Nieuwe artikelen:

 • Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten

  Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten
 • Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben

  Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben
 • Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos

  Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos
 • Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

  Nieuwe producten van Kylie Cosmetics
 • Waarom sneakers de beste schoenen zijn voor kids

  Waarom sneakers de beste schoenen zijn voor kids
 • Home | Nieuw Trudon Versailles

  Home | Nieuw Trudon Versailles
 • Tip : Amazon heeft 30% korting op veel Engelstalige boeken

  Tip : Amazon heeft 30% korting op veel Engelstalige boeken
 • Diverse haartrends van dit moment 2024

  Diverse haartrends van dit moment 2024
 • Beginnen met botox? Dit zijn 4 tips!

  Beginnen met botox? Dit zijn 4 tips!
 • Nieuw | Kate Spade Bloom

  Nieuw | Kate Spade Bloom

BEAUTY | NYC CITYPROOF 10HR MATTE ANTI-SHINE FOUNDATION

BEAUTY | NYC CITYPROOF 10HR MATTE ANTI-SHINE FOUNDATION

Foundations testen vind ik één van de leukste beauty dingen om te doen, vooral als het een betaalbare variant is (die dan eigenlijk ook nog van alles beloofd). Nieuw van NYC is de Cityproof 10HR Matte Anti-Shine Foundation, en deze heb ik de afgelopen weken getest.


NYC City Proof 10HR Matte Foundation 
“Zorg voor de perfecte basis met de City Proof 10HR Matte Foundation. De foundation bevat een flinke dosis huidverzorgende vitamines en mineralen. Daarnaast heeft de foundation een matterende werking, waardoor je gezicht niet te veel gaat glimmen.”

Ik heb drie kleur ontvangen, maar ik zie net online dat er in totaal vier zijn namelijk:
– 001 Ivory
– 002 Sand
– 003 Honey Beige
– 004 Nude

Wat mij dus nu gelijk opvalt is de typefout op de verpakking, of bij de webshop van de Kruidvat. Op de verpakking staat namelijk 104 Nude, maar online staat 004 Nude. Ook is er niet heel veel keuze qua kleuren, je moet dus geluk hebben als je een match kan vinden. Verder ziet de verpakking heel netjes eruit, en ik vind persoonlijk een tube verpakking altijd net wat prettiger qua opbergen.

NYC beloofd met deze City Proof 10HR Matte Foundation, dat je huid 10 uur matte blijft. Dat is best wel een behoorlijke belofte, want veel duurdere merken kunnen dat al niet eens waar maken. En helaas NYC ook niet, tenminste op mijn huid blijft de foundation ongeveer vier uur “goed” zitten.


Toen ik deze foundation zag was ik er al een beetje bang voor, maar een matte foundation is vaak niet zo’n goede combinatie met een drogere huid. Of dat nu ook het geval is? Daar kom ik zo later in het artikel op terug.


Hier boven zie je de drie swatches (ik heb 104 Nude aangehouden ipv 004 Nude). Ik dacht dat 002 Sand een goede match zou zijn, maar dat is die helaas niet. Ook 104 Nude is voor mij geen goede match, dus ben ik 001 Ivory gaan dragen. Deze kleur is voor mij net iets te licht, maar ik kan het wel werkend maken met poeders.

Links mijn huid zonder make-up – midden foundation & concealer – rechts make-up look af (zonder blush)

Ik probeer altijd zo positief en eerlijk mogelijk te zijn, ik vind het namelijk echt niet leuk om negatief te zijn over een product. Maar ik wil natuurlijk wel eerlijk blijven aan mijn lezeressen, en over deze foundation kan ik gewoon helaas niet zo positief zijn (dat is ook wel te zien aan hoe vrolijk ik op de foto’s kijk…).

Ik heb last van roodheden, en die schijnen gewoon door de foundation heen (zie wangen). Het lijkt bij de derde foto net of ik blush draag, maar die heb ik ook met opzet nu even weggelaten zodat jullie het beter kunnen zien. Ook krijg ik deze foundation niet mooi egaal aangebracht. Ik heb het geprobeerd met diverse kwasten, met een sponge en zelfs met mijn vingers. Op de foto’s is dat moeilijk te laten zien, maar elke keer als ik deze foundation draag ben ik niet blij met het eind resultaat. Een goede basis is erg belangrijk voor je gehele make-up look.


Zo op de foto’s hier boven ziet het misschien nog wel oké eruit, als je ook zou denken dat ik al blush draag. Maar op mij voorhoofd zijn ook alle lijntjes en velletjes zichtbaar (en dat terwijl ik mijn gezicht van te voren ook gescrubt heb).

Omdat ik last heb van een drogere huid met roodheden, is de NYC City Proof 10HR Matte Foundation helaas geen goede match. Ook het aanbrengen, en de belofte van 10 uur vind ik twee minpuntjes. Het langste dat ik deze foundation heb kunnen dragen is vier uur, daarna heb ik mijn make-up weer verwijderd omdat het niet meer mooi zat en dat lag echt aan de foundation.

Nogmaals ik vind het helemaal niet leuk om zo negatief te zijn over een product, vooral ook omdat NYC vaak wel hele goede en mooie producten heeft. Maar deze foundation is het voor mij persoonlijk niet. Mocht je een vettere huid hebben, dan is het misschien wel een betere match (sowieso voor de betaalbare prijs het proberen waard!).

NYC City Proof 10HR Matte Foundation kost €4,99 (inhoud 30ml) en is te koop bij de Kruidvat

post signature
*Dit artikel bevat een product dat is opgestuurd door een merk/bedrijf.

Volg:

6 Reacties

 1. maart 3, 2017 / 9:07 am

  Wij willen allemaal positief zijn, maar dat lukt idd niet altijd. Goed dat je er eerlijk over bent. 🙂

 2. maart 3, 2017 / 11:06 am

  He jammer zeg dat hij niet goed is. Ik vind het wel heel fijn dat je eerlijk bent, daar kom je toch voor 🙂 Zelf heb ik ook een droge huid en is het soms echt een hel om de perfecte foundation te vinden.

  xx

 3. maart 3, 2017 / 11:38 am

  Helaas niet alles kan goed zijn.
  Zeer goede en duidelijke review.

  Xoxo

 4. Britt
  maart 3, 2017 / 1:06 pm

  Jammer dat hij tegenvalt, maar in ieder geval een fijne en duidelijke review!

 5. Villa BlaBla
  maart 3, 2017 / 3:38 pm

  Goede en eerlijke review. Ik heb ook last van een rode huid en droge plekjes, voor mij zou die foundation dan ook zeker niet goed zijn.
  Villa BlaBla onlangs geplaatst…Mijn manieren om te besparenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge