Nieuwe artikelen:

 • PERROY Azureblush Eau de Parfum

  PERROY Azureblush Eau de Parfum
 • Beauty Shoplog – Veel parfum, Wibra & Boozyshop

  Beauty Shoplog – Veel parfum, Wibra & Boozyshop
 • Collistar Magic Drops Glow

  Collistar Magic Drops Glow
 • DM Shoplog Juli 2024

  DM Shoplog Juli 2024
 • Hoe voel je je minder onzeker als puber?

  Hoe voel je je minder onzeker als puber?
 • Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn

  Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn
 • Fragile Sanctuary by Catherine Cowles

  Fragile Sanctuary by Catherine Cowles
 • Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?

  Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?
 • Kruidvat & Etos Shoplog

  Kruidvat & Etos Shoplog
 • UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

  UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

REVIEW| MAC PRO LONGWEAR CONCEALER NW15

REVIEW| MAC PRO LONGWEAR CONCEALER NW15

Een paar maanden geleden wilde ik graag iets van MAC bestellen, maar dan een keertje geen lipstick. Ik heb mijn wishlist erbij gepakt en ben gaan kijken…wat wil ik echt hebben?! En de MAC Pro Longwear Concealer is het uiteindelijk geworden. De kleur heb ik moeten gokken omdat hier geen MAC store zit, en na een aantal maanden testen komt er eindelijk een review over online.

macconcealer1
“Pro Longwear Concealer is een luchtige vloeibare concealer die een medium tot volledige dekking biedt met een comfortabele, natuurlijk matte finish. De kleurvaste MAC-formule houdt tot 15 uur en helpt het aanzien van donkere kringen onder de ogen en verkleuringen te verdoezelen en te corrigeren.”

macconcealer3
De MAC Pro Longwear Concealer zit in een mooie glazen verpakking en heeft een pompje, erg hygiënisch! Als je deze concealer gebruikt, merk je wel dat het niet onwijs zuinig is per pompje krijg je namelijk een flinke dot. Ik gebruik die hele dot concealer wel, anders vind ik het ook zo zonde.

Ik ben voor de kleur NW15 gegaan dit was een pure gok gebaseerd op online swatches die ik tegen kwam op Google. Sowieso vind ik het best lastig om online een concealer of foundation te kiezen. Vooral ook omdat deze concealer nog best prijzig is, zou ik het zonde vinden als ik de verkeerde kleur had uitgekozen. Gelukkig past deze tint prima bij mijn huid.

De ingrediënten:

macconcealer4
macconcealer6
Normaal test ik een aantal weken een product om te kijken wat ik er van vind. Maar bij deze MAC Pro Longwear Concealer duurde het toch wel wat langer. Ik was namelijk totaal niet enthousiast, en snapte al die hype over dit product echt niet. Als je de concealer aanbrengt kan je dat het beste doen met je vingers of een spons (zoals de Beautyblender). Ik gebruikte eerst een aantal weken een kwast, maar naar elk gebruik waren de haren van mijn kwast mega hard geworden. Dus elke keer als ik concealer had gebruikt moest ik mijn kwast (van Zoeva) diep reinigen. Daar zat ik niet echt op te wachten. Tot ik in eens bedacht (vrij laat bedacht ik mij dat haha) laat ik het eens met mijn vingers aanbrengen of met een spons. Dat werkt gewoon veel fijner!

macconcealer7
Links geen make-up, midden alleen primer en foundation en rechts alle make-up.

Door dat ik deze foto’s ging editen had ik echt een gevoel van, make-up maakt echt een verschil! Ik gebruik de MAC Pro Longwear Concealer eigenlijk alleen maar onder mijn ogen, zodat mijn wallen iets minder opvallen. Qua dekking (onder mijn ogen) en werking is de concealer wel erg prettig.

Ik heb even moeten stoeien met de manier van aanbrengen, maar er is nog iets waarom ik niet mega enthousiast ben. De MAC Pro Longwear Concealer is wat dikker qua substantie, als ik dat op een ander gebied aanbreng zoals rondom mijn neus ziet het er niet uit. De concealer verstopt dan mijn poriën en “hoopt” het heel erg op (en ik gebruik dan maar een heel klein beetje). Dat is juist niet wat ik wil! Voor onder mijn ogen werkt de MAC Pro Longwear Concealer prima, maar ik denk dat als deze op is dat er geen nieuwe flacon gaat komen. Zelf gebruik ik toch liever een concealer die net wat vloeibare/dunner is en die over het hele gezicht gedragen kan worden.

De MAC Pro Longwear Concealer kost €18,- (inhoud 9ml) en is o.a. verkrijgbaar bij de Douglas.

post signature

Volg:

11 Reacties

 1. februari 14, 2016 / 8:32 am

  Ik zou hem heel graag willen vergelijken met mijn concealer van nog geen 3 euro van EBay.
  Wat zie ik, heb jij eyeliner op? Staat je mooi die make up op de laatste foto!

  Liefs Agneta

 2. Eline
  februari 14, 2016 / 9:37 am

  Ik vond deze dus wel heel erg fijn (ben hem helaas kwijtgeraakt…) bij mij werkte direct afpoederen heel goed tegen ophopingen 🙂

 3. februari 14, 2016 / 10:16 am

  Jammer dat hij zo dik is, terwijl de omschrijving zegt dat hij juist luchtig is. Ik vind het effect wel erg mooi!

 4. februari 14, 2016 / 11:07 am

  Wat jammer dat je niet zo enthousiast bent! Een dikkere concealer lijkt me inderdaad niet zo fijn en mooi, dan heb ik denk ik ook liever een vloeibare…

 5. februari 14, 2016 / 11:33 am

  Toch is het balen als hij niet helemaal goed bevalt, zeker als het zo’n prijs heeft. Ik hoor wel altijd veel goeds hierover, maar ik heb het ook nooit geprobeerd!

 6. februari 14, 2016 / 12:49 pm

  Ik heb hierover al veel positieve reviews gelezen. Jammer dat hij voor jou een beetje tegenvalt. Een dikke concealer lijkt me inderdaad niet zo fijn. Zo zie je maar dat de ervaring voor iedereen anders is. X

 7. februari 14, 2016 / 1:50 pm

  Ah wat jammer dat ie wat tegenvalt. Ik heb hem namelijk van de week gekocht en wilde hem vandaag voor het eerst echt gebruiken. Ben heel benieuwd!

 8. februari 14, 2016 / 3:24 pm

  Ik heb deze ook en vind hem echt superfijn! Ik vind de substantie juist wel dun eigenlijk, voor concealer.

 9. februari 14, 2016 / 3:50 pm

  Wauw wat een mooi product! En je ziet het verschil echt wel!
  En zoals iemand mij ooit zei, je vingers zijn de beste tools, dan kleur ik echt maar even buiten de lijntjes en doe wat het fijnste voelt!

 10. februari 14, 2016 / 7:26 pm

  Wat jammer dat hij toch wel een beetje tegenvalt op sommige punten!

 11. Emke
  februari 16, 2016 / 8:37 pm

  Wat lijkt het me een fijne concealer. Ik wil hem ook erg graag aanschaffen, maar ik ben bang dat ik teveel product zou gebruiken ( door het pompje ) en dat mijn €18 daar snel op mee zal zijn 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge