Nieuwe artikelen:

 • Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 

  Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 
 • Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials

  Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials
 • Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen

  Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen
 • Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten

  Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten
 • Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben

  Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben
 • Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos

  Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos
 • Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

  Nieuwe producten van Kylie Cosmetics
 • Waarom sneakers de beste schoenen zijn voor kids

  Waarom sneakers de beste schoenen zijn voor kids
 • Home | Nieuw Trudon Versailles

  Home | Nieuw Trudon Versailles
 • Tip : Amazon heeft 30% korting op veel Engelstalige boeken

  Tip : Amazon heeft 30% korting op veel Engelstalige boeken

PERSONAL | IK BEN EEN EMO-ETER

PERSONAL | IK BEN EEN EMO-ETER

Op dagen dat ik verdrietig ben, niet lekker in mijn vel zit of last heb van stress maak ik qua voeding niet altijd de beste keuze’s. Dit deed ik vroeger al, mijn beste vrienden waren toen Ben & Jerry. Dit is ook mijn grootste valkuil tijdens het afvallen, op momenten dat er iets gebeurd geef ik op en denk ik f*ck it….

Natuurlijk is dat niet de beste instelling en daarmee ga ik ook zeker niet ver komen. Er zijn soms gewoon dagen dat ik het liefst onder een deken wil kruipen en niemand onder ogen wil komen, dit heeft o.a. te maken met wat er in het verleden zoal is gebeurd. Hoe positief en blij ik vaak overkom, hoe verdrietig ik soms nog ben. En dan zijn er van die momentel dat ik i.p.v. groenten eerder kies voor chocola of het sporten oversla.

De afgelopen maanden was ik weer goed op weg en het afvallen ging ook ein-de-lijk weer de goede kant op. Ik wil namelijk afvallen vanwege mijn gezondheid, mijn PCOS wil ik proberen te minderen en ook de hartkloppingen door stress. Vooral van een aantal PCOS symptomen heb ik heel erg veel last en daar zit ik dan ook weer door in de put (vooral het ongewenste haargroei en elke dag de struggle om alles weer te ontharen enzovoort).

Het afvallen ging dus redelijk goed, langzaam maaaar er gingen kilo’s af. Totdat er iets gebeurde in mijn privé leven waardoor ik weer heel verdrietig, onzeker en boos over werd. Hierdoor Ik maakte wederom de verkeerde beslissingen en door deze emoties verwaarloosde het afvallen én gezonder leven.

Afgelopen weekend was ik er helemaal klaar mee, ja ik ben een emo-eter maar moet ik hier steeds mijn leven door laten beïnvloeden en het belangrijkste…mijn gezondheid? Ik zal altijd op moeten letten wat ik eet/drink en of ik genoeg beweeg, ik kom namelijk nog al snel aan en dat geeft niet….maar ik moet mijzelf niet meer verwaarlozen.

Ik ben niet onzeker en heb geen hekel aan het lichaam wat ik nu heb, natuurlijk ben ik net zoals elke vrouw wel eens onzeker…maar ik mag er zijn! Het afvallen is voor mij zo belangrijk vanwege het oog op mijn gezondheid, ik hoop dat de PCOS op den duur zal verdwijnen en dat ik ook het emo-eten onder de knie ga krijgen.

Gisteren heb ik mij weer (derde keer!) aangemeld bij Weight Watchers, ik was hier mee gestopt vanwege het geld…maar ik heb die stok achter de deur toch nodig. Ook ga ik meerdere keren per week naar de sportschool, al heb ik dat in die mindere periode ook niet trouw gedaan…sinds vorige week ga ik er weer fanatiek tegenaan!

post signature

Volg:

7 Reacties

 1. Tonnia
  juli 3, 2018 / 6:58 am

  goed bezig succes

 2. Beautycutiestyle
  juli 3, 2018 / 7:24 am

  ღ Sterkte en je kan het! ღ

 3. juli 3, 2018 / 9:48 am

  Wat een super goed en eerlijk artikel. Ik vind het echt heel erg knap dat je hier zo open over bent. Ik herken mezelf in wat je schrijft en ik WEET ZEKER heel veel vrouwen met ons. Eten vormt op een vreemde manier toch een soort troost. Ik zal nooit vergeten wat ik ooit las in een interview met een dietiste; wat het probleem ook is, eten is nooit de oplossing, tenzij je honger hebt. Dat is me altijd heel erg bijgebleven. Maar goed, het is altijd makkelijker gezegd dan gedaan. Heel veel succes Bianca!!!! #girlpowerrrrrrrrrrrrr
  bychristiana onlangs geplaatst…S.O.S. Aluminiumzouten in deodorantMy Profile

 4. juli 3, 2018 / 10:21 am

  heel open en eerlijk ben je!! kom hier voor het eerst via fb 😉 ik heb er zelf geen last van, wel anorexia gehad en zit daar nu voor op de blaren door een gesloopt lichaam wat niks meer binnen houd.
  heel goed dat je weer ww gaat doen maar niet negatief bedoeld dit, maar het probleem zelf aanpakken zou je ook helpen, dus dingen uit het verleden bespreken met een pro. anders val je elke keer weer terug in het oude patroon snap je. ik wens je heel veel su6 toe en weet zeker dat het je gaat lukken 😀

 5. chucky1012
  juli 3, 2018 / 10:32 am

  Fijn en goed artikel….
  Respect voor jou.
  Jij bent heel goed bezig.
  Ik herken er zoveel van.
  Jij doet wat jij goed vindt voor jezelf en wat je wilt.
  Niet iedereen al die afslank cursussen betalen en men kan niet in andermans portemonnee kijken.
  Ik ben ook ziek en het zit me ook niet mee de laatste tijd.
  Moet nog geopereerd worden en was aan spataders geholpen.
  Kon door het laatste helaas lange tijd niet sporten.
  Moet het weer oppakken….
  Ben wel begonnen met flink te gaan lopen.
  Wat ik doe is vaak een dag in het weekend dat ik wat lekkers mag en niet extreem veel ongezonde dingen.
  Maar bijvoorbeeld noten ongezouten of iets anders.
  Ga door met wat je wilt en als het even niet kan dan niet.

  Heel veel sterkte en een fijne dag Xoxo

 6. juli 3, 2018 / 11:27 am

  Fijn dat je jezelf hebt hervonden en herpakt. Soms heb je van die periodes dat je als het ware even ‘uit de bocht’ vliegt. De kunst is om weer te herstarten. Dat Weight Watchers lijkt me een fijne stok achter de deur.
  Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Hoe ben jij als kok? + foto van mij als kokMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge