Nieuwe artikelen:

 • Kneipp Foot Care is vernieuwd!

  Kneipp Foot Care is vernieuwd!
 • Tips en tricks bij online winkelen

  Tips en tricks bij online winkelen
 • Lattafa Yara Eau de Parfum

  Lattafa Yara Eau de Parfum
 • Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 

  Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 
 • Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials

  Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials
 • Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen

  Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen
 • Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten

  Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten
 • Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben

  Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben
 • Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos

  Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos
 • Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

  Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

MOMMY TALK| OPVOEDEN DOE JE ZO?!

MOMMY TALK| OPVOEDEN DOE JE ZO?!

Het is weer tijd voor een Mommy Talk. Ik ga bij dit soort artikelen er lekker voor zitten en mijn gedachtes verwerken in een artikel. Voor dat ik dit artikel ga beginnen wil ik als eerst even zeggen dat ik hiermee niemand wil beledigen, aanvallen en sommige dingen zijn gewoon geschreven met een dikke knip oog.

Vanaf het moment dat ik zwanger was tot nu Sterre inmiddels 7 is , heb ik er steeds mee te maken gehad. Het opvoeden! Oké in de buik heb je daar nog niet echt mee te maken, maar na de bevalling begint het gelijk. Zo moet je keuze’s maken of je kindje laat huilen als het in zijn/haar bedje of de box lig, wat voor voeding. En later komen de time out’s erbij het straf stoeltje, regeltjes, afspraken, in de hoek of welke manier dan ook.Iedereen doet zijn/haar eigen kind opvoeden op een andere manier, want geen enkel mens is het zelfde dus de opvoeding kan ook wel eens verschillen met hoe dat je het misschien zelf gewend ben. Ook kan het zijn dat jezelf denkt “dit wil ik totaal anders doen dan zoals mijn eigen ouders mij hebben opgevoed).

Toch zijn er altijd mensen die het niet eens zijn met jouw opvoeding, of die ongevraagd allerlei adviezen gaan geven of heel betweterig over komen. Geloof mij dit blijf je houden hoe jong of oud je kindje ook is. Dit kan je accepteren, je er aan ergeren of er iets van zeggen, maar toch zal dit iets zijn wat denk ik altijd wel terug komt. Nou is mijn dochtertje pas 7 dus hoe dit over een aantal jaar zou zijn weet ik niet, maar ik ga er vanuit dat dit altijd wel een beetje het zelfde zal blijven.

Vaak als mensen iets zeggen als “ja maar mijn kindje doet dit op deze manier” “het zoontje van de buren kan wel de hele tijd stil zitten zonder te huilen” of  “kan je het niet beter zo doen?” dan bedoelen ze het mééstal (er zijn uitzonderingen haha) met een goede bedoeling, omdat ze je willen helpen. Dit kan alleen een beetje verkeerd vallen, of het kan ook zijn dat je het juist fijn vind dat je zulke adviezen krijg. Ik had het zelf vroeger (dit klinkt zo tuttig maar jullie snappen mij) met het consultatie bureau, zelf was ik nog jong en had ik geen ervaring…ik was zelf nog een kind! Dus alles wat hun mij vertelde deed ik ook, maar of dat uit eindelijk ook allemaal zo goed was om te doen? Nee ik denk dat ik op sommige momenten beter naar de situatie zelf had moeten kijken en naar mijn eigen moeder instinct had moeten luisteren.

In de afgelopen 7 jaar heb ik heel veel geleerd en weet ik inmiddels zelf denk ik wel het beste wat goed is voor mijn eigen dochter, natuurlijk zijn er wel eens tips of adviezen welkom…maar daar vraag ik dan meestal zelf naar bij bijvoorbeeld een vriendin, mijn moeder of een ander familielid. Toen Sterre net was geboren tot een jaar of 3 heb ik mij echt heel vaak lopen ergeren aan van die “goed bedoelde” adviezen, ik zag niet in dat ze ook echt goed bedoeld konden zijn. Ik dacht dat iets alleen werd gezegd om mij op de vingers te tikken dat ik wat fout doe, maar inmiddels weet ik beter (zoals ik net al zei er zijn uitzonderingen).

De opvoeding van je kindje(s) is iets wat moet groeien je kan niet alles in één dag of één jaar weten, want ook je kindje(s) veranderen qua gedrag en daar word de opvoeding natuurlijk op aangepast. Wat ik met dit artikel probeer te zeggen is dat er niet alleen maar één juiste manier van opvoeding is. En dat niet iedereen het even fijn vind om ongevraagd advies te krijgen, tips of opmerkingen. Sommige mensen gaan zich juist daar door onzeker voelen, en twijfelen of ze het wel goed doen. Opvoeden doe je als ouder zijn op je eigen manier, en zolang je dat met veel liefde doet kan dat volgens mij nooit de verkeerde manier zijn…

Q: Hoe denken jullie hier over?

post signature

Volg:

6 Reacties

 1. september 8, 2015 / 1:33 pm

  Leuk geschreven, ik heb er nog geen ervaring mee omdat ik nog geen kindjes heb! Iedere voed zijn kinders hoe zei het willen, maar advies krijgen is natuurlijk leuk en daar kan ik wel tegen 🙂 X

 2. Dewi
  september 8, 2015 / 5:12 pm

  Onwijs herkenbaar soms moet ik even tot 10 tellen en diep adem halen. Ik heb het vorige week nog mee gemaakt en heb toen wel op een vriendelijke manier van mij afgebeten :):)

 3. september 8, 2015 / 7:45 pm

  Interessant om te lezen! Ik heb hier zelf geen ervaring mee, maar ik denk inderdaad dat het het belangrijkste is dat je kindje/kinderen opgroeien in een liefdevolle omgeving en dat de regels die per persoon verschillen niet per se zoveel bepalen. Wel denk ik dat het belangrijk is om consequent te zijn met de regels die je kiest, zodat het duidelijk is waar je kindje(s) aan toe zijn.

 4. september 8, 2015 / 7:49 pm

  leuk artikel, waar ik veel uit herken en ken….elke pappa en mamma maakt fouten en elke pappa en mamma doet dingen heel goed, ook denk ik dat elk kind verschillend is en elk kind behoefte heeft aan een ander opvoeding…er is geen handleiding om kinderen op te voeden, jammer genoeg niet!

 5. september 9, 2015 / 9:52 am

  Super leuk geschreven en best herkenbaar. Maar opvoeding is echt bij elk kind anders

 6. Beautycutiestyle
  september 9, 2015 / 10:52 am

  Zo mee eens! Luister naar je eigen gevoel ღ En vooral, het ene kind is het andere niet ;-}

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge