Nieuwe artikelen:

 • Nieuw | Elie Saab Le Parfum Lumière

  Nieuw | Elie Saab Le Parfum Lumière
 • Nog meer tips om te bloggen

  Nog meer tips om te bloggen
 • Clarins Adventskalender 2021

  Clarins Adventskalender 2021
 • Dit doe ik allemaal graag in mijn vrije tijd

  Dit doe ik allemaal graag in mijn vrije tijd
 • L’Occitane Immortelle Reset Nacht Olie-in-Serum (vernieuwd)

  L’Occitane Immortelle Reset Nacht Olie-in-Serum (vernieuwd)
 • Weekly Diary Week 40 2021

  Weekly Diary Week 40 2021
 • Tips voor zachte en verzorgde handen

  Tips voor zachte en verzorgde handen
 • Yankee Candle Countdown To Christmas Tower Advent Calendar 2021

  Yankee Candle Countdown To Christmas Tower Advent Calendar 2021
 • Ariana Grande God is a Woman, nieuw bij Douglas

  Ariana Grande God is a Woman, nieuw bij Douglas
 • Weekly Diary week 39 2021

  Weekly Diary week 39 2021

INFLUENCER MARKETING, TIPS & WEETJES

INFLUENCER MARKETING, TIPS & WEETJES

Iets meer dan vijf jaar geleden ben ik begonnen met mijn blog Pinkit.nl. Het bloggen is veranderd, geld verdienen met je site en social media is tegenwoordig helemaal hot en hip. Influencer marketing is de afgelopen maanden een groot begrip, in dit artikel deel ik o.a. wat tips.

Influencer marketing richt zich voornamelijk op social media. In plaats van opdrachten voor je website en/of blog, verdien je geld of krijg je producten inruil voor een foto op Instagram, vermelding op Instastories, berichtje op Facebook, Youtube… Hoe meer volgers/abonnees, hoe meer opdrachten je kunt binnen halen.

Instagram zie ik zelf meer als een hobby, maar eigenlijk is het een gedeelte van mijn werk Pinkit.nl. Je kan namelijk ook geld verdienen met Instagram. Mijn account is niet mega groot, maar ik ben blij met alle 7000+ volgers die ik heb. Wil je groeien op Instagram? Post dan dagelijks diverse mooie foto’s (soort van must have), gebruik de juiste hashtags en reageer onder andere foto’s. Ik ben zelf liever actief op Instastories, daar deel ik persoonlijke foto’s, unbox ik PR pakketjes en laat ik zien welke producten ik heb gekocht #shopverslaafd.

Via Instagram heb ik zelf twee betaalde opdrachten gehad, ik ontvang wel vaker producten inruil voor een foto (vaak in combinatie met een winactie). Mijn account is nog “te klein” voor grote betaalde campagnes, al zie ik ook pitches voorbij komen met eisen als 20.000+ volgers en dan een vergoeding van €75.

Wil je op een ander social media kanaal groeien? Zorg dan dat merken/bedrijven je op een positieve manier zien. Zorg voor interactie op Facebook. Youtube, Twitter enzovoort. En hou er rekening mee dat niemand de eerste maanden al opdrachten ontvangt (of je moet een BN-er of zo zijn).

Ik vind het vooral belangrijk dat als je begin, je dit doet omdat je het zelf leuk vind en niet voor de “gratis” producten of in de hoop bakken met geld te verdienen. Natuurlijk is het nice to have, maar in het begin zal het vooral zelf veel investeren zijn.

Mochten jullie nog tips hebben voor influencer marketing of vragen, laat die dan vooral achter in een reactie.

Volg:

5 Reacties

 1. februari 23, 2019 / 10:02 am

  Helaas moet je steeds meer en meer volgers overal hebben dat vind ik wel jammer. Bij bloggen is dat toch wat fijner vind ik.
  Mariska onlangs geplaatst…On the wishlist: een fietsMy Profile

 2. chucky1012
  februari 23, 2019 / 1:52 pm

  Fijne tips en tricks 👌🏼
  Het lijkt vaak een soort wedstrijd op insta….
  Bloggen en YouTube zijn fijn….

 3. februari 25, 2019 / 6:03 pm

  Ik vind persoonlijk de wat ‘kleinere’ accounts leuker dan de hele grote, omdat je gewoon echt contact hebt en niet alleen maar betaalde posts enz ziet.
  Heb je nog tips voor bureaus waar je je kan inschrijven voor opdrachten, ken er wel een aantal maar misschien heb jij nog leuke tips.
  Xx Gerrie
  Gerrie onlangs geplaatst…Werken als vrijwilliger voor de Dirk Kuyt Foundation.My Profile

 4. februari 26, 2019 / 1:55 pm

  Insta is een wedstrijd geworden waarvan driekwart vals speelt. De jury (bedrijven) boeit het niet, want hoe meer volgers hoe beter. Heel irritant. Ik haal zelf heel veel uit Pinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge