Nieuwe artikelen:

 • Black Friday 2023 + Beauty Favorieten

  Black Friday 2023 + Beauty Favorieten
 • Hoe belangrijk is regelmatig reinigen van je dakgoot?

  Hoe belangrijk is regelmatig reinigen van je dakgoot?
 • Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor freelancers: bescherming voor jouw carrière

  Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor freelancers: bescherming voor jouw carrière
 • KAYA Sieraden Urban Chic collectie

  KAYA Sieraden Urban Chic collectie
 • Sim only abonnement afsluiten? Hier moet je aan denken

  Sim only abonnement afsluiten? Hier moet je aan denken
 • Zo vind je de ideale kapster 

  Zo vind je de ideale kapster 
 • Op deze kosten ga ik de komende tijd besparen

  Op deze kosten ga ik de komende tijd besparen
 • Parfums die perfect geschikt zijn voor het najaar

  Parfums die perfect geschikt zijn voor het najaar
 • Montblanc Signature Eau de Parfum

  Montblanc Signature Eau de Parfum
 • Wat zijn mooie momenten om een kaartje te sturen?

  Wat zijn mooie momenten om een kaartje te sturen?

Tarotkaarten vs. orakel kaarten: dit is het verschil

Tarotkaarten vs. orakel kaarten: dit is het verschil

Wanneer je hebt beslist dat je een keer een kaartlegging wilt laten doen, duikt de volgende vraag op: welke kaartlegging geeft mij de antwoorden en inzichten die ik zoek? Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden dat je het al snel niet meer weet. We leggen alvast even de tarotkaarten en de orakelkaarten voor je naast elkaar.

Tarotkaarten

Tarot wordt wel eens aangeduid als de kaartlegging waarmee de toekomst voorspeld kan worden. Helaas moeten we dit idee al onmiddellijk ontkrachten. De 72 kaarten, waarop symbolen staan afgebeeld, helpen je om inzicht te krijgen in wat jou bezighoudt in je leven. Het onderbewustzijn wordt aangesproken en getriggerd door de kaarten en het zijn de beelden die daardoor bij je naar boven komen die je de inzichten geven. Eenzelfde kaart heeft dus voor iedereen een andere betekenis en kan zelfs voor jou op verschillende momenten verschillende betekenissen hebben. 

Orakel kaarten

In tegenstelling tot de tarotkaarten, die voor interpretatie vatbaar zijn, geven de orakelkaarten erg duidelijke en directe boodschappen. Een direct antwoord op een concrete vraag, dat is wat je van de orakelkaarten mag verwachten. Om tot een goede legging te komen, zorg je ervoor dat je vraag zo precies mogelijk is. De kaarten kun je in verschillende thema’s vinden, maar allen dragen ze dezelfde boodschappen uit en helpen ze jou om de juiste beslissingen te nemen.

Tarotkaarten vs. orakel kaarten

Het grootste verschil tussen beide kaarten is al snel duidelijk. Wil je inzichten vanuit je onderbewuste oproepen, dan kies je voor de tarot. Wil je daarentegen direct een antwoord op een concrete vraag die je bezighoudt, dan zijn de orakelkaarten een betere keuze.

Een ander belangrijk verschil tussen beide is dat je de orakelkaarten makkelijk zelf kunt leggen. De boodschappen spreken voor zich en je hebt niemand nodig die ze voor je kan verklaren. De tarot is moeilijker te interpreteren, je kunt kaarten trekken waarvan je niet goed weet wat je ermee aan moet. Vandaar ook dat tarotkaarten over het algemeen met een boekje komen waarin een en ander verduidelijkt wordt, maar dan nog is het lang niet iedereen gegeven om daar een passend inzicht in te zien.

Wist je trouwens dat sommige kaartleggers een gratis kaartlegging aanbieden bij wijze van kennismaking? Dit is voor jou de uitgelezen kans om erachter te komen welke kaarten in jouw situatie de beste keuze zijn.

Lees ook: Waterproof make-up aanraders voor deze zomer

Volg: