Nieuwe artikelen:

  • In The Mix | Drunk Elephant Skincare

    In The Mix | Drunk Elephant Skincare
  • Love on the Brain – Ali Hazelwood

    Love on the Brain – Ali Hazelwood
  • Mijn favoriete hydraterende gezichtsproducten (van dit moment)

    Mijn favoriete hydraterende gezichtsproducten (van dit moment)
  • Marc Jacobs Daisy Ever So Fresh

    Marc Jacobs Daisy Ever So Fresh
  • Langeafstandrelatie? Zo kun je alsnog intiem zijn met je partner

    Langeafstandrelatie? Zo kun je alsnog intiem zijn met je partner
  • Zwaartekracht – Olivia Lewis

    Zwaartekracht – Olivia Lewis
  • Nieuw | Pepe Jeans London BRIGHT

    Nieuw | Pepe Jeans London BRIGHT
  • Hoe kies ik het juiste type bad voor mijn badkamer uit?

    Hoe kies ik het juiste type bad voor mijn badkamer uit?
  • Grote verbouwing op de planning? Het is verstandig om deze 3 vakmannen in …

    Grote verbouwing op de planning? Het is verstandig om deze 3 vakmannen in te huren
  • Deze dingen doe ik graag online

    Deze dingen doe ik graag online

FOOD| TOMAAT, KAAS & KRUIDENMUFFINS

FOOD| TOMAAT, KAAS & KRUIDENMUFFINS

Door Joyce – Pasen komt eraan en dan gaan we allemaal weer heerlijk genieten van lekker eten. Daarom ben ik aan de slag gegaan voor een heerlijke hartige muffin die niet alleen lekker is, maar ook nog eens makkelijk te maken! Loopt bij jullie het water ook al in de mond? Zie hieronder wat je ervoor nodig hebt en hoe je de muffin kunt maken. Veel bakplezier!

muffin1
Ingrediënten voor ± 12 muffins:
– 450 gr bloem
– 4 tl bakpoeder
– 3 grote eieren (maat L)
– 250 ml halfvolle melk
– Bakje Paturain of een ander merk
– 75 gr zongedroogde tomaten op olie
– 3 el olie van de zongedroogde tomaten
– 1 el Italiaanse kruiden

muffin2
muffin3Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom en voeg daarbij een snufje zout en een flinke snuf peper toe.

Stap 2:
Meng in een andere kom de eieren met de melk en voeg daarbij 1 el Italiaanse kruiden toe. Haal 75 gr zongedroogde tomaten uit de pot, laat ze wel even goed uitlekken boven het potje. Snijd daarna de tomaten in grove stukken.

Stap 3:
Meng de Paturain samen met de tomaten door de bloem. Meng de 3 el olie van de zongedroogde tomaten door het eiermengsel en roer dit door de bloem tot alles goed gemengd is.

Stap 4:
Verdeel het mengsel over de vormen. Zet de muffins voor 20-25 minuten in de oven. Om te controleren of ze gaar zijn, prik je erin met een satéprikker. Komt de prikker er schoon en droog uit, dan zijn de muffins gaar. Zo niet, zet ze nog een paar minuten langer in de oven.

Stap 5:
Laat de muffins ongeveer 10 minuten afkoelen in de vormen. Zet daarna de muffins op een rooster voor 1 uur om ze volledig af te koelen. Als ze zijn afgekoeld, aanvallen!

muffin4
Heerlijke muffins die zo zijn gemaakt en waar je met Pasen (ALTIJD!) heerlijk van kan genieten! Natuurlijk kan je deze lekkere muffins voor elke gelegenheid maken. Eet smakelijk!

Liefs Joyce

Volg:

4 Reacties

  1. Sanne
    maart 25, 2016 / 3:15 pm

    ziet er lekker uit 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge