Bianca’s Faves

Nieuwe artikelen:

 • Tips om een kleine ruimte praktisch in te richten

  Tips om een kleine ruimte praktisch in te richten
 • Perris Monte Carlo Vetiver Java

  Perris Monte Carlo Vetiver Java
 • De Checklist – Sophia Money-Coutts

  De Checklist – Sophia Money-Coutts
 • Lancôme Prep & Hydrate Primer

  Lancôme Prep & Hydrate Primer
 • Unboxing Lush Sale & Valentijnsdag Shoplog

  Unboxing Lush Sale & Valentijnsdag Shoplog
 • Mijn parfum aanraders van dit moment

  Mijn parfum aanraders van dit moment
 • Tip | Squalan Rose Quartz Facial Roller

  Tip | Squalan Rose Quartz Facial Roller
 • Unboxing Goodiebox Januari 2022 + Win

  Unboxing Goodiebox Januari 2022 + Win
 • Clarins Skin Illusion Velvet, Ever Matte Compact Powder & Ever Matte Loose Powder

  Clarins Skin Illusion Velvet, Ever Matte Compact Powder & Ever Matte Loose Powder
 • trend IT UP Super Glow Baked Blush

  trend IT UP Super Glow Baked Blush

FOOD | EKOMENU – BIOLOGISCHE MAALTIJDBOX + KORTINGSCODE

FOOD | EKOMENU – BIOLOGISCHE MAALTIJDBOX + KORTINGSCODE

In ons land zijn er tal van maaltijdboxen, maar één box springt ertussen uit: Ekomenu van Ekoplaza. Dé gezonde maaltijdbox met heerlijke recepten en verse biologische ingrediënten van topkwaliteit. Dat klinkt al super toch?!

Regelmatig deel ik op Pinkit.nl en via Instastories Foodybox nieuwtjes, dit keer mocht ik aan de slag gaan met de maaltijdbox van Ekomenu. Ik ben zelf geen keukenprinses, maar vind koken wel enorm leuk om te doen. De bezorging was in de avond (vandaar een iets donkere foto) en elk menu zat apart verpakt. Ik heb voor drie dagen een maaltijd ontvangen plus een super lekkere Ekomenu fruittas t.w.v. €15.

Ekomenu is 100% biologisch. Het bedrijf werkt met extra veel nutriënten, zonder kunstmatige toevoegingen en meststoffen. Daarbij wordt alleen ingekocht wat jij hebt besteld. Op deze manier werkt Ekomenu aan een gezonder eetpatroon, aan het voorkomen van verspilling en worden kosten bespaard. Een win-win situatie!

Via de website van Ekomenu kan jezelf kiezen voor welke maaltijdbox je gaat en wat voor soort abonnement. Ik heb de vegetarische Ekomenu maaltijdbox ontvangen voor 2 personen (de maaltijdboxen gaan van 2-4 personen). Mijn vriend lust heel veel dingen niet, dus hij heeft drie dagen iets anders gegeten 😉

Elk recept staat duidelijk uitgelegd, vermeld met de voedingswaarde en stap voor stap uitleg (super handig voor de niet-keukenprinsessen onder ons). Ook staat er een schatting van hoeveel minuten je per gerecht bezig bent en dat klopt ongeveer wel, tenminste als je het hak en snijwerk niet helemaal mee reken.

Ik heb de volgende drie gerechten ontvangen:

– Gebakken mini brie met witlof en paarse zoete aardappel
– Vegan Ratatouille met Parm á Zaan
– Zuurkool ovenschotel met aardappelrösti, paprika en amandelschaafsel

Mijn eerste indruk is dat alles er super netjes en vers uitziet, maar ik schrok wel een beetje van de recepten. Ik dacht echt “dat gaat mij nooit lukken”, maar omdat alles zo makkelijk staat uitgelegd maakte ik drie lekkere maaltijden!

Sinds een tijdje heb ik een nieuwe camera en ik moet nog een beetje wennen aan bepaalde instellingen. Door een fout van mezelf heb ik een aantal foto’s gewist (handig Bianc…) en heb ik helaas geen foto van de derde maaltijd. Maar mijn dochter en ik hebben zitten smullen! Alle drie de maaltijden zijn totaal anders dan wat ik normaal kook en zeker voor herhaling vatbaar. Zo zie je maar dat je door een maaltijdbox als Ekomenu toch even uit je vertrouwde comfort zone stapt.

De prijzen voor een Ekomenu maaltijdbox is verschillend qua box en het aantal personen. Je hebt al een maaltijd vanaf €4,70 en een abonnement is makkelijk opzegbaar. Naast de Ekomenu maaltijdbox zijn er ook diverse fruittassen te koop, ik heb de middel variant ontvangen en daar zat super veel fruit in (appels. peren, kiwi en mandarijnen) en dat voor €15.

Ekomenu Maaltijdbox Proefpakket korting:

Via de website van Ekomenu.nl kan je een proefpakket aanvragen (even intikken in de zoekbalk). Vervolgens kan je kiezen uit drie proefpakketten: proefpakket variatie, proefpakket vegetarisch & proefpakket Vegan.

Klik op ‘2 personen’ en vervolgens op ‘1 maaltijd’. Het proefpakket bevat namelijk één maaltijd voor twee personen. Normaliter kost dit proefpakket €12,50 maar wanneer je drukt op ‘Nu bestellen’ wordt de korting van 50% verwerkt. De nieuwe prijs wordt €6,25 inclusief bezorgen. Super toch? Let op er kan maar één proefpakket per persoon worden toegevoegd aan het winkelmandje.

Het was heel leuk en vooral lekker om kennis te maken met de maaltijdbox van Ekomenu, zeker voor herhaling vatbaar!

Zijn jullie al bekend met de Ekomenu Maaltijdboxen?

*Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf.

Misschien ook interessant om te lezen:
Unboxing Foodybox Zomer 2018
So Good & Veggie van Andros
Voor het eerst zelf lasagne maken

Volg:

1 Reactie

 1. Tonnia
  april 2, 2019 / 8:36 pm

  lekker hoor dit wil ik wel eens proberen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge