Nieuwe artikelen:

 • De vernieuwde webshop van Beautywinkel.nl + kortingscode

  De vernieuwde webshop van Beautywinkel.nl + kortingscode
 • Wat trek jij voor leuks aan tijdens de feestdagen?

  Wat trek jij voor leuks aan tijdens de feestdagen?
 • Tip | Trakteer jezelf met een ochtendjas deze kerst!

  Tip | Trakteer jezelf met een ochtendjas deze kerst!
 • Lifestyle | Een rijstkoker is altijd handig

  Lifestyle | Een rijstkoker is altijd handig
 • Notino.nl Black Friday 2022

  Notino.nl Black Friday 2022
 • Hoe kan je jouw vriendin verrassen in de slaapkamer?

  Hoe kan je jouw vriendin verrassen in de slaapkamer?
 • Madison Kate by Tate James

  Madison Kate by Tate James
 • Top accessoires die elke vrouw zou moeten hebben

  Top accessoires die elke vrouw zou moeten hebben
 • Kylie Cosmetics Kylie Holiday Collection

  Kylie Cosmetics Kylie Holiday Collection
 • Fashion Inspiratie | Protest Sportswear fall/winter 2022 + Kortingscode

  Fashion Inspiratie | Protest Sportswear fall/winter 2022 + Kortingscode

ONS WILDLANDS AVONTUUR

ONS WILDLANDS AVONTUUR

Tijdens ons weekendje weg in Emmen, zijn wij op zaterdag naar Wildlands geweest. Ik had al veel gemixte verhalen gehoord van mensen, en nu konden wij het zelf gaan ontdekken. We hadden lekker weer, en ondanks de zomervakantie was het gewoon gezellig druk.

Over Wildlands Adventure Zoo Emmen

“Sinds 25 maart 2016 kan het: een wereldexpeditie maken in één dag. In WILDLANDS Adventure Zoo Emmen reis je door de jungle, de savanne en het poolgebied. Als echte avonturier ontdek je nieuwe werelden, sta je oog in oog met wilde dieren en beleef je spannende avonturen. WILDLANDS is een nieuw type themapark. 22 hectare actief avontuur, natuur en cultuur.”

wildlands2
Na een korte wandeling van het parkeerterrein naar de kassa, zijn we eindelijk binnen. De drukte viel gelukkig aan de kassa’s nog héél erg mee. Bij binnenkomst pakken we een map, en zien we dat er drie gebieden zijn. Wildlands is namelijk opgedeeld in:Jungola, Serenga & Nortica. Elk gebied heeft andere dieren, en is helemaal op het thema ingericht.

Zo is de Jungala tropisch warm en zie je o.a. een aantal prachtige vlinders & vogels. Nortica is mijn favoriete gedeelte! Daar kan je o.a. de ijsberen en pelsrob vinden. Als laatste zijn we naar het Serenga gedeelte gegaan, dit gedeelte is denk ik voor kleine kinderen het einde. Je hebt namelijk ook dieren lopen die je kan/mag aaien (soort kleine kinderboerderij). In dit gedeelte kan je ook mee gaan op safari, en genieten van o.a. mooi giraffes, stokpaardjes en nijlpaarden.

wildlands3
wildlands5
Wat ons vooral opvalt is hoe netjes het is, en dat er ruim voldoende zit plekken zijn. En ook belangrijk kraampjes om drinken en wat lekkers te kopen. Er lopen ook voldoende personeel en vrijwilligers rond, die eigenlijk alles goed in de gaten houden.

Ik had het in het begin van dit artikel over gemixte verhalen, maar wat bedoel ik daar dan precies mee? Nou ik had van een aantal mensen gehoord dat Wildlands niet meer het oude dierenpark is, wat er in Emmen was. Dat klopt, want Wildlands is een totaal ander park. Er zijn wel dieren uit het oude park, maar het is dus niet nodig om deze twee met elkaar te gaan vergelijken 😉 Geniet gewoon heerlijk van een dagje uit bij Wildlands!

Sterre (mijn dochtertje) heeft ook een VLOG gemaakt, zo kunnen jullie ook gelijk een goede Wildlands-indruk krijgen.


Wij hebben een hele leuke en vooral gezellig dag gehad, mocht je trouwens bij het Northica gedeelte zijn, ga dan vooral even naar de korte 3D show…enne kijk uit dat je geen ratten mee naar binnen neemt 😉

Wat is jullie ervaring met Wildlands?

post signature
*Het bezoek van Wildlands Emmen hebben wij gekregen, dit beïnvloed echter mijn mening niet.

 

Volg:

9 Reacties

 1. augustus 29, 2016 / 1:36 pm

  Wat een leuke verslag. Ik woon er tegenover, en ben vrijwilliger. Maar geniet nog elke keer van de park. En oude park en Wildlands kan je gewoon niet vergelijken.

 2. augustus 29, 2016 / 2:28 pm

  Wauw, is echt super mooi geworden. Zelf woon ik in de buurt van Emmen en ga er heel vaak winkelen dus ik heb de bouw een beetje kunnen volgen. Zelf ken ik het oude oude dierenpark maar dit is echt veel mooier. Zou graag de nieuwe dierentuin eens willen bezoeken.
  Zo te zien hebben jullie het leuk gehad. Leuk artikel en video. Heeft Sterre goed gedaan.

 3. augustus 29, 2016 / 2:33 pm

  ziet er leuk uit! Beter dan burgers zoo zo te zien!

 4. augustus 29, 2016 / 9:04 pm

  Hier wil ik ook zeker nog een keer naar toe. Gelukkig heb ik een dierentuin vriendin! Wij houden beide om er doorheen te wandelen!

 5. augustus 30, 2016 / 6:00 am

  Hoe zijn de dieren gehuisvest? En hoe gedragen de dieren zich, ogen ze een beetje gelukkig? Dat vind ik zelf namelijk het belangrijkste van een dierentuin, en zeker bij een nieuwe dierentuin ben ik benieuwd of daar extra aandacht aan besteed is.

  • Bianca
   Auteur
   augustus 31, 2016 / 7:25 am

   Ja ze ogen gelukkig dat vind ik zelf ook belangrijk, en ze hebben genoeg ruimte om rond te lopen (zwemmen enzovoort). Bij een gewone dierentuin staan er meer dieren bij elkaar en minder ruimte, daar is bij Wildlands gelukkig veel beter over nagedacht x

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge