Bianca’s Faves

Nieuwe artikelen:

 • Tip | Squalan Rose Quartz Facial Roller

  Tip | Squalan Rose Quartz Facial Roller
 • Unboxing Goodiebox Januari 2022 + Win

  Unboxing Goodiebox Januari 2022 + Win
 • Clarins Skin Illusion Velvet, Ever Matte Compact Powder & Ever Matte Loose Powder

  Clarins Skin Illusion Velvet, Ever Matte Compact Powder & Ever Matte Loose Powder
 • trend IT UP Super Glow Baked Blush

  trend IT UP Super Glow Baked Blush
 • Infinity armband van KAYA Sieraden

  Infinity armband van KAYA Sieraden
 • Nieuw | Maison Margiela Replica When The Rain Stops

  Nieuw | Maison Margiela Replica When The Rain Stops
 • Kylie Cosmetics High Gloss Partner in Crime & Posie K

  Kylie Cosmetics High Gloss Partner in Crime & Posie K
 • Unboxing Styletone Januari 2022 – Ultimate Styletone Box

  Unboxing Styletone Januari 2022 – Ultimate Styletone Box
 • Tips voor de optimale intieme verzorging

  Tips voor de optimale intieme verzorging
 • SHEIN X WORKING FROM HOME

  SHEIN X WORKING FROM HOME

PERSONAL | WEET WAT JE UITGEEFT…

PERSONAL | WEET WAT JE UITGEEFT…

In het verleden heb ik hier op Pinkit.nl vaker geschreven over mijn shopverslaving en naar aanleiding van deze artikelen krijg ik nog steeds regelmatig berichtjes. Deze berichtjes komen van lezeressen die in een herkenbare situatie zitten (of zaten) en die mij  om tips vragen. Dat is natuurlijk super lief, maar ik ben geen pro en het heeft mij ook veel moeite gekost om het een beetje onder controle te krijgen. Veel mensen zien een shopverslaving niet als een probleem, maar je kan er echt door in de problemen komen. Daarom is mijn eerste tip…weet wat je uitgeeft!

Ik hou maandelijks bij wat ik uitgeef aan Pinkit.nl en aan andere privé zaken en dat heeft wel mijn ogen geopend. Hier voor gebruik ik ook een notitieboekje en heb ik nu mezelf een shopverbod opgelegd. Met deze no-buy wil ik eerst een tijdje weer goed sparen voor andere “leuke” dingen zoals de verbouwing van onze woning. Natuurlijk kan je voor dit soort dingen ook geld lenen, maar ik spaar daar toch liever zelf voor.

Verder heb ik eigenlijk geen tips, want ook ik heb het wel eens moeilijk en dan geef ik toch weer iets te veel geld uit dan dat de bedoeling was. Maar ik blijf er bij dat het belangrijk is om te weten wat je uitgeeft, dat is namelijk al een goed begin (een goed begin is het halve werk toch?!).

Door dat ik nu minder shop, maak ik ook meer producten écht op. Zo kom ik ook eens een keer door mijn voorraad heen en dat geeft ook weer een fijn gevoel. Ik koop dus niet meer om het kopen, maar denk nu wat meer na of het echt nodig is (oké soms zit er nog wel eens een miskoop tussen).

Mocht je dus een shopverslaving hebben, die je echt financieel in de problemen brengt dan raad ik je aan om hulp te zoeken. Natuurlijk vind ik het altijd goed en leuk om e-mailtjes van lezeressen te krijgen, maar bij een zorgelijke situatie (het niet meer kunnen betalen van rekeningen enzovoort) ben ik niet de juiste persoon.

Hebben jullie ook wel eens een no-buy gehouden zodat je met een frisse/nieuwe start verder kunt gaan?

post signature

Volg:

5 Reacties

 1. november 6, 2017 / 8:58 am

  Handige tips👌
  Jij dot heel goed je best om jullie doel te kunnen bereiken voor de verbouwing…..

  Xoxo

 2. november 6, 2017 / 10:49 am

  Nee, eigenlijk niet. Ik moet ook zeggen dat ik niet echt een heel extreme shopper ben. Als ik een tijdje wat minder geld van mezelf mag uitgeven (vanwege andere grote huishoudelijke kosten of wanneer ik voor iets spaar) vermijd ik de winkels gewoon. Klinkt heel simpel, en dat is het eigenlijk ook;-) Zo kom ik gewoon niet in de verleiding om iets te kopen (wat ik eigenlijk niet nodig heb).

 3. november 6, 2017 / 11:01 am

  Heel ‘vroegah’ hield ik ooit weleens een boekje bij met inkomsten en uitgaven. Maar daar deed ik vervolgens vrij weinig mee. Als ik vermoed dat het de verkeerde kant op gaat, leg ik mijzelf ook een shopverbod op. Maar de online verleidingen (70% sale bijvoorbeeld) maken het best lastig.
  Rory onlangs geplaatst…Random acts of kindness, waar zijn ze gebleven?My Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge