Nieuwe artikelen:

 • DM Shoplog Juli 2024

  DM Shoplog Juli 2024
 • Hoe voel je je minder onzeker als puber?

  Hoe voel je je minder onzeker als puber?
 • Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn

  Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn
 • Fragile Sanctuary by Catherine Cowles

  Fragile Sanctuary by Catherine Cowles
 • Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?

  Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?
 • Kruidvat & Etos Shoplog

  Kruidvat & Etos Shoplog
 • UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

  UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï
 • Vlog: Even gezellig kletsen & come shop with me – Action, Kruidvat & …

  Vlog: Even gezellig kletsen & come shop with me – Action, Kruidvat & naar de boekhandel
 • Op vakantie met het gezin? Neem dit mee!

  Op vakantie met het gezin? Neem dit mee!
 • Beauty Empties Juni 2024 – Opgemaakte beauty producten

  Beauty Empties Juni 2024 – Opgemaakte beauty producten

HOME | 3 SIMPELE MANIEREN OM EEN HELE ANDERE LOOK TE CREËREN IN HUIS

HOME | 3 SIMPELE MANIEREN OM EEN HELE ANDERE LOOK TE CREËREN IN HUIS

Wordt het eens tijd voor wat anders in huis maar wil je niet wekenlang verbouwen, schilderen of nieuw meubilair aanschaffen? Je kunt een stel leuke kussentjes kopen of een fotobehang plakken, maar wij denken dat het nog wel wat beter kan. We gaan met high tech oplossingen een compleet andere look creëren in huis. Dat klinkt ingewikkeld en duur, maar dat kan reuze meevallen met de tips in dit artikel.

Niet meer schilderen, maar voortaan schijnen

Een rode wand zal rood blijven tot het moment dat je er een nieuw kleurtje overheen schildert. Een lichte wand kun je met groen licht ook daadwerkelijk groen laten lijken, of rood, blauw en zelfs laten afwisselen. Dit bereiken we met slimme verlichting.

Hoe werkt slimme verlichting?

Je bent vast wel bekend met de Philips Hue verlichting, of de TRÅDFRI lijn slimme lampen van de IKEA. Er zijn nog meer merken die dergelijke producten leveren, met meer of minder mogelijkheden. Wanneer je kiest voor gekleurde lampen die instelbaar zijn, in combinatie met lichte wanden, kun je het kleurschema in de kamer compleet veranderen. Slimme verlichting werkt met een afstandsbediening of een app op je smartphone. Bij een koppeling aan een bridge of router kun je zelfs buitenshuis de lampen bedienen.

Zo creëer je een heel andere look

Wanneer de muur (gebroken) wit is, zal een rood licht ook de wand rood doen lijken. Door gekleurde lampen achter meubilair op de grond te plaatsen kun je een wand voor een groot deel verlichten. De lichtbron is dus niet gericht op de omgeving, maar op de muur. Zo krijg je een prachtig diffuus licht in de ruimte. Schilderen met licht dus, zo kun je eindeloos variëren.

Laat elektrische rolgordijnen op maat maken

Sluit jij zelf nog iedere avond zelf de gordijnen? Bespaar tijd en moeite door te kiezen voor elektrische rolgordijnen op maat. Vooruit, het zal voor sommige mensen vooral een luxe zijn en geen noodzaak, toch is het interessanter dan je denkt.

Hoe werken elektrische rolgordijnen?

Normaal gesproken worden rolgordijnen geopend en gesloten met koordjes, dat gaat helaas niet altijd de eerste keer goed wanneer er ergens iets scheef zit. Bij elektrische rolgordijnen zit er een kleine motor in de gordijnrails die de raamdecoratie kan oprollen en neerlaten. Je kunt deze gordijnen bedienen met een knop, met je smartphone of geheel automatisch met sensoren.

Zo creëer je een heel andere look

Wanneer je verlost bent van de koordjes kun je plotseling rolgordijnen hangen op plekken waar je zelf niet bij kunt komen. Bijvoorbeeld voor een gordijn dat deels achter de bank valt, of een hoog raampje boven een kast of dressoir. Rolgordijnen zien er vaak strak en neutraal uit. Combineer dit met de slimme, gekleurde verlichting van zojuist en je kunt iedere ruimte in een mum van tijd omtoveren tot iets geheel nieuws. Je kunt zowel de verlichting als de raamdecoratie binnen hetzelfde smart home systeem bedienen.

Augmented reality apps

We hebben beloofd naar high tech oplossingen te zoeken, dan mag augmented reality ook niet ontbreken. Augmented wat…? Zul je misschien denken. AR is dat trucje dat de meeste smartphones en tablets tegenwoordig kunnen uitvoeren, een digitale laag leggen over wat je ziet door het oog van de camera. Denk aan een masker dat je op een superheld doet lijken, of snorharen van een poes die perfect op jouw wangen lijken te zitten.

Hoe werken AR apps?

Voor augmented reality heb je in de meeste gevallen alleen je eigen smartphone nodig. Er zijn standaard apps met AR functionaliteit, er zijn ook apps die alleen maar AR functies bieden. Je installeert de app, kijkt naar het scherm en de camera zorgt ervoor dat je de kamer op een geheel andere wijze kunt bekijken.

Zo creëer je een heel andere look

We lopen momenteel nog niet allemaal rond met augmented brillen, dus je zult niet de hele dag door zo’n apparaat turen. Je kunt het nu al wél gebruiken om te testen of dat schilderijtje mooi staat op de wand, of die bank uit de catalogus mooi kleurt bij het interieur, of welk kleurtje het mooiste staat op de keukenwand. En dat maakt de planning voor een home make-over een stuk eenvoudiger.

High tech oplossingen maken het makkelijker

Wanneer mensen denken aan decoratie in huis wordt zelden als eerste gedacht aan computers en moderne apparatuur. Toch kan technologie jouw wooncomfort een stuk eenvoudiger maken, je hoeft er zelf niet eens technisch voor te zijn. De combinatie van beschikbare hardware en software maakt alles mogelijk, ook in jouw realiteit.

Volg:

2 Reacties

 1. november 21, 2018 / 1:00 pm

  Ik merk soms dat kleine dingen aanpassen al zo’n verschil zijn in huis. Zo hebben wij laatst ook de woonkamer helemaal omgegooid. Echt elektrische rolgordijnen hebben we nog niet.. We doen alles nog netjes met de hand. Het lijkt me wel een uitkomst. Alles wordt tegenwoordig zoveel technischer.
  Kirsten onlangs geplaatst…Wanddecoratie voor op de babykamerMy Profile

 2. chucky1012
  november 21, 2018 / 8:45 pm

  Fijne tips door hele kleine aanpassingen te doen….

  Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge