Nieuwe artikelen:

 • Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 

  Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 
 • Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials

  Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials
 • Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen

  Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen
 • Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten

  Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten
 • Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben

  Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben
 • Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos

  Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos
 • Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

  Nieuwe producten van Kylie Cosmetics
 • Waarom sneakers de beste schoenen zijn voor kids

  Waarom sneakers de beste schoenen zijn voor kids
 • Home | Nieuw Trudon Versailles

  Home | Nieuw Trudon Versailles
 • Tip : Amazon heeft 30% korting op veel Engelstalige boeken

  Tip : Amazon heeft 30% korting op veel Engelstalige boeken

Hoe belangrijk is regelmatig reinigen van je dakgoot?

Hoe belangrijk is regelmatig reinigen van je dakgoot?

Zodra de bladeren weer van de bomen vallen, begint doorgaans voor velen het vervelende klusje: het reinigen van de dakgoten. In deze dakgoten kan zich naast blad ook ander vuil gaan ophopen, zoals mos en modder. Dit alles zorgt er al gauw voor dat het regenwater niet meer (goed) wegloopt, met mogelijk zelfs lekkages en andere schades tot gevolg. Het is dan ook belangrijk het goed reinigen van je dakgoot serieus te nemen. Dit is echter geen klusje waar menigeen halsreikend naar uitkijkt. Wil je jezelf tijd, energie en pijnlijke handen besparen, dan is dit met het afsluiten van een Dakgoot Schoonmaken-pakket bij Univé eenvoudig te verhelpen. 

Dit krijg je in ruil voor dakgoot schoonmaken via Univé

Door het reinigen van de dakgoot uit te besteden aan een expert weet je zeker dat er niets over het hoofd wordt gezien en je profiteert van alle beschikbare kennis en kunde. Voor het schoonmaken betaal je een paar euro aan premie. Wat precies de kosten zijn, dat hangt vooral af van hoeveel meters aan dakgoot er gecontroleerd en eventueel schoongemaakt moet worden. Het pakket bestaat in ieder geval standaard uit een visuele inspectie en het verwijderen van bladeren, modder en overig vuil. Niet alleen uit de dakgoten, maar ook uit de regenpijpen. Juist in die regenpijpen verzameld zich al het blad dat via het regenwater erin is geloodst. Laat je dit te lang zitten, dan ontstaat er een plakkaat aan vuil, waar niks meer doorheen kan komen. 

Van afsluiten tot jaarlijkse afspraak: zo werkt het

Dakgoot schoonmaken maakt deel uit van het pakket Veilig Wonen, waar ook het onderhouden van de cv-ketel en schoorsteenvegen onder vallen. Wil je zo goedkoop mogelijk uit zijn en tegelijkertijd profiteren van zo onbezorgd mogelijk wonen, dan kan het de moeite zijn te onderzoeken of het afname van het complete pakket een uitkomst is. Wat je van Univé kunt verwachten na het online hebben afgesloten van de verzekering, is het volgende: de verzekeraar plant in overleg met jou het eerste onderhoud in. Vervolgens komt er een expert in het najaar langs om alle werkzaamheden uit te voeren. Een nieuwe afspraak voor het daaropvolgende jaar wordt automatisch gemaakt. Zo heb je dus geen omkijken meer naar je dakgoten. 

Zijn je dakgoten en regenpijpen nog wel van deze tijd?

Preventie is uiteraard beter dan reparatie. Het is een feit dat het weer in ons land steeds heviger wordt van aard. Bij een fikse stortregen kan het gebeuren dat de dakgoten de grote hoeveelheid water niet op kunnen vangen, waardoor het water over de dakgoten klotst. Dit komt het meest voor bij oudere woningen, die vaak nog beschikken over smallere dakgoten. Ook de regenpijpen kunnen erg verouderd zijn, waardoor ze niet in staat zijn het regenwatergeweld direct te verwerken. Daardoor bereikt het regenwater al gauw plaatsen waar het eigenlijk niet welkom is, waardoor lekkages of overstromingen ontstaan. Het in contact komen met een deskundige is altijd een goed idee om te checken of de constructie voldoet aan de moderne weersomstandigheden. 

Lees ook: KAYA Sieraden Urban Chic collectie

Volg: