Nieuwe artikelen:

 • Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn

  Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn
 • Hoe voel je je minder onzeker als puber?

  Hoe voel je je minder onzeker als puber?
 • Fragile Sanctuary by Catherine Cowles

  Fragile Sanctuary by Catherine Cowles
 • Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?

  Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?
 • Kruidvat & Etos Shoplog

  Kruidvat & Etos Shoplog
 • UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

  UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï
 • Vlog: Even gezellig kletsen & come shop with me – Action, Kruidvat & …

  Vlog: Even gezellig kletsen & come shop with me – Action, Kruidvat & naar de boekhandel
 • Op vakantie met het gezin? Neem dit mee!

  Op vakantie met het gezin? Neem dit mee!
 • Beauty Empties Juni 2024 – Opgemaakte beauty producten

  Beauty Empties Juni 2024 – Opgemaakte beauty producten
 • Zomer Beauty Essentials 2024

  Zomer Beauty Essentials 2024

REVIEW| PARFUMWIJZER SOFIE ALBRECHT

REVIEW| PARFUMWIJZER SOFIE ALBRECHT

Als beautyblogger review je niet alleen allerlei cosmetica producten, maar ook diverse parfums en geuren. Dit is eigenlijk best moeilijk om te doen, daarom zie je vaak in zo’n review het halve persbericht terug komen. Vorige week heb ik misschien wel een hele goede oplossing daar voor gevonden. Ik heb namelijk het boek Parfumwijzer van Sofie Albrecht ontvangen, en ook al gun ik mijzelf bijna nooit de tijd even rustig te lezen…dit boek had ik op één avond uit! Ik heb nou als voorbeeld een beautyblogger gegeven, maar ook mensen die niet bloggen en wél van parfum houden (of zelfs met hun werk ermee bezig zijn) kunnen misschien wel iets aan dit boek hebben.

parfumwijzer2
Om te beginnen vind ik Parfumwijzer gelijk al mooi eruit zien de voorkant is niet te druk of heftig, maar past gewoon enorm goed bij de titel. Parfumwijzer bevat 190 bladzijden en die zijn onderverdeeld in vijf hoofdstukken, maar daar vertel ik later in het artikel iets meer over. Dit is geen boek zoals een roman, nee het is een informatief boek die makkelijk weg leest. Voor mij is dit een belangrijk boek die ik voortaan bij elke parfum review erbij ga pakken.

parfumwijzer3
“Op zoek naar een nieuw parfum en je weet niet waar te beginnen? Dan is dit boek je gids in de jungle. De Parfumwijzer helpt je om te bepalen wat je graag ruikt en om nieuwe ontdekkingen te doen. Je leert dat er meer over een parfum te zeggen is dan dat het lekker ruikt. Naast praktische tips ontdek je ook wat je reukzin allemaal kan en krijg je een blik achter de schermen van de boeiende parfumindustrie. Een must read voor beginners en liefhebbers.”

Parfumwijzer bevat vijf verschillende hoofdstukken namelijk:

Hoofdstuk 1 – De neus. 
In de hoofdstuk wordt beschreven hoe belangrijk de reukzin is, er word diep op in gegaan en toch wordt het op een niet al te ingewikkelde manier allemaal uitgelegd.

Hoofdstuk 2 – Het parfum.
Wat is parfum eigenlijk? En wat zijn de belangrijkste ingrediënten? En nog veel meer word allemaal besproken in dit hoofdstuk (vind ik zelf het fascinerendste hoofdstuk uit dit boek).

Hoofdstuk 3 – De consument.
In dit hoofdstuk wordt o.a. verteld hoe wij consumenten eigenlijk een parfum uitkiezen, en dat het uiterlijk zoals de flacon/kleur ook mee speelt.

Hoofdstuk 4 – De toekomst.
Dit hoofdstuk vind ik zelf wat minder het is vooral heel informatief en wat moeilijker door te lezen (als je soms wat sneller bent afgeleid, zoals ik haha). In dit hoofdstuk gaat het o.a. over hoe de wetgeving/regels in de toekomst zouden zijn (met sommige ingrediënten die in een parfum wordt.

Hoofdstuk 5- De lijstjes.
Zoals de naam het al verklapt staat er in dit hoofdstuk vooral lijstjes zoals 10 x 10 parfums klassiekers (zie foto hier onder), of een lijstje met de mooiste cocoonparfums. Online website adressen waar je meer informatie over parfum en geuren kan vinden, adressen van musea’s en nog veel meer leuke informatie.

parfumwijzer4
Zoals ik het al stiekem heb aangegeven, vind ik Parfumwijzer écht een must voor parfum liefhebbers, beautybloggers, en mensen die werken met parfum/geuren (zoals in een drogisterij). Er zijn wel twee puntjes die ik toch wilde noemen, de parfums die worden genoemd zijn bijna allemaal van high end merken (YSL, Chanel enzovoort). Wat wel een beetje begrijpelijk is anders zou het een mega dik boek worden, als er ook minder bekende merken genoemd zouden worden. En persoonlijk zou ik het mooi hebben gevonden als er ook wat afbeeldingen van bijvoorbeeld parfum flacons in het boek zelf verwerkt zouden worden. Ik denk dat dit trouwens bewust niet is gedaan, omdat het een informatief boek is. Parfumwijzer heeft mij meer inzicht gegeven op het gebied van parfum, en daar ben ik enorm blij mee!

Tekst: Sofie Albrecht.
Uitgeverij: Manteau.
Genre: Lifestyle.


Parfumwijzer van Sofie Albrecht kost €24,99,- en is o.a. te koop bij Bol.com.

Is dit misschien ook een boek die op jouw verlanglijstje gaat voor kerstmis? 

post signature
*Dit artikel bevat een product dat is opgestuurd door een merk/bedrijf.

Volg:

11 Reacties

 1. Akosua
  december 9, 2015 / 7:41 am

  Dit lijkt me erg handig, hoewel ik stiekem ook op mooie plaatjes van parfumflacons gehoopt had.

 2. december 9, 2015 / 9:04 am

  Wat goed en handig dat dit boek bestaat wist niet eens dat zoiets bestond. Fijn dat je er veel aan hebt zelf ook bij het schrijven van je reviews.

 3. december 9, 2015 / 9:08 am

  Onlangs hoorde ik een interview met haar op de radio en ik was erg benieuwd naar het boek! 😉

 4. mommysworld
  december 9, 2015 / 10:14 am

  Wat handig! En leuk om die top 10 klassiekers te zien!

 5. december 9, 2015 / 10:52 am

  Het lijkt me een heel leuk boek 🙂

 6. december 9, 2015 / 1:38 pm

  Lijkt mij een leuke boek 🙂
  Leuk artikel! X

 7. december 9, 2015 / 5:58 pm

  Dit lijkt mij ook wel een heel interessant boek! Alleen jammer dat er geen mooie foto’s van flacons instaan, dat hoort er voor mijn gevoel toch wel een beetje bij als aankleding!

 8. Sanne
  december 15, 2015 / 6:52 am

  door je review heb ik deze gevraagd voor kerst ben gek op beauty boeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge