Nieuwe artikelen:

 • PERROY Azureblush Eau de Parfum

  PERROY Azureblush Eau de Parfum
 • Beauty Shoplog – Veel parfum, Wibra & Boozyshop

  Beauty Shoplog – Veel parfum, Wibra & Boozyshop
 • Collistar Magic Drops Glow

  Collistar Magic Drops Glow
 • DM Shoplog Juli 2024

  DM Shoplog Juli 2024
 • Hoe voel je je minder onzeker als puber?

  Hoe voel je je minder onzeker als puber?
 • Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn

  Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn
 • Fragile Sanctuary by Catherine Cowles

  Fragile Sanctuary by Catherine Cowles
 • Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?

  Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?
 • Kruidvat & Etos Shoplog

  Kruidvat & Etos Shoplog
 • UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

  UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

DRIE ONGEDIERTE SOORTEN IN DE BADKAMER & TIPS VOOR BESTRIJDING

DRIE ONGEDIERTE SOORTEN IN DE BADKAMER & TIPS VOOR BESTRIJDING

De meeste ongedierte soorten kan je prima uit je woning houden door regelmatig goed schoon te maken. Toch is ongediertebestrijding geen overbodige luxe. De badkamer is een plek waar enkele soorten ongedierte de ideale omstandigheden vinden om te overleven. Zeker in een badkamer waar een compleet gezin gebruik van maakt is het moeilijk om te voorkomen dat deze insecten toch kans zien om zich hier voort te planten.

Hoe meer personen van de badkamer gebruikmaken, hoe meer haren er in het afvoerputje van de douche achterblijven, hoe sneller een toilet vies wordt. Het zijn omstandigheden die insecten als kakkerlakken, zilvervisjes en latrinevliegen meer dan verwelkomen. Mocht je toch één van deze drie ongediertesoorten in de badkamer tegenkomen dan is het goed te weten hoe je deze kan bestrijden.

Kakkerlakken in afvoerputje douche

Soms komt het weleens voor dat je het licht in de badkamer aanzet en dat je nog snel een kakkerlak in een afvoerputje van de douche of wastafel ziet schieten. Dit is een aangezicht waar veel mensen de rillingen van over hun rug voelen lopen. Dit is eigenlijk ook terecht want kakkerlakken zijn zeer onhygiënische insecten die op de meest vieze plekken leven. Het afvoerputje van de douche is hier een voorbeeld van. Deze ongedierte bestrijden doe je door ervoor te zorgen dat de luchtvochtigheid in de badkamer niet te hoog is. Zorg ook dat er geen water op de vloer blijft staan na het douchen en dat het water correct afgevoerd wordt.

Zilvervisjes in badkamer bestrijden

Een ongediertesoort die ook van warme en vochtige omstandigheden houdt is het zilvervisje. Als de omstandigheden juist zijn dan kunnen zilvervisjes zich razendsnel voortplanten. Deze ideale omstandigheden vinden zij vaak in badkamers. Opnieuw is de sleutel voor het bestrijden van zilvervisjes het voorkomen van een te hoge luchtvochtigheid in de badkamer. Komt de schichtige ongediertesoort eenmaal in je badkamer voor dan kan je met lokdoosjes en een insectenspray de bestrijding uitvoeren.

Latrinevliegen die uit de wc komen

Wanneer meerdere personen gebruikmaken van de wc in een badkamer dan wordt de kans ook groter dat er volledige of gedeeltelijke verstoppingen in de riolering ontstaan. Een opstopping van organisch materiaal in een rioleringsbuis kan ervoor zorgen dat je latrinevliegen uit de wc omhoog ziet komen. Geen fijne gedachte als je eenmaal weet waar deze vliegensoort zich mee voedt. De kennis stelt je echter ook in staat om effectief latrinevliegen te bestrijden. Je weet dan immers dat er een verstopping in de riolering zit die aansluit op de wc. Een ongediertebestrijding kan deze verstopping en de aanwezigheid van de latrinevliegen in één keer oplossen door een bestrijdingsmiddel door de wc te spoelen.

Mochten jullie nog bruikbare tips hebben laat die dan zeker achter in een reactie!

post signature
*Dit is een gesponsord artikel.

Volg:

4 Reacties

 1. juli 25, 2017 / 8:07 am

  Zeer handige tips!
  Goed dat je hier aandacht aan besteedt.

  Xoxo

 2. Dana
  februari 13, 2018 / 2:28 pm

  Ik word er al een beetje iebel van om hier überhaupt over te lezen, haha. Wij hebben een oud huis, met oude badkamer. En dat zorgt wel eens voor vochtproblemen. Toch maar eens kijken of we wat aan het vocht kunnen doen, want van deze ‘huisgenootjes’ word ik niet blij.

 3. Marie
  mei 27, 2020 / 2:44 pm

  In ons vorige huis hadden we ook veel problemen in onze badkamer. Naast dat het riool verouderd was, vonden we regelmatig ongedierte en zilvervisjes in hoekjes. Door betere ventilatie te plaatsen konden we het probleem gelukkig snel oplossen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge