Nieuwe artikelen:

 • Dr. Organic Seaweed Ageless Skincare lijn

  Dr. Organic Seaweed Ageless Skincare lijn
 • Romance Book Haul + WIN

  Romance Book Haul + WIN
 • Nieuwe en populaire geuren voor deze zomer

  Nieuwe en populaire geuren voor deze zomer
 • By Beauty Bay Botanical Eyeshadow Palette

  By Beauty Bay Botanical Eyeshadow Palette
 • PERROY Azureblush Eau de Parfum

  PERROY Azureblush Eau de Parfum
 • Beauty Shoplog – Veel parfum, Wibra & Boozyshop

  Beauty Shoplog – Veel parfum, Wibra & Boozyshop
 • Collistar Magic Drops Glow

  Collistar Magic Drops Glow
 • DM Shoplog Juli 2024

  DM Shoplog Juli 2024
 • Hoe voel je je minder onzeker als puber?

  Hoe voel je je minder onzeker als puber?
 • Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn

  Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn

Heb jij al een goede woonverzekering gevonden?

Heb jij al een goede woonverzekering gevonden?

Voor sommige mensen zijn verzekeringen een ver-van-hun-bedshow. Dat hoeft niet direct tot problemen te leiden, maar in de praktijk zien we vaak dat wanneer deze mensen iets overkomt, zij er van balen dat zij geen verzekeringen hebben afgesloten. Om jou dit moment te besparen, willen wij in dit artikel graag meer vertellen over het nut van een woonverzekering. We laten je zien wat precies bedoeld wordt wanneer we het hebben over een woonverzekering en hoe je kunt zorgen dat je profiteert van optimale dekking. Of je nu koopt of huurt, het is altijd de moeite waard om te kijken wat een goede woonverzekering jou aan voordelen kan opleveren.

Wat valt onder je woonverzekering

Een goede woonverzekering bestaat uit twee onderdelen: de opstalverzekering en de inboedelverzekering. Of je een opstalverzekering nodig hebt, hangt af van de vraag of jij de eigenaar bent van de woning waarin je woont. Huur je een huis, dan is dit niet nodig omdat de eigenaar verantwoordelijk is voor de opstalverzekering. Ben jij de eigenaar, dan is het belangrijk om een opstalverzekering af te sluiten. Deze polis dekt namelijk alle schade die ontstaan is aan je woning zelf. Je verzekeraar maakt namelijk een onderscheid tussen je huis en de spullen die je erin neerzet. Wanneer je schade oploopt, beperkt dit zich zelden tot enkel je spullen of enkel je huis. Dat betekent ook dat je op twee fronten onkosten zou moeten maken om alle schade te herstellen. Vandaar dat het voor woningeigenaren van groot belang is dat zij in ieder geval een opstalverzekering afsluiten.

Een inboedelverzekering afsluiten

Als er een woonverzekering is die iedereen zou moeten afsluiten, dan is het de inboedelverzekering. Deze polis is in het leven geroepen om schade te dekken die ontstaan is aan je spullen. Het maakt daarbij niet uit hoe die schade is ontstaan, al mag je je spullen niet opzettelijk beschadigen. Laat je dus een keer een glas rode wijn over je vloerkleed vallen, schopt een van je kinderen per ongeluk een bal door de ruit of stoot je kat een glas water over je laptop, dan kun je contact opnemen met je verzekeraar om de schade te laten uitkeren. Dit voorkomt dat jij aanspraak moet maken op je spaargeld om de schade te herstellen. Schadeposten kunnen snel oplopen en daarom kan het vrijwel altijd uit om een woonverzekering af te sluiten. Jij betaalt enkel een klein bedrag per maand en in ruil daarvoor worden je heel veel financiële risico’s uit handen genomen. Reken maar dat dat gemoedsrust geeft.

Een woonverzekering dekt meer dan je denkt

Wat veel mensen niet weten is dat zowel de opstal- als de inboedelverzekering meer dekt dan je misschien verwacht. Wist je bijvoorbeeld dat je opstalverzekering ook gebruikt kan worden wanneer je schade aan je zonnepanelen hebt opgelopen? Voor de inboedelverzekering geldt dat je ook geholpen kunt worden wanneer je het slachtoffer bent geworden van cybercrime. Sluit daarom een goede woonverzekering af zodat je al deze risico’s niet meer hoeft te lopen.

Lees ook: Alvast fijne feestdagen & mijn nieuwjaarsvoornemens voor 2024

Volg: