NIEUWE BEAUTY LANCERINGEN:

Flowerbomb
Jimmy Choo
Smashbox
Lancome
BE Creative
Charlotte Tilbury
Clarins
Narciso
NYX
Guerlain
Flowerbomb
Jimmy Choo
Smashbox
Lancome
BE Creative
Charlotte Tilbury
Clarins
Narciso
NYX
Guerlain

Nieuwe artikelen:

 • HET REINIGEN VAN JE HUID

  HET REINIGEN VAN JE HUID
 • VIER NIEUWE PARFUM LANCERINGEN

  VIER NIEUWE PARFUM LANCERINGEN
 • MISTERO MILANO GELLAK STARTERSET EXPLORER REVIEW

  MISTERO MILANO GELLAK STARTERSET EXPLORER REVIEW
 • 100BON AMARETTO & FRAMBOISE POUDRÉE

  100BON AMARETTO & FRAMBOISE POUDRÉE
 • WEEKLY DIARY WEEK 8 2021

  WEEKLY DIARY WEEK 8 2021
 • GARNIER FRUCTIS HAIR FOOD PLUMPING WATERMELON

  GARNIER FRUCTIS HAIR FOOD PLUMPING WATERMELON
 • MARK BUXTON THE FREEDOM COLLECTION

  MARK BUXTON THE FREEDOM COLLECTION
 • L’OREAL PARIS HYALURON SPECIALIST MICELLAR WATER & TONER

  L’OREAL PARIS HYALURON SPECIALIST MICELLAR WATER & TONER
 • THE BODY SHOP DROPS OF YOUTH BOUNCY JELLY MIST

  THE BODY SHOP DROPS OF YOUTH BOUNCY JELLY MIST
 • IN THE MIX | DIVERSE MAKE-UP VAN HET MERK SHISEIDO #2

  IN THE MIX | DIVERSE MAKE-UP VAN HET MERK SHISEIDO #2

PERSONAL | EEN UPDATE VAN MIJN SHOPVERSLAVING

PERSONAL | EEN UPDATE VAN MIJN SHOPVERSLAVING

In 2015 heb ik het artikel “confession: ik ben verslaafd” geschreven, en begin dit jaar heb ik daar een update over gedaan. Inmiddels zijn we alweer heel wat maanden verder, en ik krijg nog steeds de vraag hoe het gaat met mijn shopverslaving? Het is natuurlijk geen échte verslaving, maar geloof mij…je kan er zeker door in de problemen komen!

Om het vele (online) shoppen goed te praten, heb ik altijd een super goed excuus…het hoort namelijk ook bij mijn werk. Het reviewen en testen van nieuwe beauty producten, speelgoed en leuke gadgets hoort daarbij. Ik krijg regelmatig wat opgestuurd (#dankbaar), maar ik wil ook altijd nog gewoon zelf blijven shoppen. En soms wat kopen is ook niet erg, maar het moet geen problemen veroorzaken, zoals de rest van de maand geld te kort komen voor andere dingen.

Hoe gaat het nu met mijn shopverslaving? Ik zou willen dat ik net zoals in mijn vorige update kon zeggen dat het écht goed gaat, maar dan hou ik mijzelf en jullie voor de gek. Ook al shop ik iets minder dan de afgelopen weken, het gaat toch weer een beetje de verkeerde kant op. Ik voel ook steeds de drang om wat nieuws te kopen, en het maakt op dat moment zelf echt geen reet niks uit wat ik precies koop. En dat is dus een teken…dat ik iets koop om het te kopen. En niet omdat ik het écht graag wil en/of nodig heb. En dat is voor mij al een grote teken dat ik moet uitkijken, dat het weer geen andere problemen gaat veroorzaken.

Een paar jaar geleden zou ik door blijven gaan met geld uitgeven, en dan maar zien hoe ik de maand verder door zou komen (deze soort van verslaving bestaat al enkele jaren).Nu heb ik een gezin, en moeten er maandelijks rekeningen betaald worden…ik mag dus niet weer in deze situatie komen. Met geld omgaan blijft toch wel een dingetje, uitspraken zoals”geld moet rollen”& “op=op” hoor ik mijzelf soms nog wel eens zeggen. Gelukkig zorgt mijn vriend dan op tijd dat ik weer even goed wakker geschut wordt (op de meest lieve en aardige manier haha).

In het nieuwe jaar blijf ik hier opletten, en zal ik natuurlijk ook gewoon blijven shoppen. Alleen moet ik er wel opletten dat het verantwoord blijft, en dat ik producten koop die ik echt graag wil en/of nodig heb. En geen aankopen meer die toch in een kast of lade verdwijnen, en nooit meer erbij gepakt worden…dat is pas zonde!

post signature

Volg:

14 Reacties

 1. december 29, 2016 / 8:32 am

  Fijn dat je er zo eerlijk over bent en het toegeeft.
  Goed artikel.
  Ik begrijp het inderdaad dat je naast de producten die je als blogger ontvangt om reviews over te schrijven ook graag zelf dingen wilt kopen.

  Xoxo

 2. Elly Jilesen
  december 29, 2016 / 8:34 am

  Respect voor je eerlijkheid!!

 3. december 29, 2016 / 9:08 am

  Goed van je dat je er zo bewust van bent. Heb je al geprobeerd om een (geld)limiet te maken? Dat je bijvoorbeeld per maand niet meer dan … euro uit mag geven aan jezelf? Dan ga je ook beter nadenken over je aankopen!
  Evy onlangs geplaatst…Kerstcadeaus ’16 ♥My Profile

 4. Tineke
  december 29, 2016 / 9:12 am

  Heel herkenbaar, ik ben gewoon verslaafd aan het kopen van jurkjes. Ik wil het liefst iedere maand een nieuwe, of twee..
  Liefs
  Tineke onlangs geplaatst…Mijn Zara bestelling is binnenMy Profile

 5. december 29, 2016 / 9:24 am

  Zo ben ik ook geweest Bianca. Het word pas echt zorgwekkend als je er om begint te liegen, wat ik heb gedaan. Zeggen dat je het opgestuurd hebt gekregen of zoiets tegen je partner. Ik ben (niet alleen daardoor hoor!) in de problemen gekomen. Geld moest rollen tot de laatste euro. Nu krijg ik professionele hulp en begin ik te beseffen hoe het ontstaan en gekomen is. Maar dat is veel te laat. Goed dat je er open over bent! En fijn dat je partner je in “toom” houd 😁 Liefs en dikke kus Xxxx

 6. december 29, 2016 / 9:41 am

  Wat knap dat je hier zo eerlijk over bent op je blog! Een echte shopverslaving heb ik gelukkig niet, maar ik herken mij wel in het motto van “geld moet rollen” en sparen vind ik daardoor soms lastig. Echte problemen krijg ik er niet door, omdat ik uiteindelijk wel wat spaar, maar ik zou hier wel echt beter in willen worden.
  Kirsty onlangs geplaatst…Must-see films januari 2017My Profile

 7. december 29, 2016 / 10:23 am

  Als je dol bent op make up, help de shopverslaving ook niet mee. Je bent in de neiging om alles graag te willen hebben. Echt goed dat je bewust er van bent. Er is toch verschil tussen iets wilenl hebben of kopen om te kopen. 🙂

 8. december 29, 2016 / 11:01 am

  Mooi dat je hier zo eerlijk en open over bent. Zo’n shopverslaving lijkt me niet niets. Gelukkig heb je Roy die op tijd aan de alarmbel kan trekken. Ik hoop dat het je in 2017 nog beter lukt om “nee” te zeggen. Ik begrijp wel dat je als beautyblogger veel dingen wilt kopen om te reviewen. Wat dat betreft heb je een gevaarlijk beroep 😉 Ik heb ook een heleboel producten, zowel zelf gekocht als gekregen, en ik krijg er steeds meer stress van omdat ik er gewoonweg geen plaats meer voor heb. Daar word je ook niet gelukkiger van. Ik geef soms dingen weh aan mensen in mijn naaste omgeving en binnenkort ga ik producten aan een goed doel schenken. Zo heb ik terug meer rust in mijn hoofd en maak ik er andere mensen blij mee X
  Vanessa onlangs geplaatst…Max & More lipbalm blueberry & vanilla (EOS dupes)My Profile

 9. Henrieke
  december 29, 2016 / 11:49 am

  De feestdagen die lenen zich natuurlijk ook wel voor het doen van onnodige aankopen. Misschien kun je alles wat je koopt een week op een speciaal plekje (in het zicht) bewaren? Dan kun je er nog eens over nadenken of het een slimme aankoop was of dat je het misschien nog retour wilt doen. 😉

 10. december 29, 2016 / 8:23 pm

  Denk dat het al heel is dat je het probleem herkent. Beter dat dan aan het eind van de maand schrikken dat geld op is en je geen idee hebt waar het allemaal heen is gegaan. Je mag dus ook trots zijn!
  Patricia onlangs geplaatst…Droom de gekste dingen sinds ik zwanger benMy Profile

 11. januari 2, 2017 / 7:06 pm

  Wat een goed en eerlijk artikel. Fijn dat je je er bewust van bent. Problemen hierdoor zou zo erg zijn.. Snap het heel goed trouwens, er blijft nieuwe ‘aanvoer’ komen om over te bloggen. Heb er ook last van en je wilt niet weren hoeveel foto’s er op m’n pc staan waar ik nog over kan schrijven en de lades vol spullen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge
Read previous post:
DE ACHT BEST GELEZEN ARTIKELEN VAN 2016

Het einde van 2016 is nu écht bijna inzicht, en daar hoort natuurlijk dan ook een recap artikel van het...

Close