier vier jaar geleden kwamen wonen dachten wij nog “is isoleren nou echt zo belangrijk?”, en inmiddels kan ik volmondig ja zeggen.

Om een voorbeeld te geven van onze situatie voor het isoleren van Sterre (mijn dochter) haar slaapkamer. Het was er altijd koud, als zij ging slapen lag ze altijd onder een dikker dekbed en een plaid. Plus dan ook nog eens een warme pyjama, en dan nog had ze het vaak koud. Dit wil je als ouder zijnde natuurlijk niet (ze was hier door trouwens ook vaker verkouden). Daarom zijn wij begonnen met haar slaapkamer, er is dakisolatie gekomen en haar raam is nu ook van dubbel glas. Inmiddels is het lekker warm op haar kamer, zonder de verwarming gelijk op standje bloed-heet te hoeven zetten.

Ook onze woonkamer is pas aangepakt met dakisolatie. En sinds dat erin zit merken we dat het sneller warm is en dat de warmte beter blijft hangen. Dit scheelt ons dus ook flink qua energiekosten (ik had de verwarming standaard op 25 graden staan). Natuurlijk zijn er nog meer mogelijkheden om je woning beter te isoleren zoals met: vloerisolatie & bodemisolatie.

Maar hoe pak je dit nou allemaal aan? Dit kan je doen met de hulp van Hoom, zij hebben namelijk een vier stappen energiebesparingsservice waar alles snel en makkelijk mee is geregeld. Het begint met een gratis adviesgesprek en het eindigt met een controle na de uitvoering. Hoom is een cooperatie zonder winstoogmerk. Mocht je dus zelf niet weten hoe en waarmee je kan beginnen, dan kan Hoom je daar mee helpen. Meer informatie over de energiebesparingsservice vind je op de website van Hoom.

Is je woning isoleren echt zo belangrijk?
Ja! Stiekem baal ik dat wij vier jaar geleden niet gelijk zijn begonnen met het isoleren van onze woning, dan hadden wij het allemaal een stuk warmer gehad en kosten bespaard op de energierekening. Maar wij dacht dat het misschien te veel werk zou zijn, en de kosten nog al zouden oplopen…dit valt gelukkig super mee. En het altijd koud hebben in huis, is natuurlijk totaal niet fijn. Daar naast is onze woning nu qua waarde ook gestegen, en dat is mooi mee genomen voor als wij over ongeveer vijf jaar toch willen gaan verhuizen.

Is jullie woning goed geïsoleerd?


post signature

*Dit is een gesponsord artikel.

Volg:

13 Reacties

 1. Linda
  april 11, 2017 / 7:38 am

  Onze woning moet ook opgeknapt worden maar wij zien er best wel tegenop dat komt vooral door mijn twee linker handen

 2. april 11, 2017 / 8:10 am

  Wij hebben nu ook een goed geïsoleerde woning en je merkt wel echt verschil. Bij ons moet hij ook zo geïsoleerd zijn dat er in de zomer de warmte buiten blijft.. Ben benieuwd.

 3. april 11, 2017 / 3:22 pm

  Super handige tips om zo de kosten te kunnen besparen op de energie rekening!
  Gelukkig is hier al lang geleden gedaan 😉

 4. april 25, 2017 / 12:17 pm

  Wij hebben vorig jaar al het enkel glas laten vervangen voor dubbel glas. Dat scheelt echt een hoop. Nu willen we nog de zolder isoleren.

 5. sophia
  april 25, 2017 / 12:40 pm

  Ja superbelangrijk! Het appartement waar we zijn ingetrokken heeft enkele ramen en dat voelen we ZO hard! Deze zomer zal het investeren worden in nieuwe ramen met dubbele beglazing!
  sophia onlangs geplaatst…Discovering Marlene Apples – eventMy Profile

 6. april 25, 2017 / 1:58 pm

  Onze woning is niet geïsoleerd. Nu moet ik er wel bij zeggen dat ik op Curaçao woon. Het is hier ook gewoon niet nodig. Maar in Nederland kan ik dat heel goed begrijpen.
  Jill onlangs geplaatst…Weekoverzicht #4My Profile

 7. april 25, 2017 / 2:09 pm

  Wij hebben ook een super oude woning en isoleren is zo belangrijk! Toen we hier kwamen wonen was alles open, enkel glas, aluminium kozijnen, kieren, scheuren. Toen we dat allemaal hadden aangepakt (en ook dakisolatie) ging onze energierekening hard achteruit. We betaalden binnen drie jaar bijna 100 euro minder per maand!!!! Belachelijk veel. De bewoners voor ons moeten echt geld over hebben gehad…of twee linker handen.

 8. april 25, 2017 / 2:48 pm

  Wij woonde eerst in een jaren 30 huis en daar merkte je het meteen als het buiten kouder werd. Nu wonen we een een redelijk nieuw huis uit 2008 en dat is helemaal geïsoleerd incl vloerverwarming, dus ik heb geen koude voeten meer
  Fleur onlangs geplaatst…Winnen | De Leukste Blog Winacties week 17My Profile

 9. april 25, 2017 / 2:51 pm

  We hebben een huurwoning en ruim twee jaar geleden hebben ze hier de buitenboel goed geïsoleerd. Leek me erg prettig, maar gevoelsmatig is het niet echt warmer geworden helaas. Als ik een koopwoning had, zoals jullie, zou ik hier zeker in investeren. Uiteindelijk drukt het je energiekosten en het is beter voor het milieu.
  Merel onlangs geplaatst…Toen ik 18 was tag: terug naar 2002My Profile

 10. maddy
  april 25, 2017 / 6:55 pm

  Wij hebben een tussenwoning en ik moet zeggen dat wij niet extra hoeven te isoleren. We hebben overal dubbelglas en het dak is geïsoleerd. Rolluiken boven voor de ramen scheelt in de winter kou en de zomer warmte. Eigenlijk heel tevreden. Alleen een nieuwe tochtstrip onder de voordeur dat mag dan nog wel even

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge