Nieuwe artikelen:

 • PERROY Azureblush Eau de Parfum

  PERROY Azureblush Eau de Parfum
 • Beauty Shoplog – Veel parfum, Wibra & Boozyshop

  Beauty Shoplog – Veel parfum, Wibra & Boozyshop
 • Collistar Magic Drops Glow

  Collistar Magic Drops Glow
 • DM Shoplog Juli 2024

  DM Shoplog Juli 2024
 • Hoe voel je je minder onzeker als puber?

  Hoe voel je je minder onzeker als puber?
 • Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn

  Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn
 • Fragile Sanctuary by Catherine Cowles

  Fragile Sanctuary by Catherine Cowles
 • Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?

  Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?
 • Kruidvat & Etos Shoplog

  Kruidvat & Etos Shoplog
 • UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

  UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

KIDS | SQULA FLITSQUIZ GROEP 4 EN 5

KIDS | SQULA FLITSQUIZ GROEP 4 EN 5

Sterre stelde laatst de vraag mam zullen we Squla doen?, dus ik zei tuurlijk prima. Ik dacht dat ze haar tablet erbij ging pakken met de Squla app, maar nee ze kwam met het Squla Flitsquiz aan. Owja dat kan natuurlijk ook! En dat is nog véél gezelliger dan samen achter de tablet plakken.

squlaflits2
“Test je kennis in dit flitsende kaartspel! Geef jij als snelste het juiste antwoord? Het spel bestaat uit meer dan 100 uitdagende vragen over verschillende basisschoolvakken. Draai een kaart open op tafel en bedenk het goede antwoord. Weet jij het juiste antwoord? Wees dan snel, voor je het weet is iemand je voor! Degene met de meeste punten wint. Soeel snel en slim. Klaar voor de start?… Flits! Veel speelplezier!”

Inhoud: 11o kaarten, spelregels & muntjes

squlaflits3
Squla Flitsquiz groep 4 en 5, is een kennisspel speciaal voor kids uit deze klas. Er zijn verschillende varianten, ook voor kinderen uit andere groepen. Sterre zit in groep 5 dus dit spel past qua vragen en moeilijkheidsgraad precies bij haar.

Hoe werkt het:
Elke speler krijgt twee muntjes waar een “1” op staat, schud de speelkaarten en draai ze om met het logo naar boven en zet de stap in het midden neer. De overige munten worden ook omgedraaid zodat niemand de punten die er op staan kan zien. Het is het handigste als alles in het midden staat, zodat iedereen er goed bij kan.

De jongste speler mag altijd beginnen, en pakt een kaart van de stapel. Iedere speler leest zelf de kaart met een vraag, en de persoon die als eerste het juiste antwoord weet (a,b.c of ) heeft die ronde gewonnen. De persoon met het juiste antwoord pakt een muntje uit de pot, en als het antwoord fout is moet een muntje van jezelf (zonder te spieken welk getal er op staat) terug in de pot doen. Als er 12 vragen zijn gesteld dan is de ronde voorbij, en telt iedereen de muntjes bij elkaar op. De speler met het hoogste aantal heeft gewonnen.

Er zitten meerdere soorten muntjes in het spel namelijk:
– Getal 1
– Getal 2
– Plaaggeest (speler mag kiezen wie er een beurt over moet slaan)
– Bofkont (speler mag een muntje van een ander afpakken)

squlaflits4
Mocht je denken, hoe kan ik het antwoord van de vragen controleren? Er zitten antwoordkaarten bij het spel, die moet je natuurlijk voor dat je gaat spelen wel even wegleggen. Ik dacht bij sommige vragen wel eens dat Sterre misschien het antwoord niet zou weten (ik wist het zelf niet eens haha…oops), maar ze wist het gewoon! Natuurlijk zitten er makkelijke en moeilijke vragen tussen, zo blijf je de kinderen uitdagen en is het naast een leuk speel ook erg leerzaam.

Dit is nou eens een leuk en vooral leerzaam spel, en zo zijn de kinderen gezellig aan het spelen zonder de hele tijd achter de laptop/tablet of tv te zitten (waar natuurlijk af en toe ook helemaal niks mis mee is). Het spel heeft een handige blik verpakking, zo kan je het ook makkelijk mee nemen op reis/vakantie/naar opa en oma enzovoort.

Squla Flitsquiz groep 4 en 4 kost €10,99 en is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

post signature
*Dit artikel bevat een product dat is opgestuurd door een merk/bedrijf, en heeft affiliatie linkjes (zie disclaimer voor meer informatie)

Volg:

3 Reacties

 1. september 23, 2016 / 2:37 pm

  Het lijkt mij handig! is er ook voor groep 3?

  • Bianca
   Auteur
   september 23, 2016 / 2:43 pm

   Ja die is er ook 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge