Nieuwe artikelen:

 • Kneipp Foot Care is vernieuwd!

  Kneipp Foot Care is vernieuwd!
 • Tips en tricks bij online winkelen

  Tips en tricks bij online winkelen
 • Lattafa Yara Eau de Parfum

  Lattafa Yara Eau de Parfum
 • Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 

  Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 
 • Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials

  Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials
 • Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen

  Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen
 • Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten

  Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten
 • Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben

  Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben
 • Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos

  Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos
 • Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

  Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

5 DINGEN DIE IK LEUK VIND AAN DUITSLAND

5 DINGEN DIE IK LEUK VIND AAN DUITSLAND

Vandaag is het weer eens tijd voor een 5-dingen lijstje en dit keer heeft het te maken met 5 dingen die ik leuk vind aan Duitsland. Nou zou je misschien denken Duitsland? Ja! Met sommige landen heb je nou eenmaal een bepaalde klik en dat heb ik dus met Duitsland…

Er is zelfs een periode geweest dat ik elke zomervakantie naar Duitsland wilde gaan en later heb ik er serieus over nagedacht om er te gaan wonen. Zo heb ik hier gelezen dat er vrijwel in alle steden bepaalde mileuzones zijn waar je een milieusticker voor nodig hebt en dat je zonder mileusticker er niet in mag en zelfs risico loopt op een boete. Helaas is het emigreren naar Duitsland (woning zijn echt een stuk goedkoper!) iets wat waarschijnlijk nooit zal gebeuren, maar gelukkig wonen we momenteel maar 20 minuten van de grens vandaan 😉 Genoeg gekletst op naar het 5 dingen die ik leuk vind aan Duitsland-lijstje…

Duitse krimi

Serie’s als Derrick, Cobra 11, Medicopter 117 en vooral Commissaris Rex (ik hoop nog steeds dat er herhalingen van Rex uitgezonden gaan worden) kan ik uuuuren kijken! Vroeger was het elk weekend wel genieten, helaas zijn deze serie’s momenteel niet op de Nederlandse tv (al zijn er pas nog wel wat afleveringen van Cobra 11 uitgezonden). Het acteren is niet altijd even goed te noemen, maar toch zijn het betere serie’s dan die hier in Nederland gemaakt worden 😉

Het lekkere eten

Elke zomervakantie gingen we verse broodjes halen en dan vooral Bretzels! Deze broodjes hebben de vorm van een Pretzel en daar over heen zitten stukken zout. Ook de Spätzle, bier met cola, een hard broodje met bockworst en mosterd… en nog veel meer gerechten en snacks doen mijn terug denken aan een leuke tijd in Duitsland. Een paar jaar geleden waren Bretzels niet makkelijk verkrijgbaar in Nederland en dan ging ik ook echt naar Duitsland om ze daar te kopen. Inmiddels liggen de meeste bekende Duitse broodjes en snacks ook in de Nederlandse schappen.

Natuurlijk de DM!

Ik ben elke maand wel 1 á 2 keer in Duitsland te vinden en dat heeft vooral te maken met de DM. Mocht je nou denken wat is de DM? Het is een Duitse drogisterij zoals Kruidvat alleen een stuk goedkoper en net iets leuker. In Duitsland zijn veel bekende merken als Essie, Maybelline, L’Oréal een stuk goedkoper (soms wel de helft) en er zijn ook andere merken verkrijgbaar zoals Balea. Wat ik ook tof vind is dat bijna elk filiaal wel een NYX schap heeft en sinds een tijdje zijn ook de producten van BH Cosmetics te koop. Mocht je denken leuk die beauty producten, de DM verkoopt ook luiers en billendoekjes die een stuk goedkoper zijn (ik zie regelmatig diverse mamabloggers daar flink inslaan).

De sfeer en omgeving

Misschien heeft dit wel te maken met mijn herinneringen aan vroeger, maar zodra wij in Duitsland zijn hangt er een hele andere sfeer. De mensen zijn behulpzamer en vriendelijk (niet in alle regio’s btw haha) en de omgeving is gewoon erg mooi. Wij pakken ook regelmatig de auto om gewoon een stuk te gaan rijden naar Duitsland en dan ergens een flink stuk te wandelen.

Sprechen sie Deutsch?

Op de middelbare school was het al heel snel duidelijk dat ik de Duitse taal redelijk goed beheerde. Ik was niet goed in Frans, dus dat vak heb ik het tweede jaar laten “vallen”. En naast Engels ging ik super graag naar de Duitse les. En nu jaren later blijft dat toch wel een favoriete taal. Ik versta en begrijp het voor 100% en ik kan nog steeds een redelijk goed woordje spreken…al moet ik soms iets langer nadenken over hoe je bepaalde woorden ook alweer zegt 😉

Duitsland heeft gewoon een speciaal plekje in mijn hart en ook al ga ik er misschien wel nooit wonen, het is gelukkig maar 20 minuten rijden voor dat we in Nordhorn zijn. Als we een dagje gaan winkelen, grote boodschappen gaan doen of inkopen voor Pinkit.nl dan rijden we vaak daarheen.

post signature

Volg:

7 Reacties

 1. Mirthe
  oktober 25, 2018 / 7:29 am

  Hier hetzelfde! Fan van boodschappen doen bij Aldi en Lidl in Deutschland en vergeet de gezellige kerstmarkten niet!

 2. oktober 25, 2018 / 10:58 am

  Wij zijn van de zomer 4 dagen in Duitsland geweest, in Aken en Monschau! Was inderdaad erg leuk, ook voor de eerste keer bij de DM geweest. Wat een fijne winkel is dat. Mijn opa en oma wonen aan de Duitse grens in Limburg dus misschien maar vaker even snel Duitsland in rijden.
  Kirsten onlangs geplaatst…Wanddecoratie voor op de babykamerMy Profile

 3. oktober 25, 2018 / 4:44 pm

  Ik woon zelf in de randstad dus even op en neer naar dm is niet haalbaar, maar ik probeer minstens 1 x per jaar naar Aachen te gaan. Ben dol op die stad en sla dan altijd flink veel in bij de DM.

 4. oktober 26, 2018 / 8:14 am

  Commissaris Rex! Dat heb ik ‘vroeger’ ook eindeloos gekeken. Ik was het helemaal vergeten tot ik het hier weer lees haha;-) Ik vind de kerstmarkten in Duitsland altijd heel leuk. We gaan er vrijwel iedere decembermaand weer heen.
  bychristiana onlangs geplaatst…Onze bruiloft in Frankrijk #2 | I doMy Profile

 5. Ellen
  december 27, 2018 / 9:11 pm

  Leuk geschreven! Wij gaan inderdaad ook naar Duitsland voor de drogisterijen maar zeker ook voor de goedkope drank (bier met name). Helaas gaat het spreken bij mij niet zo soepel als bij jou xD

 6. Nienke
  december 31, 2018 / 9:09 pm

  Wat een leuke blog. Ik heb hetzelfde als jou, de sfeer in Duitsland is gewoon bijna altijd prettig. Ze maken altijd heel veel werk van gemütlichkeit. Met kerst versieren ze nog uitbundiger dan bij ons. Ook zie ik altijd veel meer houtsnijwerk als decoratie dan in Nederland. Ik hou heel erg van hout dus voor mij brengt dat gelijk sfeer. En de DM… ik ben jaloers dat je maar op 20 minuutjes rijden van een DM woont! Ik kom er helaas maar een keer per jaar, maar ik ben weg van de DM. Mijn favoriete merken zijn Dresdner Essenz en Balea. Ik sla ook altijd gezichtsmaskertjes van Balea in, die zijn maar rond de 0,70!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge