Nieuwe artikelen:

 • PERROY Azureblush Eau de Parfum

  PERROY Azureblush Eau de Parfum
 • Beauty Shoplog – Veel parfum, Wibra & Boozyshop

  Beauty Shoplog – Veel parfum, Wibra & Boozyshop
 • Collistar Magic Drops Glow

  Collistar Magic Drops Glow
 • DM Shoplog Juli 2024

  DM Shoplog Juli 2024
 • Hoe voel je je minder onzeker als puber?

  Hoe voel je je minder onzeker als puber?
 • Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn

  Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn
 • Fragile Sanctuary by Catherine Cowles

  Fragile Sanctuary by Catherine Cowles
 • Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?

  Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?
 • Kruidvat & Etos Shoplog

  Kruidvat & Etos Shoplog
 • UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

  UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

REVIEW| MAC FAUX & REBEL

REVIEW| MAC FAUX & REBEL

Al een aantal weken heb ik twee nieuwe MAC lipsticks in huis namelijk Faux en Rebel. En van de week bedacht ik mij in eens, dat ik beide kleuren nog helemaal niet had laten zien in een artikel…shame on me! Faux heb ik gekozen vanwege de hype, ik was wel benieuwd of dat dit nou echt een kleur is die de moeite waard is. En Rebel heb ik gekocht, omdat ik steeds meer donkere vampy kleuren draag en in mijn verzameling wil hebben. Is Faux alle hype waard en wordt Rebel een najaars-favoriet van mij?

mac4
Het uiterlijk van de MAC lipsticks herken je aan de kogelvormige zwarte huls. Natuurlijk zijn er uitzonderingen zoals bij een limited edition lipstick, maar ik vind de hulzen er mooi en netjes uit zien (past leuk bij de verzameling haha). De doosjes bewaar ik eigenlijk nooit, doen jullie dit wel?

mac1
Faux
(links op de foto) is al een aantal maanden een veel besproken lipstick. Dit heeft natuurlijk allemaal te maken met de Kylie Jenner-trend. Zelf heb ik altijd gezegd dat nude kleuren niks voor mij zijn, maar daar kom ik al een tijdje flink op terug. Juist een mooie nude tint draag ik bijna dagelijks, omdat het niet onwijs opvalt en het (bijna) overal bij kan. Zo in de huls lijkt Faux (Satin Finish) op een nude kleur met een bruine ondertoon, ben benieuwd hoe dit mij gaat staan.

Mijn tweede aankoop is de MAC Rebel lipstick (Satin Finish), een prachtige vampy rode/paarse kleur. Ik heb deze lipstick een paar keer voorbij zien komen op andere blogs en Youtube, en ik was verkocht. Ik draag veel roze tinten, en dit is echt totaal iets anders. Het is wel een wat heftigere donkere kleur (vind ik zelf dan), en toch is het een kleur die ik er regelmatig erbij pak.

mac2
Beide lipsticks hebben toevallig een Satin Finish, ik kijk meestal alleen naar de kleuren. Een Satin Finish betekent dat de kleuren mooi en goed gepigmenteerd zijn, een beetje glans hebben en ze zijn niet uitdrogend. Er is maar één finish van MAC waarbij ik ver uit de buurt blijf en dat zijn de Retro Matte lipsticks.

mac
Zoals jullie kunnen zien zijn Faux (links) en Rebel (rechts) beide heel mooi en goed gepigmenteerd, hier word je toch blij van als lipstick-junkie? Ik wel!

mac5MAC Lipstick Faux.

mac6MAC Lipstick Rebel.

Faux is precies de juiste nude tint voor mij, de kleur had écht niet lichter moeten zijn…hij is precies goed. Een mooie dagelijkse kleur, waar ik veel plezier aan beleef. Ik snap de hype rond deze kleur wel! Rebel komt een tikkeltje paarser over en dit is gewoon een kleur waar ik verliefd op ben geworden. Dit klinkt natuurlijk heel overdreven, maar ik vind de kleur echt prachtig. Stiekem nog mooier, dan de meeste roze-tinten die ik in mijn collectie heb. Gelukkig drogen beide kleuren mijn lippen écht niet uit! Faux blijft bij mij gemiddeld vier uur mooi op zijn plek zitten, na wat eten en drinken even lichtjes bijwerken en that’s it. Rebel blijft minstens zes uur op zijn plaatst, bij deze kleur is daarna bijwerken wel een must het valt namelijk op als de kleur minder word (bij een nude kleur als Faux zie je dat gewoon niet zo snel).

Ik ben blij met mijn nieuwe MAC lipsticks, toch merk ik dat ik steeds meer naar andere merken en lipsticks aan het kijken ben. De laatste tijd was ik zo gefocust op MAC, dat ik andere mooie merken vergeet en geen aandacht geef…dat is natuurlijk onwijs zonde.

MAC Faux en Rebel lipstick kosten €19,50,- per stuk en zijn o.a. te koop bij een MAC winkel, counter of via de webshop van de Douglas.

Welke kleur vind jij zelf het mooiste?

post signature

Volg:

25 Reacties

 1. oktober 16, 2015 / 7:17 am

  Ze zijn beide mooi, maar ik merk wel dat ik met dit weer sneller een donkere lipstick pak. Ja, toch wel 🙂 De doosjes bewaar ik (nog) wel, ik hoop dat de Back to Mac hier ooit ook komt.

 2. Dewi
  oktober 16, 2015 / 7:20 am

  wow vind ze beide je erg mooi staan :):)

 3. oktober 16, 2015 / 8:14 am

  Rebel no doubt about it dat ik die het mooiste vind. Ik denk niet dat Faux mij zou staan.

  • Marieke
   oktober 16, 2015 / 9:17 am

   Je moet 3 legen hulzen hebben voor back to mac ?

 4. brenda
  oktober 16, 2015 / 8:20 am

  Leuk artikel! Wil Rebel ook nog steeds heel graag! Ik bewaar de doosjes juist wel, omdat ik van die plastic houders heb van de big bazar, door de sticker kan ik snel zien welke ik pak. @Loes, je hebt het doosje niet nodig voor Back to MAC, alleen het item zelf. Bij mij hielden ze juist het doosje van het nieuwe product en krasten ze de sticker door zodat ik m niet nog een keer in kon leveren (gratis lipsticks = geen back to mac)

 5. oktober 16, 2015 / 9:05 am

  De onderste vind ik mooiste voor dit seizoen

 6. Jorinda
  oktober 16, 2015 / 9:16 am

  Beide prachtige lipsticks =)
  Rebel is een groot favoriet van mij.
  Liefs Jorinda

 7. oktober 16, 2015 / 9:55 am

  Wat staat Rebel jou toch mooi! Ik heb hem ook, maar bij mij vond ik hem wat tegenvallen. Op de een of andere manier staat zo’n paarse kleur mij niet. Faux is inderdaad een perfect nudetint voor jou!

 8. Nina Simplynspecial
  oktober 16, 2015 / 9:56 am

  Ik heb Faux ook, voelde ook als een veilige keuze voor een eerste MAC lipstick hihi. Ik vind die nog steeds erg mooi.

 9. oktober 16, 2015 / 11:08 am

  Ik vind de eerste het mooist. Die vind ik mooi zacht. De tweede vind ik een beetje hard.

 10. oktober 16, 2015 / 11:09 am

  Ik vind Faux best aan de lichte kant voor jou. Rebel staat jou echt geweldig! 🙂
  Zo zie je maar dat elke kleur bij iemand anders volledig anders kan uitpakken!

 11. oktober 16, 2015 / 11:12 am

  Jaaaa Rebel wil ik nog steeds een keer aan m’n collectie toevoegen!

 12. mariëlle
  oktober 16, 2015 / 1:30 pm

  Een hele draagbare en een gewaagde kleur, leuk!

 13. oktober 16, 2015 / 2:05 pm

  oeeh faux is echt heeemaal mijn ding!

 14. oktober 16, 2015 / 4:38 pm

  ohhh, ze staan je super goed….eigenlijk valt het mij op dat Faux bij iedereen zo mooi staat, maar toch ook bij iedereen zo verschillend toont…apart vind ik dat wel eigenlijk….Rebel vind ik persoonlijk het mooiste, maar misschien komt dit ook door de tijd van het jaar

 15. Manon
  oktober 16, 2015 / 4:42 pm

  I love faux !!<3 over rebel ben ik nog aan het twijfelen

 16. oktober 16, 2015 / 5:32 pm

  Heb beide kleuren en gebruik ze echt met heel veel liefde.
  Faux is al voor de helft op en zal ik hoe dan ook opnieuw kopen <3
  Rebel staat je prachtig!

 17. oktober 16, 2015 / 8:38 pm

  Oehh…beide kleuren zijn erg mooi, ze staan je dan ook erg mooi 🙂
  X

 18. Natasja
  oktober 16, 2015 / 10:37 pm

  2 hele mooie lipsticks! Faux vind ik het mooist <3

 19. oktober 17, 2015 / 12:29 am

  Beiden staan je echt prachtig, ik wil faux ook nog heel graag. Ben zelf minder van de vampy kleuren, het staat me gewoon niet zo heel mooi maar jou echt prachtig!

 20. oktober 17, 2015 / 10:32 pm

  Ik vind het beide echt super mooie kleurtjes! Faux is een kleurtje wat ik echt wel alledaags zou dragen tijdens het werken! Ik durf namelijk nog niet echt felle lipstick dragen op mijn werk… Moet me daar misschien toch eens overheen zetten, want Rebel is echt wel een heel erg mooi kleurtje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge