Nieuwe artikelen:

 • Kneipp Foot Care is vernieuwd!

  Kneipp Foot Care is vernieuwd!
 • Tips en tricks bij online winkelen

  Tips en tricks bij online winkelen
 • Lattafa Yara Eau de Parfum

  Lattafa Yara Eau de Parfum
 • Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 

  Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 
 • Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials

  Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials
 • Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen

  Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen
 • Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten

  Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten
 • Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben

  Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben
 • Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos

  Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos
 • Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

  Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

MOMMY TALK | DAG SINTERKLAAS ?!

MOMMY TALK | DAG SINTERKLAAS ?!

Sinds de geboorte van Sterre vieren wij elk jaar Sinterklaas, een leuke en vooral gezellige periode. Druk bezig zijn met tekeningen maken, wortels voor het paard kopen en lekker hard mee zingen. Hartstikke leuk! Al wist ik wel dat er een periode zou gaan komen dat Sterre het Sinterklaas sprookje door zou hebben. Alleen dat het misschien dit jaar al zou gaan gebeuren dat had ik eigenlijk niet verwacht.

Ik merkte zelf al dat ik dit jaar niet echt in een Sinterklaas stemming ben. Overal zie ik leuke versieringen, DIY’s, recepten echt van alles, maar ik heb nog steeds niet alles binnen voor 5 december. Normaal ben ik altijd vroeg klaar met alles, dit jaar nog totaal niet…geen idee hoe dat komt trouwens. Sterre heeft wel afgelopen week twee keer haar schoen gezet, alleen ik merkte toen al dat het anders ging dan andere jaren. Wat natuurlijk ook logisch is aangezien Sterre ook ouder word.

Donderdag zaten Sterre en ik even gezellig te kletsen toen ze eruit floepte “Sinterklaas bestaat helemaal niet”. Je had mijn hoofd moeten zien “huh hoe kom je daar nou bij?”. Sterre vertelde dat ze kinderen van groep 6 had horen praten, en ik deed op dat moment net of ik van niks wist en antwoorden “ach nee joh die kinderen maakte vast een grapje”. En ik begon snel over iets anders zo dat ik niet verder hoefde te liegen. Die avond zei ik nog tegen Roy dat dit misschien wel ons laatste jaar Sinterklaas zou zijn.

Zaterdag zijn wij gezellig de stad in gegaan om wat cadeautjes te kopen voor kerst (Sterre weet al jaren dat de kerstman niet bestaat). En in de stad waren een groep muziek pieten (een bandje wat voor gezellige sfeer muziek zorgt). Vorig jaar waren hun er ook en toen rende Sterre er heen om ze een handje te geven, en te knuffelen. Dit keer reageerde ze met “pff alweer die muziek” en verder liep ze met een grote boog om de pieten heen. Roy had nog gevraagd of ze niet naar de pieten toe wilde of met ze op de foto wilde gaan. Maar nee mevrouw antwoorden dat ze daar nu echt wel te oud voor is. En toen viel bij mij het kwartje…zou ze toch echt al meer door hebben dan wij denken?

Na twee uur in de kou hebben gelopen (leuk joh shoppen brrrr) zijn we richting huis gegaan. Er zou namelijk in de middag een Sinterklaas optocht zijn in de straat, en daar zouden wij nog naar toe gaan. Ik was er al helemaal klaar voor, maar Sterre wilde niet gaan ze had er geen zin in. Dus ik plofte naast haar neer op de bank en stelde haar de vraag wat er aan de hand is…en daar kwam het!

“Mama ik weet allang dat jullie zelf de cadeautjes kopen en de schoen vullen, Sinterklaas en zwarte piet bestaan helemaal niet. En ik heb geen zin om naar die optocht te gaan het is koud, wil gewoon naar Violetta kijken. En owja krijg ik nog wel cadeautjes?”

Ik moest zo hard lachen omdat droge antwoord, en tegelijkertijd bedacht ik mij in eens dat er een fase is afgesloten. Dit jaar vieren wij nog wel Sinterklaas, maar zonder het stiekeme gedoe haha. Volgend jaar gaan wij kerst wat groter vieren (nu deden wij het andersom), en dat vind ik zelf stiekem ook leuker en gezelliger.

Wanneer is jouw kindje achter het Sinterklaas sprookje gekomen? Vieren jullie zelf Sinterklaas/kerst of misschien wel beide?

 

post signature

Volg:

9 Reacties

 1. november 22, 2015 / 12:59 pm

  Ik dacht dat vorig jaar ons laatste jaar zou zijn. Maar nee, ze gelooft nog heilig. Ondanks dat wij haar ook ivm met surprises op school wel hadden ingelicht over get grote geheim. Maar ze wil het niet geloven….

 2. november 22, 2015 / 2:06 pm

  Mijn oudste geloofde vanaf zijn 6e niet meer( nu bijna 16) en de jongste vanaf zijn 7e. Wij vieren kerst altijd vrij uitgebreid inclusief kadoorjes, en samen met familie en vrienden ook nog eens een dobbelspel met kadootjes. Ik ben dol op kerst en vind het niet erg dat Sinterklaas al jaren achter ons ligt.

 3. november 22, 2015 / 2:09 pm

  Wowie, dat heeft ze echt al vroeg door! Wel spijtig dat ze het via mensen op school te weten kwam… Wij vieren hier gewoon nog Sinterklaas hoor, zelfs al ben ik ondertussen 20 haha! Het blijft gewoon leuk 🙂

 4. Miranda
  november 22, 2015 / 2:42 pm

  Wat grappig dat ze daar zelf mee kwam. Ella is nu 8 en gelooft er nog stellig in ook nu ze suprises doen.wij gaan het niet vertellen ze moet er zelf meekomen.

 5. november 22, 2015 / 4:22 pm

  hahaha wat een geweldige reactie over die cadeautjes. Ik vermoed dat het hier ook het laatste jaar voor L is. Hij is 7 en geloof gelukkig nog wel!

 6. november 22, 2015 / 9:46 pm

  Haha wat grappig hoe ze dat zei. Hier moet het Sint gebeuren nog beginnen, maar wij vieren het milder. Geen sprookje er omheen, gewoon een gezellig etentje en cadeaus ter ere van Sinterklaas.

 7. Beautycutiestyle
  november 23, 2015 / 8:44 am

  ^_^ Leuk stuk om te lezen!!! Mijn zoon heeft er nooit in geloofd, wel makkelijk hihi. Heb alleen gezegd dat hij wel mee “moet” spelen voor de andere (jongere) kinderen. Dochter zit op het randje. En id net zoals vorig jaar heeft ze op school lootjes getrokken. Ik weet wel als ze echt met de vraag komt, dan lieg ik niet. Heb alleen het idee dat ze het niet echt wil weten, ze vindt het nog te leuk Dus dat gunnen we haar, want ze zal ook genoeg op school horen, haha Fijne maandag, liefs H ღ

 8. november 23, 2015 / 12:08 pm

  Haha geweldig. Wij hebben sinterklaas bijna nooit gebierd. K was 4 of 5 toen ik er al achter kwam dt t allemaal fake was. Daarnaast houd niemand bij onsvan sinterklaas en vinden we kerst 100000x leuker. Wij vieren dus uitgebreid kerst met lootjes trekken en cadeaus. En sinterklaas gaat stilletjes voorbij.

 9. november 27, 2015 / 1:35 pm

  Bij mij viel het kwartje pas heel laat weet ik nog wel, ik was denk ik een jaar of 8/9. Wij hebben altijd sinterklaas gevierd met cadeautjes en dat doen we nog steeds. Dit ook vanwege dat mijn moeder gelovig is en dus cadeautjes vanuit dat opzicht niet horen bij het kerstfeest en zo. Maar goed, dit jaar heb ik lootjes getrokken met mijn zus, zwager, de 2 oudste kinderen en mijn moeder. De jongste van 6 gelooft nog, dus die krijgt eerder op de dag cadeautjes en voor ons zit er dan sneaky 1 random cadeautje bij zodat het niet op valt dat alles voor hem is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge