Nieuwe artikelen:

 • In The Mix | Drunk Elephant Skincare

  In The Mix | Drunk Elephant Skincare
 • Love on the Brain – Ali Hazelwood

  Love on the Brain – Ali Hazelwood
 • Mijn favoriete hydraterende gezichtsproducten (van dit moment)

  Mijn favoriete hydraterende gezichtsproducten (van dit moment)
 • Marc Jacobs Daisy Ever So Fresh

  Marc Jacobs Daisy Ever So Fresh
 • Langeafstandrelatie? Zo kun je alsnog intiem zijn met je partner

  Langeafstandrelatie? Zo kun je alsnog intiem zijn met je partner
 • Zwaartekracht – Olivia Lewis

  Zwaartekracht – Olivia Lewis
 • Nieuw | Pepe Jeans London BRIGHT

  Nieuw | Pepe Jeans London BRIGHT
 • Hoe kies ik het juiste type bad voor mijn badkamer uit?

  Hoe kies ik het juiste type bad voor mijn badkamer uit?
 • Grote verbouwing op de planning? Het is verstandig om deze 3 vakmannen in …

  Grote verbouwing op de planning? Het is verstandig om deze 3 vakmannen in te huren
 • Deze dingen doe ik graag online

  Deze dingen doe ik graag online

DIT GEBRUIK IK TIJDENS HET SPORTEN

DIT GEBRUIK IK TIJDENS HET SPORTEN

Sinds enkele maanden ga ik een aantal keer per week naar de sportschool. Na een korte break van twee weken (meivakantie) ben ik het deze week weer lekker aan het oppakken en ik wil er ook wat vaker overschrijven. Nou krijg ik regelmatig vragen hier over…dus dat is leuk om met elkaar te combineren. In dit artikel deel ik wat dingen die ik voor of tijdens het sporten gebruik.

Muziek

Ik beluister via mijn mobiel naar diverse soorten muziek, dit doe ik met mijn Spotify app en serieus ik zou niet meer zonder kunnen. Thuis maak ik een afspeellijst en dan download ik de muziek zodat het offline te beluisteren is (tijdens het sporten heb ik mijn internet uitstaan).

Kleding, flesje water & een handdoek

Voor het sporten heb ik een grotere tas gekocht, een nieuwe bidon (ik moet echt water hebben tijdens het sporten) en ik neem ook altijd een handdoek mee, dit is zelfs verplicht en het lijkt mij ook vrij logisch om die mee te hebben. Qua kleding draag ik gewoon een joggingbroek met een shirtje, ik ben alleen nog opzoek naar andere sportschoenen…tips zijn welkom!

Stappenteller

Omdat ik vanuit huiswerk en eigenlijk veel te lang achter mijn laptop geplakt zit kom ik bijna nooit aan de 10.000 stappen per dag. Sinds enkele weken gebruik ik een stappenteller via een app op mijn Samsung Galaxy s9 plus, zo worden mijn stappen geteld en kan ik dat ook allemaal veel beter in de gaten houden. Mochten jullie nog meer handige apps weten voor het sporten en qua gezondheid, laat die dan zeker even achter in een reactie.

Ik probeer drie keer in de week naar de sportschool te gaan, maar ik merk dat het tegenwoordig qua drukte toch wat moeilijker te plannen is. Gelukkig doe ik mijn best en blijf ik gemotiveerd, helemaal nu ik in de meivakantie weer twee kilo ben aangekomen…

post signature

Volg:

5 Reacties

 1. chucky1012
  mei 18, 2018 / 7:32 am

  Zo leuk dat jij hier een artikel over hebt geschreven….
  Goed idee om muziek te downloaden.
  Je ziet er goed uit dus zou me niet druk maken om de kilootjes eraf te sporten….

  Xoxo

 2. Irene
  mei 18, 2018 / 9:32 am

  Ik gebruik voor afvallen mijn app de my fitness pall app. Hier voer ik mijn eten in en al mijn sport activiteiten. De water inname Kun je ook invoeren. Voor het bijhouden van mijn stappen gebruik ik de fitbit charge 2. Voor sporten Kun je ook de Runkeeper app gebruiken. Hopelijk Kun je hier wat mee Bianca! Succes!

 3. Irene
  mei 18, 2018 / 9:34 am

  Voor het afvallen gebruik ik de My fitness pall app. Hier Kun je je eten invoeren en al je sport activiteiten. Je water inname kan ook. Voor mijn stappen bijhouden draag ik de Fitbit charge 2. Je kunt ook de Runkeeper app gebruiken. Hopelijk heb je hier iets aan. Succes!

 4. Tina
  mei 18, 2018 / 4:52 pm

  Voedingswaardetabel is een hele handige tabel! Als voedingswaarden niet op de verpakking staan, zoals bij groente en fruit van de markt vaak het geval is, zoek ik het op in de voedingswaardetabel. Ideaal! Mijn volgende app-tip is zo te zien al vaker gegeven, maar MyFitnessPal is echt een aanrader! Je kunt niet alleen eten invoeren en je activiteiten, maar ook je voortgang bijhouden (gewicht en cm’s) en als je premium aanschaft kun je ook instellen wat je caloriedoel en/of macro-doel is per maaltijd. Heel handig voor als je wilt afvallen, waarbij je toch al gauw moet letten op de hoeveelheid koolhydraten en vetten die je binnenkrijgt. Let er wel op dat je niet volledig de koolhydraten skipt, je lichaam krijgt een klap zodra je weer (te)veel koolhydraten binnenkrijgt! En let ook vooral op de eiwitinname, je lichaam heeft eiwitten nodig voor spierherstel. Voor de rest gebruik ik een Apple Watch die nauwkeurig mijn stappen, actieve minuten, hartslag en work-outs bijhoudt. Sowieso is het een aanrader om een smartwatch o.i.d. aan te schaffen die ook de hartslag in de gaten houdt, zo kun je ook doelgerichter trainen. Een andere tip die ik écht kan aanraden is om aan krachttraining te doen als je wilt afvallen, juist meer dan cardio. Door aan krachttraining te doen versterk je je spieren die op deze manier in rust meer energie vragen en waardoor je dus afvalt. Pluspunt, de huid ‘veert’ hierdoor ook weer terug en je krijgt er over het algemeen een mooier figuur van, juist niet bulky (tenzij dat je trainingsdoel is, natuurlijk)! Ook baantjes zwemmen is aan te raden, omdat dit een vorm van cardio is waarbij je én je core-, én je been-, én je armspieren aanspreekt.
  Oh en wat betreft sportschoenen: het is erg persoonlijk, maar ik vind de Crivit Pro hardloopschoenen fantastisch, evenals de hardloopsokken van Crivit Pro (online te koop bij Lidl). Niet alleen om mee te hardlopen, maar ook ‘gewoon’ voor in de sportschool. Ze zijn stevig en luchtig tegelijk, zijn niet zwaar, hebben een goede demping, en de sokken verdelen de druk op je voet door middel van padding. Het klinkt idioot en ik wilde er zelf ook niet aan, maar die sokken zijn hemels en het liefste trek ik ze niet meer uit. Succes!

 5. mei 19, 2018 / 9:53 am

  Ik sport altijd thuis want wij hebben een crosstrainer en dat vind ik heerlijk. Ik kan er op gaan wanneer ik wil (en dat is de laatste maanden heel vaak met de bruiloft in het vooruitzicht) en het maakt geen bal uit wat ik aanheb, want er is toch geen mens die me ziet. Water en een leuke playlist op Spotify is dan ook onmisbaar voor mij, en dan is het gewoon een kwestie van gaan met die banaan!
  bychristiana onlangs geplaatst…Review The Body shop Roots of strengthMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge