Nieuwe artikelen:

  • MONTALE PARIS STARRY NIGHTS

    MONTALE PARIS STARRY NIGHTS
  • CHATELIER INSTANT PLUMP SERUM

    CHATELIER INSTANT PLUMP SERUM
  • TIP | FYD AROMA DIFFUSER (ACTION)

    TIP | FYD AROMA DIFFUSER (ACTION)
  • BATH & BODY WORKS SHOPLOG

    BATH & BODY WORKS SHOPLOG
  • NIEUW FOREO BEAR

    NIEUW FOREO BEAR
  • YANKEE CANDLE SCENTPLUG BLACK CHERRY & CINNAMON STICK

    YANKEE CANDLE SCENTPLUG BLACK CHERRY & CINNAMON STICK
  • ARIANA GRANDE CLOUD

    ARIANA GRANDE CLOUD
  • GEURKAARSEN VOOR HET NAJAAR

    GEURKAARSEN VOOR HET NAJAAR
  • WASBARE WATTENSCHIJFJES VAN PAPER & BOO

    WASBARE WATTENSCHIJFJES VAN PAPER & BOO
  • CHARLOTTE TILBURY AIRBRUSH FLAWLESS SETTING SPRAY

    CHARLOTTE TILBURY AIRBRUSH FLAWLESS SETTING SPRAY

FOOD | CHEESECAKE MET CHOCOLADE GANACHE

FOOD | CHEESECAKE MET CHOCOLADE GANACHE

Door Nikita – Vandaag heb ik een recept, waar alle chocolade liefhebbers hun hart sneller van gaan slaan (tenminste dat hoop ik). Ik heb namelijk een cheesecake met chocolade ganache gemaakt, en het resultaat wil ik heel graag met jullie delen. Een gebakken cheesecake overgoten met een chocolade ganache, dat is gewoon één brok guilty pleasure…tenminste die van mij dan 😉



De meeste ingrediënten van een cheesecake zijn erg basic, alleen de vanille extract zal niet iedereen in het keukenkastje hebben staan (extract is niet hetzelfde als de aroma van bv Dr Oetker) deze kan je bij veel toko’s kopen, online of zelf maken. Je kan een paar vanillestokjes open snijden en in een flesje vodka laten trekken, en je hebt heel simpel je eigen extract gemaakt die ook lang houdbaar is.

Wat heb je nodig voor de cheesecake:
– 300 gram koekjes of 100 gram als je alleen een bodem er mee wilt maken, ik heb roomboterkoekjes gebruikt en dan alleen de hartjes uit de mix verpakking.
– 100 gram roomboter of 40 gram voor alleen de bodem
– 800 gram roomkaas
– 150 gram witte basterd suiker
– 2 afgestreken eetlepels bloem
– geraspte schil van 1 citroen plus nog een theelepel sap
– 1 theelepel vanille extract of het merg van een half vanille stokje
– 3 eieren en 2 eierdooiers
– 125 gram volle crème fraiche

Wat heb je nodig voor de chocolade ganache:
– 150 ml ongeklopte slagroom
– 150 gram pure chocolade

Je kan ook met witte chocolade of melk chocolade ganache maken alleen zijn dit andere verhoudingen.

Pure chocolade is 1:1 dus 100 ml slagroom + 100 gram pure chocolade
Melk chocolade is 1:1.5 dus 100 ml slagroom + 150 gram melk chocolade
Witte chocolade is 1:2 dus 100 ml slagroom + 200 gram witte chocolade


*Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 1:
Vet een sprinvorm van ongeveer 22 cm in met boter. Knip een bodem uit van bakpapier en leg deze in de springvorm, knip twee stroken van bakpapier voor de randen van de springvorm deze moeten ongeveer 3 cm boven de rand uitsteken. Voor de zekerheid beboter ik ook het bakpapier.

Stap 2:
Verkruimel de koekjes en smelt de boter (niet bruin laten worden), meng de krumels en de boter door elkaar totdat de kruimels er als nat zand uit zien. Stort de kruimels in de bakvorm en druk de kruimels met de bodem van de glas aan en voorzichtig tegen de randen aan. Zet de springvorm in de koelkast voor 10-15 minuten om op te stijven. Wil je alleen een koekbodem dan kan je de bodem eventueel ook 10-15 minuten bakken bij 180 graden zodat de bodem iets knapperig wordt.

Stap 3:
Klop alle roomkaas 30 seconden met een handmixer of keukenmachine, zodat het een mooie gladde massa wordt. Vervolgens voeg je één voor één de andere ingrediënten toe, na elk ingrediënt kort mixen. Eerst de suiker, dan de bloem, citroenrasp en sap, vanille extract, eieren één voor één en als laatste de crème fraîche. Dit meng je net lang genoeg zodat de crème fraîche er doorheen is gemengd. Giet alles in de springvorm en zet in de oven.

Eerst 15 minuten op een voorverwarmde oven van 200 graden, na 15 minuten zet je de oven op 100 graden en bak je de cheesecake nog een uur. Hierna doe je de oven uit, de deur op een kiertje en laat je de cheesecake nog een uur in de oven staan. Na één uur rusten haal je de cheesecake uit de oven en laat je hem verder afkoelen, waarna je hem in de koelkast zet. Voor de beste smaak laat je hem 12-24 uur koelen.

Stap 4:
Giet de slagroom in een pannetje met een dikke bodem en verhit goed, breek de chocolade in kleine stukjes. Als de slagroom goed heet is neem je de pan van het vuur, en voeg je de stukjes chocolade voorzichtig toe. Door de hitte van de slagroom smelt de chocolade, goed mengen met een garder tot het een egale massa is. Laat dit mengsel een klein beetje afkoelen en giet daarna over de cheesecake heen, voorzichtig verdelen over de cheesecake en verder af laten koelen. Als de hitte er af is kun je de chocolade ganache ook verder af laten koelen in de koelkast.

Voordat ik de gebakken cheesecake in de koelkast zit schaaf ik nog een klein beetje witte chocolade over het midden van de cheesecake, zo ziet het er iets feestelijker uit.


De gebakken cheesecake met chocolade ganache is klaar om op te worden gegeten, is het geen plaatje geworden? Je kan ongeveer 10-12 punten hier van snijden. Het is een super lekkere taart, maar hij is wel machtig…een klein puntje is voor mij dan ook meer dan voldoende (#nomnomnom). De structuur van de gebakken roomkaas is fluweelzacht en zo romig op de tong.


Hebben jullie ook wel eens een gebakken (of gewone) cheesecake gemaakt?

Liefs Nikita

 

 

 

Volg:

4 Reacties

  1. maart 23, 2017 / 7:18 am

    Mmmm dit ziet er zo heerlijk uit!
    Ook leuk als verjaardagstaart 🙂

    Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Read previous post:
BEAUTY | NYX SOFT MATTE LIP CREAM MILAN & PRAGUE

Sinds ik twee NYX Soft Matte Lip Creams in mijn bezit heb (Madrid & Addis Ababa), ben ik er van overtuigd dat...

Close