Nieuwe artikelen:

  • Vergeet niet te smeren, het zonnebrand seizoen is weer begonnen!

    Vergeet niet te smeren, het zonnebrand seizoen is weer begonnen!
  • Neem mij mee – Sarra Manning

    Neem mij mee – Sarra Manning
  • In The Mix | Diverse producten van Foamie

    In The Mix | Diverse producten van Foamie
  • Wil jij de zomer beginnen met een nieuwe zonnebril?

    Wil jij de zomer beginnen met een nieuwe zonnebril?
  • Lancôme Rénergie H.C.F. Triple Serum

    Lancôme Rénergie H.C.F. Triple Serum
  • Unsinkable – Lotte van den Noort

    Unsinkable – Lotte van den Noort
  • Je huis verhuren voor je op vakantie bent? Hier moet je op …

    Je huis verhuren voor je op vakantie bent? Hier moet je op letten
  • Nieuw Coach Wild Rose

    Nieuw Coach Wild Rose
  • Italië voor altijd – Nicky Pellegrino

    Italië voor altijd – Nicky Pellegrino
  • Denise Coates: powervrouw in de casinowereld en achter Bet365 

    Denise Coates: powervrouw in de casinowereld en achter Bet365 

FOOD | RECEPT VOOR EEN SNELLE PLAATPIZZA

FOOD | RECEPT VOOR EEN SNELLE PLAATPIZZA

Door Ellen – Vandaag laat ik je een snel en simpel gerecht zien wat je in een handomdraai op tafel zet, een plaatpizza! Zelf vind ik dit ideaal om te eten als we een drukke dag hebben gehad, en je kunt er eindeloos mee variëren. Qua ingrdiënten kun je dus kiezen wat je zelf lekker vind. Bij dit recept laat ik een plaatpizza variant zien met salami en pesto.

plaatpizza1

Wat heb je nodig voor 3 kleine plaatpizza’s:

– 3 plakjes bladerdeeg
– 2 plakjes salami
– 1/4 paprika
– 1/4 courgette
– 3 theelepels groene pesto
– parmezaanse kaas

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de bladerdeeg op een bord zodat de plakjes goed kunnen ontdooien. Als je plakjes goed zacht zijn dan prik je er met een vork een aantal gaatjes in. Leg de plakjes bladerdeeg op een bakplaat met wat bakpapier en bak deze alvast 10 minuten.

plaatpizza2
Ondertussen kun je beginnen met het snijden van de paprika en de courgette. De paprika heb ik zelf in kleine reepjes gesneden en de courgette heb ik in dunne plakjes gesneden. Scheur de plakjes salami in kleine stukje. Haal na 10 minuten de plakjes bladerdeeg uit de oven.Verdeel de pesto met de achterkant van je lepel over de plakjes bladerdeeg. Ik hou zelf 1 theelepel pesto per plakjes aan maar dit kun je natuurlijk naar eigen smaak doen. Daarna verdeel je de paprika, courgette en de salami over de plakjes bladerdeeg en bestrooi je het geheel met de parmezaanse kaas. Als je dit klaar hebt bak je de pizza’s af in tien minuten op 180 graden.

plaatpizza3
plaatpizza4
Zoals ik al eerder heb aangegeven, kun je eindeloos experimenteren qua ingrediënten. Daarnaast is het ook leuk om te maken met kinderen, zeker als ze hun dingetjes mogen kiezen om erop te doen. Het is eens wat anders dan een gewone pizza, en ook nog eens erg lekker. Eet smakelijk!

Liefs Ellen

Volg:

4 Reacties

  1. Tonnia
    november 7, 2016 / 8:38 am

    ziet er lekker uit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge