Nieuwe artikelen:

 • Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn

  Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn
 • Hoe voel je je minder onzeker als puber?

  Hoe voel je je minder onzeker als puber?
 • Fragile Sanctuary by Catherine Cowles

  Fragile Sanctuary by Catherine Cowles
 • Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?

  Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?
 • Kruidvat & Etos Shoplog

  Kruidvat & Etos Shoplog
 • UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

  UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï
 • Vlog: Even gezellig kletsen & come shop with me – Action, Kruidvat & …

  Vlog: Even gezellig kletsen & come shop with me – Action, Kruidvat & naar de boekhandel
 • Op vakantie met het gezin? Neem dit mee!

  Op vakantie met het gezin? Neem dit mee!
 • Beauty Empties Juni 2024 – Opgemaakte beauty producten

  Beauty Empties Juni 2024 – Opgemaakte beauty producten
 • Zomer Beauty Essentials 2024

  Zomer Beauty Essentials 2024

FOOD | DE BETERE WIJN , PROOST!

FOOD | DE BETERE WIJN , PROOST!

Door Joyce – Het wordt steeds beter weer en dan komen de flessen witte wijn ook wat vaker op tafel te staan. Wie houdt er nou niet van lekker glaasje wijn in het zonnetje? Van de website De Betere Wijn heb ik een pakketje mogen ontvangen met daarin een fles witte wijn! De producten van De Betere Wijn zijn gemaakt van biologische druiven en als je een fles koopt doneer je €0.15 en help je aan het behoud van de bijenpopulatie !


beterewijn2
Uit La Mancha, Spanje, komen deze heerlijke wijnen, gemaakt van biologisch geteelde druiven. En omdat u als klant bij aankoop van een fles rood, wit of rosé ook de bijenpopulatie een handje helpt, is dit ook voor u een must om te proeven. Doordat er voor de klaring van de wijn gebruik wordt gemaakt van bentoniet, is deze wijn zelfs geschikt voor veganisten. Maar bovenal erg lekker!”

De fles zit er mooi en simpel uit. Het etiket vind ik er heel leuk uit zien door het bijtje. Ook de tekst “Drink Mij en Red de Bij” spreekt mij erg aan. Het bedrijf geeft op deze manier goed aan waar deze wijn voor bedoeld is, de bijen redden!

beterewijn1
Het goede doel van De Betere Wijn, Beeing zet zich in voor de bijenpopulatie, die de afgelopen jaren in alarmerende grote mate afneemt. Gewassen zijn afhankelijk van de bestuiving door bijen en ons voedsel dus ook. Zonder bijen geen bloemen, zaden, noten, groente, fruit en dus ook geen wijn!

Er zijn drie soorten wijn:

 • Wit: De witte wijn is gemaakt van de Verdejo druif, één van de beste witte druivenrassen in Spanje die wijnen van goede kwaliteit kan opleveren.
 • Rood: De rode wijn is gemaakt van de Tempranillo druif. Deze druif heeft een dikke schil en brengt wijnen voor met een diepe kleur, met weinig alcohol en die lang bewaard kan worden zonder veel kleur te verliezen.
 • Rosé: De rosé is gemaakt van de Garnacha druif. Deze heeft een dunne schil met weinig pigment en daardoor geschikt voor de productie van rosé. De druif kan goed tegen extreme hitte, rijpt langzaam en is immuun voor allerlei ziektes.

De wijnen zijn biologisch, wat ik een pluspunt vind. Er worden géén chemicaliën gebruikt! De wijnen zijn afkomstig uit Spanje. Daar produceren 3 broers van de familie Parra Jiménez deze lekkere biologische wijnen. Zelf heb ik de witte wijn ontvangen en kon niet wachten om hem te proeven. Even koel gezet en op een avondje heb ik hem lekker ingeschonken.

Hij ruikt heel fruitig naar citrusvruchten. De eerste slok gaf een fruitige en frisse explosie wat langzaam overging in een droge afdronk. Normaal gezien houd ik niet zo van een droge wijn, maar door de intensiteit van de fruitige smaak was de droge afdronk niet storend.

Ik vind het een hele lekkere wijn die je heerlijk in het zonnetje kan nuttigen of bij een lekkere barbecue. Deze wijn is zeker voor herhaling vatbaar en ben ook zeer benieuwd naar de andere wijnen, rood en rosé….proost!

*Drink met mate, vanaf 18 jaar!

De wijnen van De Betere Wijn zijn te koop bij EkoPlaza voor € 6,99,- per fles.

Wat voor wijn vind jij soms lekker om te drinken?

Liefs Joyce
*Dit artikel bevat een product dat is opgestuurd door een merk/bedrijf.

 

Volg:

1 Reactie

 1. Sanne
  april 30, 2016 / 3:40 pm

  dit merk ken ik niet maar lust wel graag een wijntje:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge