Nieuwe artikelen:

 • DM Shoplog Juli 2024

  DM Shoplog Juli 2024
 • Hoe voel je je minder onzeker als puber?

  Hoe voel je je minder onzeker als puber?
 • Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn

  Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn
 • Fragile Sanctuary by Catherine Cowles

  Fragile Sanctuary by Catherine Cowles
 • Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?

  Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?
 • Kruidvat & Etos Shoplog

  Kruidvat & Etos Shoplog
 • UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

  UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï
 • Vlog: Even gezellig kletsen & come shop with me – Action, Kruidvat & …

  Vlog: Even gezellig kletsen & come shop with me – Action, Kruidvat & naar de boekhandel
 • Op vakantie met het gezin? Neem dit mee!

  Op vakantie met het gezin? Neem dit mee!
 • Beauty Empties Juni 2024 – Opgemaakte beauty producten

  Beauty Empties Juni 2024 – Opgemaakte beauty producten

Waar blijft die wel beloofde hittegolf nou?

Waar blijft die wel beloofde hittegolf nou?

Afgelopen zomer was er sprake van een hittegolf die wel dertien dagen heeft stand gehouden. Die zomerperiode behoort nu tot een van de vijf langste officiële hittegolven die sinds 1901 zijn waargenomen. Begin dit jaar werd er weer zo’n hittegolf voorspeld. Ondanks het feit dat we al hele mooie dagen achter de rug hebben is een hittegolf ver te zoeken. Extreme regen, wind en kou zijn de weerberichten van de laatste weken. Zijn we dan iets te verwend geworden na afgelopen jaar? Of mogen we teleurgesteld zijn met deze weerberichten?

Hittegolven in het buitenland

Terwijl de hittegolf het bij ons laat voor wat het is, hebben Griekenland en Spanje net een enorme hittegolf achter de rug. Met temperaturen net onder de 50 graden was het gewoonweg ongezond om de hele dag buiten te zijn. Een siësta was dan ook zeker niet vervelend. Griekenland zucht, net als veel andere landen in de regio, momenteel onder de ergste hittegolf sinds de jaren tachtig – met temperaturen van ruim 45 graden. In het hele land woeden zeker 81 branden waarvan de gevaarlijkste de bosrijke buitenwijken van Athene hebben bereikt.

Er is nog genoeg te doen

Wanneer er wat slechter weer is in de zomer doen mensen vaak alsof ze ineens niks meer kunnen. Op het strand liggen en een waterpark bezoeken zal inderdaad niet hetzelfde zijn. Maar, in de herfst en winter hebben we toch ook genoeg te doen? Bezoek een museum, ga eropuit in een (voor jou) onbekende stad, probeer een nieuw recept, schilder je favoriete landschap of schakel je vrienden uit tijdens het gamen. Genoeg te verzinnen dus. Wil je toch naar buiten? Neem de paraplu mee, trek de regenlaarzen aan en gaan met die banaan. Ook in de regen opvallen bij anderen? Laat paraplus bedrukken met een leuke tekst, een naam of een logo. Zo zal je ongetwijfeld worden opgemerkt door voorbijgangers. Bedrukking van een logo wordt vaak door bedrijven gedaan om zo hun bedrijf onder de aandacht te brengen. Vaak laten ze dan notitieboekjes bedrukken en geven ze die weg. Om daar op in te haken; je kan met slecht weer ook verhalen of gedichten gaan schrijven. Laat je creativiteit de vrije loop.

Voorruitzichten

Mooie dagen komen er zeker aan maar een echte hittegolf zal er niet meer komen. En eerlijk gezegd, wanneer je de weerberichten en voorspellingen leest, word je ook niet heel veel wijzer. De weerkundigen geven zelf aan dat ze alleen maar een onzekere verwachting kunnen geven. Een lange periode met droog en (vrij) zonnig weer is dan niet het meest waarschijnlijke. Kortom: typisch Nederlands zomerweer, maar misschien wel wat warmer dan gemiddeld.

Lees ook: Coca-Cola X Morphe Cherry Coke Collection

Volg: