Nieuwe artikelen:

 • YVRA 07 L’Essence de L’Excellence

  YVRA 07 L’Essence de L’Excellence
 • Notino Beauty Haul Unboxing ???? 5 nieuwe parfums!

  Notino Beauty Haul Unboxing ???? 5 nieuwe parfums!
 • Pinky Promise by Rebecca Rennick

  Pinky Promise by Rebecca Rennick
 • Spicy Book Haul – 10+ New Books ????️

  Spicy Book Haul – 10+ New Books ????️
 • 5 basistips voor het trainen van je hond

  5 basistips voor het trainen van je hond
 • Action Haul Shoplog Juni 2024

  Action Haul Shoplog Juni 2024
 • Nieuw | Huda Beauty Blush Filter Liquid Blush

  Nieuw | Huda Beauty Blush Filter Liquid Blush
 • Mijn favoriete beauty producten van dit moment – mei 2024

  Mijn favoriete beauty producten van dit moment – mei 2024
 • Kneipp Foot Care is vernieuwd!

  Kneipp Foot Care is vernieuwd!
 • Tips en tricks bij online winkelen

  Tips en tricks bij online winkelen

LEUKE UITJES | AMSTERDAM LIGHT FESTIVAL

LEUKE UITJES | AMSTERDAM LIGHT FESTIVAL

Persbericht – Het centrum van Amsterdam verandert van 30 november 2017 tot en met 21 januari 2018 weer in het grootste openlichtmuseum ter wereld. Tijdens de zesde editie van Amsterdam Light Festival verlichten kunstwerken en installaties van hedendaagse kunstenaars, designers en architecten de Amsterdamse grachten en het Marineterrein Amsterdam.

Een greep uit de 35 kunstwerken van Amsterdam Light Festival

Het Engelse Balmond hanteert een ontwerpmethodologie en artistieke visie waarbij vragen over de relatie tussen vorm en orde in de kern van het leven centraal staan. Het werk ‘Infinita’ begint als een driehoekige vorm berekend door de Gulden Snede – een nauwkeurige wiskundige verhouding in de natuur – en ontwikkelt zich door tot kristalgroei.

HOH Architecten is een in Amsterdam gevestigd multidisciplinair kantoor dat op alle vlakken van het ‘stedelijk toneel’ werkzaam is. Het werk ‘Lighten the Light’ draait om de verlichting die leven mogelijk maakt in een stad, maar die we voor lief lijken te nemen: de straatlantaarn.

Lynne Leegte is een Nederlandse beeldhouwer. Naast autonome werken maakt ze locatiespecifieke installaties op bijzondere plekken. Elk werk evolueert vanuit een idee en niet vanuit de technische grenzen van een specifiek medium. Haar kunstwerk bestaat uit twee metalen frames, ongeveer vier meter hoog, gemonteerd op het hek en wordt aangelicht door led-strips en reflecterende verf. De twee kerkramen weerschijnen in de gracht als baken van troost en veiligheid op een plaats waar sinds de zeventiende eeuw een schuilkerk van de doopsgezinde gemeenschap staat.

De Engelse Rona Lee is beeldend kunstenaar en werkzaam in fotografie, video, beeldhouwkunst, performance en digitale media. Haar ‘A Necessary Darkness’ is gebaseerd op het simpele uitgangspunt van het omkeren van donker en licht. Een vuurtoren wordt in een bron van duisternis veranderd, waardoor de gevestigde associaties tussen licht en donker op losse schroeven komen te staan.

De Amerikaanse lichtkunstenaar Ben Zamora creëert met zijn werk ‘Myth’ een dialoog tussen de bezoekers en hun omgeving. Zijn twaalf meter hoge sculptuur dient als krachtig baken en benadrukt de universele en social impact van de stad. Zamora verzorgde twee producties tijdens Holland Festival dat in juni plaatsvond.

Het Nederlandse kunstenaars- en ontwerpersduo Justus Bruns en Mingus Vogel werken samen onder de naam VOUW. Speciaal voor het festival maken zij een lichtkaart van Amsterdam, zwevend boven de gracht. De installatie ‘Stadstaren’ zet de wereld even op zijn kop: zo’n blik van veraf op de stad is normaal gesproken alleen vanuit het vliegtuig te zien, maar bevindt zich nu boven het hoofd van bezoekers en vervangt even de sterrenhemel. VOUW geeft zo een impressie van onze ‘voetafdruk’ van licht die ons bestaan de ruimte inzendt.

De installatie van Moritz Waldemeyer (hij heeft onder andere techkleding ontworpen voor Lady Gaga en Jamiroquai) bestaat uit hoge wanden, gemaakt van zachtblauwe organza met ingeweven LED-lichtjes. Ze schitteren om toeschouwers heen en hun schijnsel weerkaatst in de glanzende stof. Met elke stap raken bezoekers steeds verder verwijderd van de buitenwereld en oriënteren wordt moeilijker, net als tijdens een diepzeeduik. In die veilige cocon, die alle indrukken van buiten filtert, ontstaat een mysterieus nieuw universum.

Over Amsterdam Light Festival

Van 30 november 2017 tot en met 21 januari 2018 vindt de 6e editie van Amsterdam Light Festival plaats. 35 kunstwerken en installaties van hedendaagse (internationale) kunstenaars, designers en architecten verlichten de binnenstad, op en rond de grachten.

Kunstenaars zijn deze editie uitgedaagd om binnen het thema ‘Existential’ te werken. Met Existential wil Amsterdam Light Festival bezoekers stimuleren na te denken over wat mensen verenigt en welke rol licht hierin speelt. Onder de werken bevindt zich een bijzonder kunstwerk van de wereldberoemde Chinese kunstenaar en activist Ai Weiwei.

Zoals elk jaar is het festival zowel vanaf het water als het land te bewonderen. De waterexpositie presenteert een groot aantal lichtkunstwerken op de Amsterdamse grachten, die dagelijks van 17.00 tot 23.00 uur verlicht zijn (tijdens Oud & Nieuw tot 20.00 uur). Diverse rederijen bieden een vaarroute langs deze lichtkunstwerken aan. Op het land worden dit jaar voor het eerst lichtkunstwerken tentoongesteld op het Marineterrein, van 14 december 2017 tot en met 7 januari 2018. De kunstwerken zijn van 17.00 tot 22.00 uur verlicht (tijdens Oud & Nieuw tot 20.00 uur). Deze expositie, op loopafstand van station Amsterdam Centraal, kan door bezoekers op eigen initiatief worden bekeken en is zonder vaste looproute te verkennen.

 

Volg:

4 Reacties

 1. oktober 25, 2017 / 7:18 am

  Dat ziet er prachtig uit nu de gezelligste tijd van het jaar er weer aan komt 😉

  Xoxo

 2. Tonnia
  oktober 25, 2017 / 8:10 am

  lijkt me leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge