Nieuwe artikelen:

 • Daglichtlamp voor je make-up tafel

  Daglichtlamp voor je make-up tafel
 • Mijn ervaring met Kobo Plus

  Mijn ervaring met Kobo Plus
 • Tips voor het verwijderen van mee-eters

  Tips voor het verwijderen van mee-eters
 • Waarom tegels de beste keuze zijn voor in de badkamer

  Waarom tegels de beste keuze zijn voor in de badkamer
 • Wanneer moet ik op zoek gaan naar een trouwjurk?

  Wanneer moet ik op zoek gaan naar een trouwjurk?
 • Handige gadgets voor je huidverzorgingsroutine

  Handige gadgets voor je huidverzorgingsroutine
 • Atelier des Ors Pink Me Up

  Atelier des Ors Pink Me Up
 • Last van droge handen? Hier een aantal tips om je handen te …

  Last van droge handen? Hier een aantal tips om je handen te verzorgen
 • Een vakantiehuis kopen in Spanje

  Een vakantiehuis kopen in Spanje
 • Tip | Clay And Glow Multi-Masking Set (limited edition)

  Tip | Clay And Glow Multi-Masking Set (limited edition)

HEBBEN JULLIE WEL ALLES GOED GEREGELD?

HEBBEN JULLIE WEL ALLES GOED GEREGELD?

Van de week was ik bij een zakelijke afspraak, en daar ging het op een gegeven moment over het onderwerp wat je als ZZP-er geregeld heb qua pensioen enzovoort. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik mij daar helemaal nog niet zo in het verdiept, en dat is toch wel nodig!

Ook is er weer veel gaande met de zorgverzekering, en de eigen bijdrage. Dat ik nu al aan het rondkijken ben of ik bij onze huidige zorgverzekeraar blijf, of misschien wel ga overstappen. Ik heb dit jaar twee dagen in het ziekenhuis gelegen vanwege een nierbekkenontsteking, en ik ben best wel geschrokken van de rekening die ik achteraf heb ontvangen. Mocht zoiets in de toekomst weer gebeuren, dan wil ik daar wel extra goed verzekerd voor zijn. Je weet namelijk nooit wat er met je gezondheid kan gebeuren, en dan ben ik liever goed ingedekt en verzekerd (natuurlijk blijf je wel je eigen risico altijd zelf betalen).

Naast je pensioen en zorgverzekering, zijn er nog meer zaken die je beter allemaal goed geregeld kunt hebben. Zo heb ik met mijn ex ook een ouderschapsplan, en staat er officieel vast gelegd dat als er met ons beide wat gebeurd wie er dan de zorgt voor onze dochter op zich neemt. Dit zijn allemaal belangrijke zaken die ik graag goed geregeld wil hebben, maar toch hoor/lees ik er weinig over. Misschien is het wel een soort taboe onderwerp, maar ik ben toch wel nieuwsgierig hoe en wat jullie o.a. hebben geregeld.

Ik weet nu wel dat er nog een aantal punten zijn zoals mijn pensioen, waar ik achteraan moet gaan. En ook mijn zorgverzekering eens goed onder de loep nemen, en vergelijken met andere aanbieders. Misschien ben ik nu juist wel zo bewust hiermee bezig, omdat die dure ziekenhuis rekening mij een beetje heeft wakker geschud 😉 Ik snap nu wel een beetje dat er genoeg mensen zijn die lang met iets blijven doorlopen, in plaats van dat ze naar de dokter gaan (al is dat natuurlijk niet zo verstandig, en raad ik dat zeker ook niet aan).

Hebben jullie alles voor nu en de toekomst goed geregeld? En mochten jullie nog bepaalde tips hebben zoals waar een ZZP-er zoals ik echt aan moet denken, laat dat dan vooral achter in een reactie. Ik had namelijk nooit aan mijn pensioen gedacht, terwijl dat natuurlijk net zo belangrijk is! En mochten jullie nog tips hebben qua zorgverzekering dan hou ik mij ook aanbevolen…

post signature

Volg:

11 Reacties

 1. Cindy
  oktober 3, 2017 / 2:58 pm

  Hoi hoi,

  Ik was dus even je artikel aan het lezen 🙂 Maar werk dus zelf ook als zzper zoals je weet haha en sinds bijna 2 jaar nu eigen bedrijf. Ik heb als tip alleen: dat het wel slim is om een verzekering af te sluiten als zzper. Dat kost wel wat per maand, maar dan ben je goed verzekerd als je bijvoorbeeld ongeschikt raakt voor je werkzaamheden. Dan krijg je gewoon geld per maand tot je pensioen zeg maar 🙂

  Groetjes Cindy

 2. oktober 3, 2017 / 4:05 pm

  Ik heb eigenlijk ook geen verzekering, terwijl ik ook als zzp-er werk. Mijn man had ooit een eigen bedrijf met een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Maar toen hij hem nodig, had betaalden ze niet uit. Daardoor ben ik nu niet gemotiveerd om er eentje te nemen.

 3. oktober 3, 2017 / 4:45 pm

  Ik heb geen verzekering, maar ben ook geen zzp’er. Ik kan je hiermee dus ook niet echt verder helpen haha.
  Dyonne Bakker onlangs geplaatst…A new story beginsMy Profile

 4. oktober 3, 2017 / 11:50 pm

  Ik heb een soort levensverzekering met pensioen in bij mijn werk 🙂

 5. Marieke
  oktober 7, 2017 / 4:51 pm

  Ik ben zelf geen zzp-er, maar moet evengoed nog best een aantal dingen regelen. Heb wel een testament waarin bepaalde dingen zijn vastgelegd
  Marieke onlangs geplaatst…Heb jij al een mom squad?My Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge