Nieuwe artikelen:

 • PERROY Azureblush Eau de Parfum

  PERROY Azureblush Eau de Parfum
 • Beauty Shoplog – Veel parfum, Wibra & Boozyshop

  Beauty Shoplog – Veel parfum, Wibra & Boozyshop
 • Collistar Magic Drops Glow

  Collistar Magic Drops Glow
 • DM Shoplog Juli 2024

  DM Shoplog Juli 2024
 • Hoe voel je je minder onzeker als puber?

  Hoe voel je je minder onzeker als puber?
 • Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn

  Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn
 • Fragile Sanctuary by Catherine Cowles

  Fragile Sanctuary by Catherine Cowles
 • Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?

  Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?
 • Kruidvat & Etos Shoplog

  Kruidvat & Etos Shoplog
 • UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

  UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

KIDS| LEUK LEREN MET SQULA

KIDS| LEUK LEREN MET SQULA

Op een leuke manier leren? dat kan met Squla! Sterre heeft een milde vorm van Dyslexie, dat verklaard haar lees achterstand en dat ze moeite heeft met begrijpend lezen & rekenen. Daarom oefenen wij per dag thuis ook diverse vakken, en zelf gaat ze ook flink aan de slag. Squla is niet speciaal voor kinderen met Dyslexie, maar voor kinderen die bepaalde vakken gewoon even extra willen oefenen. Dit gebeurd op een leuke speelse manier met bijvoorbeeld quizvragen.

squla3
Squla is het enige online programma voor thuis om te oefenen in alle vakken van de basisschool (dus van groep 1 t/m 8). Oefenen kan via de computer/laptop, mobiel en tablet. Sterre heeft een eigen Kurio Telekids Tablet en daar kan de app op worden gedownload. Als ouder zijnde kan je mee kijken via een speciale inlog (het ouder account), zo kan je precies bijhouden wat je kindje aan het doen is. En ter motivatie kan je ook een lieve boodschap sturen, die dan in het scherm van je kindje verschijnt. Zodra je een lidmaatschap heb op Squla, kan je de app gewoon gratis downloaden en inloggen met de gegevens die jij en je kindje hebben.

squla5
Om even een kijkje achter de schermen te geven heb ik wat print screens gemaakt. Als je inlog via het ouder account, kan je klikken op het rapport van je kindje (of kinderen) en zie je precies hoe er word gescoord per vak. Er staat bij hoeveel procent je kindje goed heeft gemaakt, en daar kan je dan weer aan zien welke vakken er extra oefenend “moeten” worden. Daar naast zijn de quizzen natuurlijk een leuke manier, om oefeningen te doen. En het design ziet er gewoon ook leuk en kleurrijk uit, dit maakt het voor kinderen natuurlijk ook aantrekkelijker om te gaan oefenen.

squla2
Sterre zit in groep 4 , en daar zijn haar oefeningen ook op aangepast. Mocht je kindje(s) in groep 6,7 of 8 zitten dan worden ze d.m.v. Squla ook voorbereid op de Cito-toetsen. Mocht je kindje dat dus wat eng of spannend vinden, dan zijn de oefeningen met Squla misschien een leuk begin zodat je kindje ook minder onder spanning staat tijdens de Cito toets op school.

Elke week krijg ik een mail van Squla met daarin de gegevens van Sterre wat ze die week precies heeft gedaan, handig zo’n overzicht! Inmiddels zijn wij thuis al een aantal weken aan het oefenen, maar is er ook al een verbetering te merken? En dat is er zeker! Vorige week heb ik Sterre haar rapport ontvangen, en daarin staat vermeld dat Sterre bij alle vakken een vooruitgang laat zien. En tijdens het 10 minuten gesprek werd duidelijk dat Sterre met lezen van AVI 3 in eens AVI 5 heeft. Met rekenen is er ook een vooruitgang, maar daar “moet” nog wel wat meer geoefend mee worden. Wij gaan nog even verder met de oefeningen van Squla, over een tijdje kunnen jullie weer een update verwachten.

Mocht jezelf Squla willen gaan gebruiken dan betaal je per maand €11,95,- (dit is voor één kind), je kan ook een jaarlidmaatschap afsluiten dan kost het per maand €7,95,- (voor één kind).

 

post signature
*Dit is een samenwerking.

Volg:

5 Reacties

 1. februari 25, 2016 / 2:49 pm

  Wat ontzettend handig en wat fijn ook dat Sterre al vooruitgang heeft ♥ xx Liefs

 2. Miranda
  februari 25, 2016 / 7:29 pm

  Ik twijfel nog steeds omdat ik 2 kinderen heb. Is het niet zo dat als je een kindje in groep 5 en groep 2 hebt, dat ze het beiden kunnen spelen? Dat je zelf kiest welke quizz/oefening je doet? Zag ook het squla spel en dat je daar proefabbonement bij krijgt. Leek ons ook wel leuk.

  • Bianca
   Auteur
   februari 25, 2016 / 7:43 pm

   Nee volgens mij kan dat niet omdat de uitslagen dan niet meer kloppen, maar ik zou inderdaad beginnen met een proef abonnement als je twijfelt 🙂 x

 3. robin
  februari 25, 2016 / 8:01 pm

  wat handig is dit! fijn dat dit er nu is 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge