Nieuwe artikelen:

  • Vakantie checklist: Ben jij al helemaal klaar om op reis te gaan?

    Vakantie checklist: Ben jij al helemaal klaar om op reis te gaan?
  • Max Factor 2000 Calorie Lip Glaze

    Max Factor 2000 Calorie Lip Glaze
  • Romance Book Haul + WIN

    Romance Book Haul + WIN
  • Nieuwe en populaire geuren voor deze zomer

    Nieuwe en populaire geuren voor deze zomer
  • Dr. Organic Seaweed Ageless Skincare lijn

    Dr. Organic Seaweed Ageless Skincare lijn
  • By Beauty Bay Botanical Eyeshadow Palette

    By Beauty Bay Botanical Eyeshadow Palette
  • PERROY Azureblush Eau de Parfum

    PERROY Azureblush Eau de Parfum
  • Beauty Shoplog – Veel parfum, Wibra & Boozyshop

    Beauty Shoplog – Veel parfum, Wibra & Boozyshop
  • Collistar Magic Drops Glow

    Collistar Magic Drops Glow
  • DM Shoplog Juli 2024

    DM Shoplog Juli 2024

FOOD | RECEPT VOOR EEN SNELLE PLAATPIZZA

FOOD | RECEPT VOOR EEN SNELLE PLAATPIZZA

Door Ellen – Vandaag laat ik je een snel en simpel gerecht zien wat je in een handomdraai op tafel zet, een plaatpizza! Zelf vind ik dit ideaal om te eten als we een drukke dag hebben gehad, en je kunt er eindeloos mee variëren. Qua ingrdiënten kun je dus kiezen wat je zelf lekker vind. Bij dit recept laat ik een plaatpizza variant zien met salami en pesto.

plaatpizza1

Wat heb je nodig voor 3 kleine plaatpizza’s:

– 3 plakjes bladerdeeg
– 2 plakjes salami
– 1/4 paprika
– 1/4 courgette
– 3 theelepels groene pesto
– parmezaanse kaas

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de bladerdeeg op een bord zodat de plakjes goed kunnen ontdooien. Als je plakjes goed zacht zijn dan prik je er met een vork een aantal gaatjes in. Leg de plakjes bladerdeeg op een bakplaat met wat bakpapier en bak deze alvast 10 minuten.

plaatpizza2
Ondertussen kun je beginnen met het snijden van de paprika en de courgette. De paprika heb ik zelf in kleine reepjes gesneden en de courgette heb ik in dunne plakjes gesneden. Scheur de plakjes salami in kleine stukje. Haal na 10 minuten de plakjes bladerdeeg uit de oven.Verdeel de pesto met de achterkant van je lepel over de plakjes bladerdeeg. Ik hou zelf 1 theelepel pesto per plakjes aan maar dit kun je natuurlijk naar eigen smaak doen. Daarna verdeel je de paprika, courgette en de salami over de plakjes bladerdeeg en bestrooi je het geheel met de parmezaanse kaas. Als je dit klaar hebt bak je de pizza’s af in tien minuten op 180 graden.

plaatpizza3
plaatpizza4
Zoals ik al eerder heb aangegeven, kun je eindeloos experimenteren qua ingrediënten. Daarnaast is het ook leuk om te maken met kinderen, zeker als ze hun dingetjes mogen kiezen om erop te doen. Het is eens wat anders dan een gewone pizza, en ook nog eens erg lekker. Eet smakelijk!

Liefs Ellen

Volg:

4 Reacties

  1. Tonnia
    november 7, 2016 / 8:38 am

    ziet er lekker uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge