Nieuwe artikelen:

 • Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten

  Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten
 • Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben

  Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben
 • Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos

  Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos
 • Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

  Nieuwe producten van Kylie Cosmetics
 • Waarom sneakers de beste schoenen zijn voor kids

  Waarom sneakers de beste schoenen zijn voor kids
 • Home | Nieuw Trudon Versailles

  Home | Nieuw Trudon Versailles
 • Tip : Amazon heeft 30% korting op veel Engelstalige boeken

  Tip : Amazon heeft 30% korting op veel Engelstalige boeken
 • Diverse haartrends van dit moment 2024

  Diverse haartrends van dit moment 2024
 • Beginnen met botox? Dit zijn 4 tips!

  Beginnen met botox? Dit zijn 4 tips!
 • Nieuw | Kate Spade Bloom

  Nieuw | Kate Spade Bloom

LIFESTYLE| MIJN MARKTPLAATS ERGERNISSEN

LIFESTYLE| MIJN MARKTPLAATS ERGERNISSEN

Tegenwoordig is iedereen denk wel bekend met de website van Marktplaats, je kan er allerlei dingen verkopen en natuurlijk kopen. Maar dit gaat niet altijd even gemakkelijk, of wat dacht je soms van de vreemde reactie’s of mega onzin biedingen? In de afgelopen jaren heb ik al heel wat mee gemaakt, en ben erg benieuwd of er misschien een aantal punten voor jullie herkenbaar zijn.

Items ontvangen met vlekken en beschadigingen:
Je hebt eindelijk wat leuks gevonden voor een super prijs…score! Alleen eenmaal thuis ziet het toch heel anders uit op de foto. Dit heb ik vooral mee gemaakt toen ik voor Sterre veel babykleding shopte. Regelmatig kocht ik pakketten met haar maat en dan zat er kleding tussen met gaten, vlekken en andere dingen die je gewoon niet wilt hebben, zonde! Zelf probeer ik altijd zo duidelijk foto’s te maken en in de beschrijving zet ik alle informatie. Items die kapot zijn of vies verkoop ik niet eens, dus wil dat ook niet van iemand anders ontvangen.

Vreemde reacties:
Na mijn scheiding had ik mijn trouwjurk op Marktplaats neergezet n.a.v. die advertentie werd ik opgebeld door een meneer. De eerste minuten van het gesprek had ik nog niks door maar toen kwamen de vragen zoals “wat had je onder de jurk aan?” Toen heb ik heel snel opgehangen! Ook als je schoenen te koop zet kan je dit soort reacties verwachten, de vragen zoals “heb je zweetvoeten” “heb je de schoenen lekker lang aan gehad” of nog erger “heb je de schoenen ook aangehad tijdens het vrijen” Ik ben heus wel wat gewend, maar dit soort dingen verwacht je toch niet op een site als Marktplaats?

Onzin biedingen, die gewoon nergens opslaan:
Eerlijk is eerlijk, ik probeer natuurlijk ook items zo goedkoop mogelijk online te scoren. Alleen ik zou dus nooit onzin biedingen plaatsen op items, waar van de prijs gewoon veel hoger ligt. Natuurlijk zijn sommige producten tweedehands, maar dan nog hebben ze wel meer waarden (het ligt er ook aan wat je er voor uit wilt geven). Om nog even terug te gaan naar het voorbeeld van mijn trouwjurk (waarde €900) biedingen hoger dan een tientje kwamen er niet. Of vrij recent een Too Faced oogschaduw palette waar ontzettend laag op word geboden, en dan ook nog word geëist dat het met verzendkosten is. Tsja dan kan ik het volgens mij beter gewoon lekker zelf houden.

Dit zijn denk ik toch wel mijn top drie ergernissen van Marktplaats. Dan heb ik het nog niet eens gehad over het feit dat je soms wat koopt en dat het niet aankomt. Gelukkig heeft Marktplaats ook vele leuke kanten, en daar komt binnenkort ook een artikel over online.

Wat is jouw grootste Marktplaats ergernis?

 

post signature

Volg:

19 Reacties

 1. Simpel, met een snufje liefde
  februari 15, 2016 / 6:09 am

  Bij mij vooral de lage biedingen en als ze een mailtje sturen of afspraak maken en vervolgens niet komen.

 2. februari 15, 2016 / 8:03 am

  He bah wat een vieze reacties op schoeneb en jurk :p
  Hier de ergenis dat je afspreekt wnnr ze iets kunnen komen ophalen ( keuze uit twee dagen) en vervolgens hoor je niets meer.
  Dan maar niet hoor!

 3. februari 15, 2016 / 9:24 am

  Dat met kapotte of versleten kleding heb ik zelf ook eens gehad. Toen voelde ik me echt bedrogen. Ik zou zoiets nooit naar iemand op durven sturen. En wat erg, ik heb dat ook eens met hakken gehad die ik verkocht. Kreeg ik een mailtje of ik nog meer van die mooie foto’s had, het liefste waarin ik ze aanhad. Blegh..vieze mannen!

 4. Daniëlle
  februari 15, 2016 / 9:42 am

  Ik gebruik marktplaats de laatste tijd niet zo veel meer, maar de lokale vraag en aanbod of de weggeefhoek. Daar heb ik voor de verhuizing vooral veel op weg gegeven. Ik had gewoon geen zin om alles te koop te zetten. Wat ik daarbij erg vond is dat mensen dan alsnog eisen gaan stellen,je krijgt mooie bloempotten hoe durf je er dan potgrond bij te eisen? Heb zelfs spullen weggegooid omdat mensen het niet op kwamen halen.

 5. februari 15, 2016 / 9:54 am

  Oh, wat een stomme reacties! Bwek, hoe vies dat ze zulke dingen zelfs dúrven vragen… Liefs!

 6. februari 15, 2016 / 11:17 am

  Herkenbaar! De mafste mensen kom je tegen op marktplaats. Ik ben wel eens gebeld door een meneer met een voetenfetisj die een substantieel bedrag bood om mijn voeten te likken. Dacht het even niet vriend, telefoon op de haak. Nooit meer m’n telefoonnummer gegeven aan geinteresseerden, haha. Ik heb ook wel erg vaak dat mensen bieden maar niet reageren! Ook zo irritant.

 7. Joyceeee
  februari 15, 2016 / 12:32 pm

  Ik vind het echt verschrikkelijk als mensen zo minimaal mogelijk gaan overbieden. Dat wanneer iemand 200 euro biedt, er mensen zijn die 201 bieden…

 8. februari 15, 2016 / 1:33 pm

  In België hebben we geen marktplaats maar wel Kapaza en dat is het zelfde zoals marktplaats en daar kom je dikwijls ook rare dingen tegen echt verschrikkelijk! Leuk artikel 🙂 X

 9. Faat
  februari 15, 2016 / 2:05 pm

  Ik ben er ook helemaal klaar mee!
  Gelukkig nooit rare vragen gehad, maar dat komt denk ik omdat ik meestal alleen reactie via mail wil. Maar die onzin biedingen?

 10. februari 15, 2016 / 2:44 pm

  Zelf verkoop of koop ik zelden wat via Marktplaats, mijn man wel …..en hij wilde pas een setje speakertjes kopen via marktplaats…Wat denk je? Of hij ie met een krant onder zijn arm, bij de Domtoren kon gaan staan om ze daar af te halen?…Ik heb helemaal dubbel gelegen, en heb hem voorgesteld gelijk maar een roos tussen zijn tanden te doen…Mijn man heeft wel gezegd dat ie niet begon aan onder een toren staan met een krant onder zijn arm begon…volgens mij maakt haast iedereen wel van die gekke dingen mee via de handelsites, er zijn echt zo veel vreemde vogels op de wereld

 11. februari 15, 2016 / 5:23 pm

  Onzin biedingen zijn erg vervelend ja! Kijk je kan het proberen, maar als je maar een tientje gaat bieden op een item dat al meer dan 100 waard waard was… Gewoon irritant.
  Ik laat trouwens nooit mijn telefoonnummer achter als verkoper, om al die rare vogels te ontlopen.
  Ik ben nu wel nieuwsgierig geworden naar het ‘positieve’ Marktplaats artikel 😉

 12. Nancy
  februari 15, 2016 / 7:55 pm

  Mensen die elkaar gaan over bieden met 1 of 5 cent.

 13. februari 15, 2016 / 7:58 pm

  Ieks… Serieus. Bah wat erg.
  En ja, die biedingen. Toch hou ik vol… hihihi
  Zelf zijn we al een keer opgelicht. Voor 150,- en dat is best sneu als je er nooit meer iets voor terug krijgt.

 14. me
  februari 15, 2016 / 9:58 pm

  Grootste ergernis, verkopers die niet reageren op je mails (met een fatsoenlijk bod of zelfs de vraagprijs) en als je dan zelf nog een reactie geeft om te vragen of je een reactie mag ontvangen zeggen zonder enig excuus”Al verkocht”…zou fijn zijn als dat dat even laat weten aan een belangstellende die netjes een mail heeft gestuurd. Verder liegende verkopers die zeggen dat ze iets al 1,5 week daarvoor verstuurd hebben terwijl je op de poststempel kunt zien dat dat gisteren was.

 15. Sanne
  februari 16, 2016 / 7:11 am

  vooral lage biedingen verder heb ik het nog niet echt mee gemaakt 🙂

 16. februari 22, 2016 / 4:18 pm

  Bij mij is tot nu toe alles goed en normaal gegaan, maar te lage biedingen die herken ik wel inderdaad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge