Nieuwe artikelen:

  • Hoe kun je meer van jezelf houden?

    Hoe kun je meer van jezelf houden?
  • Droge handen en/of lippen + nieuwe product aanraders

    Droge handen en/of lippen + nieuwe product aanraders
  • Douglas Collection Beautiful Stories Feel the Love

    Douglas Collection Beautiful Stories Feel the Love
  • Nieuw Estrid Onyx: Hét luxe scheermes dat het alledaagse naar een …

    Nieuw Estrid Onyx: Hét luxe scheermes dat het alledaagse naar een hoger niveau tilt
  • Hallmark lanceert unieke hamstercollectie in samenwerking met Albert Heijn

    Hallmark lanceert unieke hamstercollectie in samenwerking met Albert Heijn
  • Kleur van het jaar 2024: Peach Fuzz

    Kleur van het jaar 2024: Peach Fuzz
  • 5x de beste alcoholische drankjes voor vrouwen

    5x de beste alcoholische drankjes voor vrouwen
  • Tip | Geef een glimlach cadeau

    Tip | Geef een glimlach cadeau
  • Mile High by Liz Tomforde (Windy City Series)

    Mile High by Liz Tomforde (Windy City Series)
  • Een stap-voor-stap voorbereiding voor uw bezoek aan DB Keukens

    Een stap-voor-stap voorbereiding voor uw bezoek aan DB Keukens

FOOD | RECEPT TJAP TJOY

FOOD | RECEPT TJAP TJOY

Door Nikita – De planning voor vandaag was nasi, maar toen vroeg mijn vriend kan je die saus erbij maken? Welke saus schat? Die soepachtige… oh je bedoelt Tjap Tjoy. Tuurlijk kan dat schat, maar ik moest wel even opzoeken welke kruiden daarvoor worden gebruikt. Het lekkere van Tjap Tjoy vind ik ook de grove stukken groente, dus de planning werd aangepast en andere verse groente werd gekocht zodat ik gelijk gewoon volledig Tjap Tjoy kan gaan maken.

Dit recept is super gezond en ontzettend makkelijk en voor 4 personen.

Tjap Tjoi foto 2
Wat heb je nodig:
– 500 gram kipfilet
– 800 gram groente (bv kant en klare wokgroenten)
– 250 gram champignons/kastanjechampignons
– 2 á 3 wortels
– 1 rode paprika
– blikje bamboescheuten
– 125 gram taugé
– 3 tenen knoflook ( ik laat deze weg aangezien mijn vriend niet van knoflook houdt)
– 1 rode peper
– vissaus
– soyasaus
– kippenbouillon
– maizena
– sesamolie of een andere olie naar smaak

Stap 1:
Snij de kipfilet in kleine blokjes haal de zaadjes uit de peper en snij in halve ringen en pers drie tenen knoflook uit. Snij de wortels in smalle reepjes (juliènne) de champignons in blokjes en de paprika in dunne reepjes. Maak van één blokje kipbouillon 400 ml warme bouillon en los 1 eetlepel maizena op in een klein beetje water.

Kooktip: Wortels koop je meestal in grotere aantallen, snij de rest van de wortels ook alvast in dunne reepjes en vries deze rauw en per portie in, zo heb je wortels kant en klaar liggen voor als je nasi, bami, Tjap Tjoy of pasta gaat maken.

Tjap Tjoi foto 3
Stap 2:
Verwarm je wok (of hapjespan) op hoog vuur met een scheutje olie, doe de kip, peper, knoflook in de pan en voeg 1 eetlepel soyasaus toe. Roerbak de kip op een hoog vuur goudbruin.

Stap 3:
Neem de kip uit de pan, voeg weer een beetje olie toe en roerbak op een hoog vuur enkele minuten de wortels, paprika en champignons, voeg nu de bamboeschuiten toe en roerbak nog een halve minuut.De kip mag terug in de pan, giet de 400 ml kipbouillon toe, 1 eetlepel soyasaus en 1 eetlepel vissaus toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Giet het maizena mengsel beetje bij beetje al roerend toe tot je de gewenste dikte hebt bereikt.

Stap 4:
Ik miste iets groens en zag nog komkommer liggen dus ik heb nog een kwart komkommer in blokjes toegevoegd. Laat het geheel een paar minuutjes pruttelen tot dat de groente iets gegaard is, maar nog wel een bite heeft.Voeg nu de taugé toe en roer het geheel door en serveer de Tjap Tjoy met rijst, noodles, mie of zelfgemaakte bami.

Tjap Tjoi foto 1
Kooktip: Kan je net zoals ik het velletje van paprika en peper niet verdragen, ipv paprika te roosteren in de oven en de paprika daardoor papgaar te maken kan je deze heel makkelijk schillen met een dunschiller.

Eet smakelijk!

Liefs Nikita

Volg:

3 Reacties

  1. juni 29, 2016 / 8:29 am

    Ziet er heel goed uit. En eigenlijk ook niet zo moeilijk om te maken;)

    • Nikita
      juni 29, 2016 / 11:11 am

      Het is eigenlijk gewoon super simpel, nooit bij stil gestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge