Nieuwe artikelen:

  • Hoe kun je meer van jezelf houden?

    Hoe kun je meer van jezelf houden?
  • Droge handen en/of lippen + nieuwe product aanraders

    Droge handen en/of lippen + nieuwe product aanraders
  • Douglas Collection Beautiful Stories Feel the Love

    Douglas Collection Beautiful Stories Feel the Love
  • Nieuw Estrid Onyx: Hét luxe scheermes dat het alledaagse naar een …

    Nieuw Estrid Onyx: Hét luxe scheermes dat het alledaagse naar een hoger niveau tilt
  • Hallmark lanceert unieke hamstercollectie in samenwerking met Albert Heijn

    Hallmark lanceert unieke hamstercollectie in samenwerking met Albert Heijn
  • Kleur van het jaar 2024: Peach Fuzz

    Kleur van het jaar 2024: Peach Fuzz
  • 5x de beste alcoholische drankjes voor vrouwen

    5x de beste alcoholische drankjes voor vrouwen
  • Tip | Geef een glimlach cadeau

    Tip | Geef een glimlach cadeau
  • Mile High by Liz Tomforde (Windy City Series)

    Mile High by Liz Tomforde (Windy City Series)
  • Een stap-voor-stap voorbereiding voor uw bezoek aan DB Keukens

    Een stap-voor-stap voorbereiding voor uw bezoek aan DB Keukens

FOOD| BASIS RECEPT VOOR PASTA PESTO

FOOD| BASIS RECEPT VOOR PASTA PESTO

Door Ellen – Vandaag deel ik een recept wat ik echt letterlijk al jaren geleden ooit eens verzonnen heb. Vroeger toen ik nog thuis woonde maakte ik dit ontzettend vaak voor mijn ouders en zusje, maar sinds ik een relatie met Sebas heb nog zelden omdat hij helaas geen pesto lust. Zo nu en dan maak ik het nog als Sebas niet thuis eet, want de kinderen vinden het ook ontzettend lekker!

pastapesto1
Wat heb je allemaal nodig:

  • 1 zak fusilli
  • 1 zakje geraspte kaas
  • Een half bekertje slagroom (ongeveer 100 ml)
  • Een potje groene pesto
  • 1 bol mozzarella
  • Een zakje pijnboompitten
  • Rucola (optioneel)

pastapesto4
Stap 1:
Je begint met het maken van het sausje. Deze maak je door een half bekertje slagroom in een steelpan te mengen met het potje pesto. Dit laat je even staan en zet je pas later op het vuur.

Stap 2:
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing (beet) gaar.Terwijl de pasta aan het koken is snij ik de bol mozzarella in kleine stukjes.

Stap 3:
Als de pasta ongeveer halverwege de kooktijd is, zet ik de steelpan met daarin de saus van slagroom en pesto op het vuur. Dit verwarm je op een lage stand totdat het warm is, let hierbij op dat het niet gaat koken. Als de pasta klaar is giet je deze af en laat je de pasta goed uitlekken.

Stap 4:
Als je de pasta goed is uitgelekt doe je deze terug in de pan, en doe je hier de pesto saus bij. Dit alles roer je goed door elkaar. De eerder gesneden mozzarella voeg je daarna ook toe en dit roer je goed door elkaar totdat de mozzarella gaat smelten. Als je hiermee klaar bent strooi je er gerapte kaas op. Ik ben een flinke kaas liefhebber dus ik strooi ongeveer het halve zakje erbij. Dit alles roer je goed door elkaar.

Stap 5:
Nu kun je de pasta serveren op een bord. Ik garneer het zelf met wat pijnboompitten en om het een extra bite te geven voeg ik er wat rucola aan toe. Dit hoeft natuurlijk niet, maar ik vind het persoonlijk dat net even wat lekkerder.

pastapesto3

Ik kan mij zo voorstellen dat je de groenten mist in deze pasta. Ook hier kun je genoeg in variëren, zo heb ik het al eens met champignons en een uitje gemaakt en daardoor is het net even wat vullender. Dit recept is een makkelijke basis waar je zelf naar eigen smaak dus groenten kunt toevoegen. Eet smakelijk!

Liefs Ellen

Volg:

4 Reacties

  1. Mariëlle
    mei 20, 2016 / 2:23 pm

    Mmmm ik vind dit ZO ZO ZO lekker!

  2. mei 20, 2016 / 5:01 pm

    Ohh dit is zo heerlijk! Echt geweldig. Ik heb er zin in gekregen 😀

  3. mei 21, 2016 / 10:05 pm

    mmm.. Dit ziet er erg lekker uit! Binnenkort eens uit proberen xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge