Nieuwe artikelen:

 • Furla Unica & Furla Autentica Eau de Parfum

  Furla Unica & Furla Autentica Eau de Parfum
 • YVRA 07 L’Essence de L’Excellence

  YVRA 07 L’Essence de L’Excellence
 • Notino Beauty Haul Unboxing ???? 5 nieuwe parfums!

  Notino Beauty Haul Unboxing ???? 5 nieuwe parfums!
 • Pinky Promise by Rebecca Rennick

  Pinky Promise by Rebecca Rennick
 • Spicy Book Haul – 10+ New Books ????️

  Spicy Book Haul – 10+ New Books ????️
 • 5 basistips voor het trainen van je hond

  5 basistips voor het trainen van je hond
 • Action Haul Shoplog Juni 2024

  Action Haul Shoplog Juni 2024
 • Nieuw | Huda Beauty Blush Filter Liquid Blush

  Nieuw | Huda Beauty Blush Filter Liquid Blush
 • Mijn favoriete beauty producten van dit moment – mei 2024

  Mijn favoriete beauty producten van dit moment – mei 2024
 • Kneipp Foot Care is vernieuwd!

  Kneipp Foot Care is vernieuwd!

Deze skincare trends zijn here to stay in 2022

Deze skincare trends zijn here to stay in 2022

Persbericht – Net als op het gebied van beauty en fashion, kent ook skincare vele trends. Zo geven we tegenwoordig massaal de voorkeur aan producten met natuurlijke ingrediënten en leerden we het afgelopen jaar dat sommige producten donker en in glas bewaard moeten worden (hallo verzameling fashionable pipetflesjes op de wastafel). NIVEA zet de grootste skincare-trends voor 2022 op een rij.

Skin positivity

We zien steeds vaker herkenbare mensen in advertenties en media uitingen. Denk bijvoorbeeld aan modellen met pigmentvlekken of acné in het gezicht. Huidcondities waar zo veel mensen mee te maken hebben, maar die we tot voor kort vrijwel niet in commerciële uitingen te zien kregen. Het laten zien van alle huidtypen is helemaal van nu en here to stay.

Eco-friendly potjes en flesjes 

Back to normal geldt eigenlijk ook binnen de productie van beautyproducten. Waar de natuurlijke ingrediënten al in opmars waren, wordt die lijn nu weer doorgetrokken. Het blijft niet alleen bij natuurlijke ingrediënten: ook de verpakking van veel skincare producten worden verduurzaamd. Steeds vaker zien we beautybars in plaats van flessen, hervulbare verpakkingen en verpakkingen van hergebruikt materiaal. 

Steeds meer merken worden zich bewust van hun impact op het milieu en gaan plasticvrij. Zo zijn de NIVEA NATURALLY GOOD gezichtsverzorgingsproducten 100% klimaat geneutraliseerd en zijn de verpakkingen van de NIVEA Naturally Clean gezichtsreinigingsbars 100% plastic-vrij. Eco-friendly is het nieuwe zwart!

Customized skincare

En denk nu niet aan potjes en flesjes in een kekke kleur met je eigen naam er op. Customizen heeft anno 2021 een heel andere betekenis gekregen. Skincare op maat betekent: niet langer een plens water in je gezicht en gaan, maar een uitgebalanceerd stappenplan dat jouw huid precies geeft wat ze nodig heeft. Droge, vette of gevoelige huid. Cleanser, toner, exfoliant, serum, moisturizer en ga zo maar door (oh, en vergeet je SPF niet!). Op basis van een korte vragenlijst kan vaak precies worden bepaald waar jouw huid behoefte aan heeft. Het mooie aan deze op maat gemaakte skincare routine is dat werkzame stoffen in aparte producten worden verwerkt, waardoor je heel gericht bepaalde problemen kunt aanpakken. NIVEA ontwikkelde in dit kader de NIVEA SKiN GUIDE; upload een selfie en ontvang persoonlijke productaanbevelingen voor het verbeteren van jouw huidwaarden.

Ga voor bakuchiol

Waar retinol (vitamine A) inmiddels redelijk is ingeburgerd in de badkamer, staat een nieuw anti-age wondermiddel te trappelen om een entree te maken bij het grote publiek, namelijk het plantaardige alternatief bakuchiol. De huidverjongende krachtpatser wint als een razende aan populariteit. En dat is niet gek. Waar retinol de huid kan irriteren of uitdrogen, is bakuchiol een betere optie voor wie last heeft van een gevoelige huid. Het verstevigt de huid, verfijnt de huidtextuur en zorgt voor een gelijkmatigere huidteint. Fijne lijntjes en rimpels plaats maken voor een mooie, gladde en egale huid – zonder botox en naalden! Do we need to say more? 

Lees ook: Charlotte Tilbury Charlotte’s Beautiful Skin Foundation

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge