Nieuwe artikelen:

 • THE BODY SHOP COOL DAISY & FRESH RASPBERRY

  THE BODY SHOP COOL DAISY & FRESH RASPBERRY
 • HOUSE OF GISADA DONNA & UOMO

  HOUSE OF GISADA DONNA & UOMO
 • ZO HOUD JE JE SIERADEN VOOR ALTIJD MOOI

  ZO HOUD JE JE SIERADEN VOOR ALTIJD MOOI
 • M.A.C STUDIO FIX TECH CREAM-TO-POWDER FOUNDATION

  M.A.C STUDIO FIX TECH CREAM-TO-POWDER FOUNDATION
 • MIJN TIPS OM BETER TE SLAPEN

  MIJN TIPS OM BETER TE SLAPEN
 • SWATCHES PINK GELLAC RUBBER BASE COVER

  SWATCHES PINK GELLAC RUBBER BASE COVER
 • THE COUCOU CLUB – COUCOU ROSE QUARTZ CLEANSING BRUSH

  THE COUCOU CLUB – COUCOU ROSE QUARTZ CLEANSING BRUSH
 • HÈRMES ROUGE HÈRMES SATIN LIPSTICK ROSE OASIS

  HÈRMES ROUGE HÈRMES SATIN LIPSTICK ROSE OASIS
 • NIEUW ESCADA SUMMER FESTIVAL

  NIEUW ESCADA SUMMER FESTIVAL
 • MIJN MOEDERDAG WISHLIST 2021

  MIJN MOEDERDAG WISHLIST 2021

STERRE EN HAAR TELEFOONGEBRUIK…

STERRE EN HAAR TELEFOONGEBRUIK…

Eigenlijk wilde ik dit artikel “tieners en hun telefoongebruik” noemen, maar ik heb één tienerdochter en niet iedereen zit er 24 uur per dag achter geplakt 😉 Sterre heeft al op jongere leeftijd een mobiel gekregen en in dit artikel deel ik wat tips en ervaringen hoe ik als ouder daarmee omga…

Sterre word bijna 11 en zit momenteel in groep 6 (jaartje blijven zitten). Ze heeft sinds ongeveer twee jaar een eigen mobiel en ik besef mij goed dat dit redelijk jong is. Wij waren het er allemaal wel over eens dat ze een mobiel mocht hebben, maar dan wel met toezicht. Ook heeft ze geen nieuw toestel, maar een oudere mobiel die van Roy is geweest. Ook om alle kosten te beperken en omdat we nog een oudere mobiel hadden liggen, heb ik voor haar bij Vodafone een sim only abonnement afgesloten. Als je er een leuk telefoonhoesje overheen doet, ziet niemand dat de telefoon al wat ouder is.

Er zijn geen regels met hoelang ze per dag haar mobiel mag gebruiken, daar laten we haar redelijk vrij in. Wel is het belangrijk dat Sterre haar huiswerk netjes maakt, ook andere dingen doet zoals buitenspelen en netjes gedraagt.

Voor dat ze een app gaat downloaden, komt ze dit eerst netjes vragen. En als er een raar berichtje binnenkomt, laat ze dit aan ons lezen. Tijdje terug kreeg ze een sms van een bouwbedrijf dat er de volgende ochtend nieuwe keuken geplaatst zou worden, waarschijnlijk foutje qua nummers. Ik heb dat bedrijf even gebeld en het was een gewoon misverstand. Maar we proberen ook steeds duidelijk te maken dat er online veel griezels zijn, met verkeerde bedoelingen…

Het controleren van haar mobiel doe ik ongeveer 1á2 keer per week. Ik screen dan even snel diverse app gesprekken door en kijk naar haar internet geschiedenis. Ik ben gelukkig nog maar één keer iets geks tegengekomen, hopelijk blijft dat zo 😉 Nu dat Sterre een vriendje heeft en met haar vriendinnen diverse geheimen bespreekt, vind ze het niet altijd even leuk als ik haar mobiel controleer…maar dat zijn nou eenmaal de afspraken. Ik heb ook alle wachtwoorden van de social media apps, aangezien daar ook gekke dingen kunnen gebeuren.

Misschien lijkt het nu wel dat ik een controlefreak ben, natuurlijk is het ook belangrijk om je tiener “vrij te laten”. Wij vinden het gewoon belangrijk dat het telefoongebruik goed in de gaten word gehouden.


Heeft jouw tiener al een mobiel?

Volg:

3 Reacties

 1. chucky1012
  april 2, 2019 / 10:26 am

  Goed dat je het controleerd……
  Inderdaad gebeuren er regelmatig vreemde dingen.
  Wel goed dat ze al vroeg een monbiele telefoon had gehad zodat er goed mee leerd om te gaan.

  Xoxo

 2. april 3, 2019 / 8:06 am

  Mijn nichtje is natuurlijk van Sterre’s leeftijd en zij heeft sinds een half jaartje ook een mobiele telefoon. Ik vind het eigenlijk niet meer dan normaal dat je als ouder het telefoongedrag van je tiener of puber enigszins in de gaten houdt!
  bychristiana onlangs geplaatst…My style | Pretty pastels for springMy Profile

 3. Ilona
  april 4, 2019 / 2:23 pm

  Ik vind het heel normaal om alles in de gaten te houden. Het internet en alles er omheen is niet altijd veilig. Mijn zoon (9) heeft sinds kort ook een mobiele telefoon, vooral om bereikbaar te zijn als hij even alleen thuis is als ik een boodschap doe. Gelukkig gebruikt hij hem eigenlijk vooral om YouTube te kijken en soms een vriendje te appen. Dat gaat tot nu toe goed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge
Read previous post:
Tom Ford Lip Color Lipstick Notino.nl
BEAUTY | TOM FORD LIP COLOR 16 SCARLET ROUGE

De mooiste en meest luxueuze lipsticks zijn naar mijn mening van Tom Ford. Mocht je mij al wat langer volgen,...

Close