Nieuwe artikelen:

 • PERROY Azureblush Eau de Parfum

  PERROY Azureblush Eau de Parfum
 • Beauty Shoplog – Veel parfum, Wibra & Boozyshop

  Beauty Shoplog – Veel parfum, Wibra & Boozyshop
 • Collistar Magic Drops Glow

  Collistar Magic Drops Glow
 • DM Shoplog Juli 2024

  DM Shoplog Juli 2024
 • Hoe voel je je minder onzeker als puber?

  Hoe voel je je minder onzeker als puber?
 • Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn

  Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn
 • Fragile Sanctuary by Catherine Cowles

  Fragile Sanctuary by Catherine Cowles
 • Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?

  Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?
 • Kruidvat & Etos Shoplog

  Kruidvat & Etos Shoplog
 • UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

  UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

MIJN TIPS TEGEN MENSTRUATIEPIJN

MIJN TIPS TEGEN MENSTRUATIEPIJN

Sinds ik weet dat ik PCOS heb, ben ik gewoon blij als mijn menstruatie weer eens op tijd is! Vroeger kon ik mij dat niet inbeelden, maar nu begin ik bijna te juichen (bijna…haha). Alleen na één dag veranderd dat alweer, en mag het van mij wel weer weg gaan. Eigenlijk heb ik tijdens mijn menstruatie altijd dezelfde symptomen en pijn, dat is denk ik wel herkenbaar voor de meeste vrouwen? Vandaag deel ik een aantal tips, en ga ik het eens lekker ongegeneerd over menstruatie klachten hebben.

Voor mij komt mijn menstruatie altijd als een totale verrassing, vaak heb ik dan ook niks in huis. Het is dan altijd racen naar de supermarkt om gelijk wat maandverband in te slaan. Waarom geen tampons? Dat werkt niet voor mij, maar verdere details hou ik voor de goede orde wel even voor mezelf. Ik koop trouwens altijd Kotex maandverband, en dan de nachtvariant.

Wat zijn mijn tips tegen menstruatie pijn?

Een warme kruik:
Een tijdje geleden heb ik een perspakket ontvangen waar o.a. een kruik in zat…en wat ben ik daar blij mee! Ik gebruik de kruik maandelijks, en als ik echt last heb van menstruatie pijn (of koude voeten haha) dan maak ik een lekkere warme kruik klaar. Dit werkt voor mij héél goed.

Chocola:
Nee dit is geen smoes om tijdens de menstruatie meer chocolade te eten, maar het schijnt ook écht te helpen. Tenminste dat heb ik ooit ergens gelezen. Tijdens mijn menstruatie heb ik toch al het gevoel dat mijn hele lichaam om chocolade schreeuwt, dus soms geef ik daar met een klein stukje aan toe.

Lekker lang douchen:
Deze optie is misschien niet heel milieubewust, maar als ik echt pijn heb gecombineerd met pijn in mijn rug dan spring ik het liefste onder de douche. Ik zet het water dan op standje super heet en gooi ondertussen Spotify aan voor wat achtergrond muziek.

Een massage:
Oké dit gebeurd niet héél vaak, maar soms kijk ik mijn vriend even extra lief aan of hij mij even wilt masseren. Vooral als ik pijn in mijn onderrug heb, helpt dat heel erg goed. En ja eerlijk is eerlijk…gemasseerd worden is altijd goed en welkom toch?!

Ik kan er ook de klok erop gelijk zetten dat als ik ongesteld bent, dat er een migraine aanval op de loer ligt. Gelukkig zijn niet alle aanvallen even erg, maar soms zit er ook een grote aanval tussen dat ik gewoon een paar dagen als een zombie rondloop. Het enige wat hier tegen helpt is rust nemen, en pijnstillers (bijvoorbeeld Ibuprofen of Alive).

Owja en mocht je vriend/partner je niet serieus nemen i.v.m. menstruatiepijn? Er is een video met Humberto Tan die test hoe het voelt om ongesteld te zijn…vooral die dan even laten zien 😉

Wat helpt voor jou goed als je last hebt van menstruatiepijn?

post signature

Volg:

10 Reacties

 1. manon
  januari 2, 2017 / 4:11 pm

  Als ik op mijn zij lig heb ik altijd minder last ervan. Een heerlijke douche en kruik helpt ook heel erg goed.
  manon onlangs geplaatst…Leuke momenten van 2016My Profile

 2. januari 2, 2017 / 6:36 pm

  Ik klop het even af, maar gelukkig heb ik er zelden last van. Een warme douche helpt zeker. Wel heb ik vaak last van m’n rug ja.
  Ik koop overigens de producten altijd groots in tijdens een aanbieding, dan heb ik altijd wat op voorraad. Liefs, josine
  Josine onlangs geplaatst…glitter & jeansMy Profile

 3. januari 2, 2017 / 6:39 pm

  Of het waar is of niet, dat van die chocola onthou ik! 😊 Hier ook het liefst een warme douche of idd een kruik. Voel me die tijd van de maand ook niet fit, dus doe dan vaak een stapje terug. Mijn vriend neemt dan bepaalde dingen van me over, erg fijn. Dat filmpje heb ik gezien haha. Wel stoer dat hij dat gedaan heeft!
  Merel onlangs geplaatst…Monochroom (mijlpaal)kaarten van MamaABC: opvallend en uniek ontwerp!My Profile

 4. Elly Jilesen
  januari 2, 2017 / 6:52 pm

  Alles wat jij noemt doe ik ook altijd. Ik heb endometriose en voor mij is het ook echt een ware HEL! Eigenlijk is bij endometriose het beste om de pil door te slikken. Maar helaas is dat nu geen optie omdat ik zwanger wil worden. Maar mocht het me dit jaar gegund zijn om eindelijk zwanger te worden (en te blijven want heb afgelopen augustus een miskraam gehad) dan start ik daarna weer met de pil en hoop ik dat ik daarna een hele tijd geen menstruaties meer krijg.
  Over een paar maanden start ik met ivf en om de endometriose rustig te krijgen moet ik nu 3 maanden in de overgang.
  Ook dat is een ware hel want door de spuiten worden de eerste paar weken de pijnklachten 3x zo erg en helaas heb ik nu al sinds eerste kerstdag een bloeding. Blehhh!!
  ik weet dus alles van erge menstruaties en wat je lichaam voor pijn er door kan krijgen.
  Op dit moment ook cystes op m’n eierstokken die bij elke menstruatie ook steeds groeien.
  Hoop dat 2017 mijn jaar word met zo min mogelijk menstruaties en een zwangerschap op komst 🙂

 5. januari 2, 2017 / 9:21 pm

  Hey Bianca,

  Yup, zo herkenbaar! En de tips die jij geeft, helpen zeker bij mij. Ik gebruik ze al jaren hihi 🙂 . Vooral de warme kruik en chocolade werken enorm bij mij haha.

  Liefs!
  Astrid onlangs geplaatst…Doe jij al mee met deze winacties?My Profile

 6. januari 2, 2017 / 9:46 pm

  Ik slik mijn pil op advies van de dokter altijd een half jaar door, dit omdat de pijn bij mij gepaard ging met spugen ( van de pijn ) en een soort weeën-pijn. Dus ik heb nu maar 2x per jaar een soort van time-out gelukkig. Ik lig het liefst in mijn bed, ibuprofen, kruik en niks doen. Het uitzingen maar….chocolade ga ik ook maar eens proberen, geen straf 😉
  hilde onlangs geplaatst…Hillybilly’s Diary #23My Profile

 7. januari 3, 2017 / 7:31 pm

  Ik heb het niet heftig, maar lang. Twee weken… recent een week over tijd. Nu lijk ik net een lekstopper en dan barst de hel in 3 dagen los, word ik weer lekstopper en dan is het over. En dan heb ik twee weken meestal dat ik ‘I am sexy and I know it’ kan zingen en dan hop,… slons is thuis!
  Ik heb nu pure chocolade gepakt, zo puur mogelijk. Dat helpt om de wee-pijn te verzachten. En verder vroeg naar bed!
  Yust onlangs geplaatst…Goede voornemens? Afvallen, stoppen met roken? | Weight CareMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge