Nieuwe artikelen:

 • Mijn favoriete beauty producten van dit moment – mei 2024

  Mijn favoriete beauty producten van dit moment – mei 2024
 • Kneipp Foot Care is vernieuwd!

  Kneipp Foot Care is vernieuwd!
 • Tips en tricks bij online winkelen

  Tips en tricks bij online winkelen
 • Lattafa Yara Eau de Parfum

  Lattafa Yara Eau de Parfum
 • Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 

  Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 
 • Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials

  Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials
 • Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen

  Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen
 • Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten

  Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten
 • Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben

  Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben
 • Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos

  Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos

MIJN TIPS VOOR HET KOPEN VAN EEN ANDER KINDERBED

MIJN TIPS VOOR HET KOPEN VAN EEN ANDER KINDERBED

Wanneer is het tijd voor een ander kinderbed? Dat ligt ten eerste aan de leeftijd van je kindje, en wat voor bed het gaat worden. Denk aan een peuterbed, ledikant of diverse hoogslapers. Mijn dochter is 8 (als Sterre dit zou lezen, zou ze zeggen…bijna 9 mama!) en slaapt in een heel ander bed dan een kind van 3 jaar, dus het heeft ook te maken met de behoeftes van je kind en zijn/haar leeftijd.

Maar waar let je nou allemaal op als je een ander kinderbed gaat kopen? Die vraag krijg ik regelmatig, en ik heb mij dat vroeger ook wel eens afgevraagd. Toen ik een wieg/ledikant en peuterbed ging kopen, waren blogs/reviews nog niet helemaal in, of tenminste ik kende dat allemaal nog niet. En mijn vriendinnen zaten nog niet in die fase, dus moest ik het eigenlijk doen met de informatie van de verkopers.

Het belangrijkste is dat je kijkt naar de leeftijd van je kind, en wat voor bed hij/zij nodig heeft. Een kind wat kleiner is, leg je natuurlijk niet gelijk in een eenpersoonsbed neer. De veiligheid speelt ook mee, kan je kindje er makkelijk uit klimmen zonder zich pijn te doen? Daar naast is het ook een tip als je kijkt naar het soort materiaal, en de prijs speelt natuurlijk ook een belangrijke rol. Het ligt aan je eigen budget wat je kan uitgeven, maar je hebt tegenwoordig in alle prijsklassen wel iets passends te vinden.

Ik weet nog goed dat ik de overstap van een ledikant, naar een meegroeibed heel eng vond. Want stel dat ze eruit zou vallen, en er iets zou gebeuren met haar gezondheid? Of wat als ze midden in de nacht stiekem naar beneden gaat… Gelukkig is dat nooit gebeurd, en ging alles vanaf dag één super. Sterre voelde zich toen een hele grote meid, en inmiddels heeft ze al helemaal een mooi meiden bed.

Het klussen in onze woning is inmiddels begonnen, en Sterre stelde al de vraag wanneer haar kamer aan de beurt is (volgend jaar pas).  Ze heeft bij haar vriendinnetjes diverse stapelbedden gezien, en stiekem wilt zij er ook één zodat er soms ook iemand kan blijven logeren. Zo zie je maar dat het best snel gaat, zo liggen ze in een ledikant en dan hoppa hebben ze hun eigen grote meiden (of jongens)bed.

Mocht je twijfelen over een bed, tik de naam dan eens in op Google. Tegenwoordig vind je overal reviews van, en dat helpt echt bij het kopen (of het juist niet kopen haha). En het is ook leuk als je kind wat ouder is om hem/haar mee te nemen tijdens het shoppen, aangezien hun mening natuurlijk ook belangrijk is.

Waar letten jullie vooral op tijdens het shoppen van een nieuw kinderbed?

post signature

Volg:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge