Nieuwe artikelen:

 • Kneipp Foot Care is vernieuwd!

  Kneipp Foot Care is vernieuwd!
 • Tips en tricks bij online winkelen

  Tips en tricks bij online winkelen
 • Lattafa Yara Eau de Parfum

  Lattafa Yara Eau de Parfum
 • Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 

  Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 
 • Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials

  Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials
 • Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen

  Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen
 • Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten

  Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten
 • Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben

  Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben
 • Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos

  Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos
 • Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

  Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

TIPS OM VOORUIT TE WERKEN VOOR JE BLOG

TIPS OM VOORUIT TE WERKEN VOOR JE BLOG

Regelmatig krijg ik de vraag hoe ik het voor elkaar krijg om dagelijks een artikel online te plaatsen. Het simpele antwoord is, flink vooruit werken! In dit artikel deel ik een aantal van mijn tips, die ik de afgelopen jammer heb verzameld.

Bedenk onderwerpen & selecteer de producten

Stap één is natuurlijk het bedenken van je artikelen. Elke niche is anders, maar een onderwerp heeft elke blogger nodig. Daarnaast selecteer ik ook de producten die ik wil reviewen. Ik kijk naar de producten die ik zelf graag wil testen, maar ook welke momenteel populair zijn om over te schrijven. Deze producten zet ik als eerst op de foto, zo kan het testen beginnen.

Dagen vrij maken voor fotografie

Als ik de producten heb geselecteerd probeer ik elke week éé of twee dagen in te plannen, om diverse productfoto’s te maken. Soms maak ik van een aantal producten tussendoor foto’s, maar ik neem er tegenwoordig liever iets langer de tijd voor. Op deze dagen bewerk ik ook gelijk alle foto’s, zodat alles klaar staat om een review te gaan schrijven.

Look foto’s combineren met producten

Het is natuurlijk leuker om voor elk product een aparte make-up look te maken, maar vanwege allerlei nieuwe lanceringen en aankopen is daar simpelweg geen beginnen aan. Daarom maak ik vaak een look met bijvoorbeeld een nieuwe lipstick, highlighter en mascara. Zo heb ik met één look, gelijk foto’s voor drie artikelen. Ik plan de artikelen wel verdeeld over een aantal dagen/weken, zodat je niet drie dagen achter elkaar dezelfde look voorbij ziet komen.

Wees selectief!

Als beautyblogger kan je het voordeel hebben dat je wel eens een product opgestuurd krijg. Natuurlijk is het leuk om overal over te schrijven, maar ik vind het zelf leuker om wat meer afwisseling qua blogs. Daarom koop ik zelf naast alle PR producten zelf nog regelmatig make-up, huidverzorging, parfum…eigenlijk alles wat met beauty te maken heeft. Dit kan natuurlijk ook voor andere niches zoals foodbloggers, mama & lifestyle bloggers enzovoort. Juist door dat je wat selectiever ben en meer afwisseling hebt, ben je voor lezers/lezeressen een stuk origineler.

Bij binnenkomst van producten maak ik direct een selectie met producten die ik wil reviewen of producten die ik doneer/weggeef/bewaar voor een winactie. Dit scheelt gelijk veel tijd en het is niet meer zo chaotisch in je hoofd (daar heb ik zelf heel veel last van gehad).

Maak gebruik van een planner of de kalender plugin

Plan je artikelen in via een planner, bullet journal of gebruik de -mega handige- kalender plugin die WordPress heeft. Zo hou ik alles zo goed mogelijk bij. Mocht ik tussendoor onverwacht inspiratie hebben, dan noteer ik dat direct.

Het is geen wedstrijd

Bloggen is geen wedstrijd, al lijkt dat soms wel zo 😉 Lukt het je niet om elke dag een artikel online te zetten? Hou dan in gedachten dat het absoluut geen verplichting is. Lezers/lezeressen komen sowieso wel terug! Er zijn genoeg blogs met twee artikelen per week. In het begin plaatste ik twee artikelen per dag, maar daar ben ik sinds vorig jaar ook mee gestopt (het was niet meer bij te houden). Soms zijn er nog wel dagen dat er meerdere artikelen online komen, maar ik heb ook écht wel een dagen dat ik denk…nu even niet!

Heb je een blogdip? Inspiratie nodig?

Elke blogger heeft wel eens een blogdip gehad of een moment van totaal-geen-inspiratie. Ook dit is niet erg! Schuif je compter/laptop aan de kant en ga iets anders doen. Qua onderwerpen is het natuurlijk verschillen wat betreft je niche. Je kan op Pinterest opzoek gaan naar leuke ideeën of geïnspireerd raken door een collega blogger (let er wel op dat je geen artikelen gaat kopiëren #weesgeencopycat).

Dit zijn een aantal tips om vooruit te werken voor je blog! Mochten jullie nog andere tips hebben, laat die dan zeker achter in een reactie.

Misschien ook interessant om te lezen:

Douglas Collection Pink Nudes Eyeshadow Palette
Tips om beter te slapen
Bij deze serie ben ik afgehaakt

Volg:

2 Reacties

 1. juli 20, 2019 / 6:08 pm

  Herkenbaar! Ik werk ook heel graag vooruit en wat ik bij jou zo leuk vind is dat je ook heel vaak producten bespreekt die je zelf gekocht hebt. Ik koop zelf momenteel nauwelijks iets van make-up of huidverzorging, wel doucheproducten en dergelijke. En dan wil ik erover schrijven maar het komt er soms niet van. Foto’s maak ik ook graag achter elkaar door, zeker als de zon schijnt en het licht goed is!
  Babs onlangs geplaatst…Een ontspannende massage bij Relax A DayMy Profile

 2. juli 21, 2019 / 8:51 am

  Handige tips! Vaak maak ik gelijk foto’s als ik een product gekocht dan wel gekregen heb (tenzij het echt slecht weer is). Ook plan ik mijn artikelen in. Zou gauw ik een idee heb, maar nog niet kan uitwerken dan schrijf ik altijd dat idee op zodat ik het later kan uitwerken. Ik heb zo veel ideeën dat ik van twee artikelen in de week, naar drie artikelen per week ben gegaan
  Tessa onlangs geplaatst…Benefit Hello Happy Flawless Brightening Foundation workshopMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge