Nieuwe artikelen:

 • Hoe kun je meer van jezelf houden?

  Hoe kun je meer van jezelf houden?
 • Droge handen en/of lippen + nieuwe product aanraders

  Droge handen en/of lippen + nieuwe product aanraders
 • Douglas Collection Beautiful Stories Feel the Love

  Douglas Collection Beautiful Stories Feel the Love
 • Nieuw Estrid Onyx: Hét luxe scheermes dat het alledaagse naar een …

  Nieuw Estrid Onyx: Hét luxe scheermes dat het alledaagse naar een hoger niveau tilt
 • Hallmark lanceert unieke hamstercollectie in samenwerking met Albert Heijn

  Hallmark lanceert unieke hamstercollectie in samenwerking met Albert Heijn
 • Kleur van het jaar 2024: Peach Fuzz

  Kleur van het jaar 2024: Peach Fuzz
 • 5x de beste alcoholische drankjes voor vrouwen

  5x de beste alcoholische drankjes voor vrouwen
 • Tip | Geef een glimlach cadeau

  Tip | Geef een glimlach cadeau
 • Mile High by Liz Tomforde (Windy City Series)

  Mile High by Liz Tomforde (Windy City Series)
 • Een stap-voor-stap voorbereiding voor uw bezoek aan DB Keukens

  Een stap-voor-stap voorbereiding voor uw bezoek aan DB Keukens

MOMMY TALK | DE VLAG UITHANGEN

MOMMY TALK | DE VLAG UITHANGEN

Op Pinkit schrijf ik wel eens artikelen onder het kopje “kids talk”, maar ik wil ook eens wat meer gaan posten onder de noemer “mommy talk”. Gewoon gedachtes van mij over het ouderschap, over een bepaalde gebeurtenis met soms een dikke knip oog…moet kunnen toch?

Zes weken geleden is bij ons de zomervakantie begonnen en wij alle drie waren er héél hard aan toe, vooral Sterre die had met haar laatste schoolweek van groep 3 het heel pittig. Het uit bed komen ging moeilijker dan normaal, het naar bed gaan s’avonds trouwens ook en je kon gewoon aan haar zien dat ze toe was aan vakantie. Voor en tijdens de vakantie hebben wij allemaal plannen gemaakt wat wij zouden gaan doen. In verband met de keuken verbouwing zat op vakantie gaan er niet in, maar wel leuke dagjes weg zoals naar de Morskieft, Bengeltjesdorp, en zwembad de Wilde. Eigenlijk wilde wij ook naar wat grotere pretparken gaan, maar of het weer zat die dag tegen of het was juist bloed heet. Die leuke dagjes naar een pretpark doen wij gewoon lekker na de vakantie een keer in het weekend.

Dit is de eerste zomervakantie waar van ik oprecht vind dat de zes weken onwijs snel zijn omgevlogen, sterker nog mag ik nog drie weken over doen? Ik heb echt het idee dat de vakantie dit keer korter was, waar door dat komt? Geen idee! Sterre is dit jaar wel wat meer weg geweest zo is ze wat vaker bij haar vader geweest en een aantal keren wezen logeren bij haar opa’s en oma’s.

Maandag begint school weer en stiekem kijk ik daar zelf al een beetje naar uit niet vanwege Sterre zelf, maar ik mis mijn dagelijkse ritme en routine echt héél erg. Ik ben liever iemand die elke dag een soort van strakke planning heeft dan weken lang het van dag tot dag te bekijken zoals in de vakantie, stiekem raak ik daar van een beetje in paniek. Ik heb het idee dat ik in eens veel minder tijd hebt voor bepaalde dingen zoals bloggen (onzin eigenlijk want ook in de vakantie kan ik dat doen wanneer ik dat wil) of voor het huishouden (oké dit is gewoon een smoes zo dat ik wat minder hoef te poetsen haha). Over een paar dagen is het zo ver mijn kleine grote meid gaat een spannend avontuur aan in groep 4 en ik weet dat ze het op bepaalde vlakken wat moeilijk gaat krijgen – zoals begrijpend lezen en rekenen – , maar daar gaan wij hard voor knokken!

Ik ga maandag toch een soort van vlag uithangen, de vakantie zit er op en het gewone dagelijkse ritme komt weer terug! Wij hebben een hele leuke zomervakantie gehad en zijn inmiddels voor de herfstvakantie al aan het rond kijken, waar wij eventueel naar toe gaan.

Hang jij aankomende maandag ook de spreekwoordelijke vlag uit? Of heb je nog lekker een weekje langer vakantie vanwege een andere school-regio?

post signature

Volg:

15 Reacties

 1. Madeleine
  augustus 14, 2015 / 9:02 am

  Jeetje wat vliegt de tijd om zeg! Wel weer fijn dat er weer ritme komt 🙂 Sterre, heel veel succes in groep 4!

 2. augustus 14, 2015 / 9:32 am

  Aah, het duurde even voor ik wist wat ‘de vlag uithangen’ betekende, haha. Dat Nederlands toch 😉 Ik kan het best geloven, vakantie zorgt ervoor dat je weer gaat uitkijken naar het schooljaar en andersom hé 😉 Al is het voor mij eerder dat laatste 🙂

 3. augustus 14, 2015 / 9:37 am

  Hahaha ik niet hoor! Wat een gevlieg elke ochtend met 3 kinderen!

 4. Priscilla
  augustus 14, 2015 / 10:02 am

  Wij hebben nog een weekje. Ik vind het altijd veel te snel gaan die vakanties! Nou ben ik zelf ook helemaal niet van de strakke planning dus dat zal straks weer erg wennen worden!

 5. augustus 14, 2015 / 10:21 am

  Fijn he zo’n vakantie? Wij hebben nog een week maar zijn er wel weer aan toe. De verveling slaat toe en zijn ook toe aan het ritme.

 6. monique
  augustus 14, 2015 / 10:38 am

  Ik vond het ook heel erg snel gaan! Voor mij mag de vakantie ook nog wel wat langer duren maar de regelmaat is ook wel weer lekker en merk dat de kids er ook aan toe ziijn! Nu is het weer aftellen tot de herfst vakantie:-)

 7. Yust
  augustus 14, 2015 / 10:42 am

  Tijd vliegt. En mijn zoon gaat al weer naar vwo 3. Ik vind het ook weer fijn, want pubers hangen het liefst voor hun games (jongens). Op school heeft hij vind ik toch meer te doen. Ik vind het nl heel moeilijk deze leeftijd te amuzeren.

  Sterre succes op school!

 8. augustus 14, 2015 / 10:49 am

  ik ben ook meer van een vast ritme, veel fijner 😉

 9. augustus 14, 2015 / 10:50 am

  Bij mij duurt de vakantie nog anderhalve week. Een goed teken dat het voor jou voelt alsof hij is omgevlogen! Dat zijn vaak de beste vakanties.

 10. augustus 14, 2015 / 11:41 am

  Ik wens Sterre een mooi schooljaar tegemoet! Ik mag nog een soort van weekje extra genieten, al ga ik dinsdag en woensdag wel op kamp met mijn nieuwe klas.

 11. Manon
  augustus 14, 2015 / 12:37 pm

  De vakantie gaat best wel snel vind ik, ik hoop dat sterre een heel fijn nieuwe schooljaar heeft! en ja ik vind ritme ook altijd fijn

 12. augustus 14, 2015 / 12:57 pm

  Hey Bianca,

  Wat mooi geschreven! Vakanties gaan inderdaad echt snel :). Leuk om te lezen dat jullie het erg mooi hebben gehad. Maar ik snap wel inderdaad dat je toe bent aan je dagelijkse ritme :). Goede planningen vind ik zelf ook veel fijner dan maar afwachten en kijken op de dag zelf wat er allemaal gaat gebeuren hehe. Ik wens Sterre een fijn schooljaar tegemoet :)!

  Liefs!

 13. augustus 14, 2015 / 3:02 pm

  Leuk om te lezen. Ik wens Sterre veel succes op school! In België hebben alle kinderen trouwens twee maanden vakantie (juli en augustus). De eerste schooldag is altijd op 1 september. Gek hoe dat kan schelen! 🙂 X

 14. augustus 14, 2015 / 7:40 pm

  wat leuk om te lezen , ik herkende er veel in van toen mijn kids jonger waren, de ene keer vloog de vakantie om, het andere jaar kroop hij voorbij…feit was wel dat ik aan het einde van de vakantie, aan vakantie toe was met de 3 kleine ( humhum) schatjes…en de vlag uit ging vanwege het normale leven van alledag…ik vond en vind de structuur in de dagen nog steeds iets heerlijks…luk artikel om lekker te lezen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge