Nieuwe artikelen:

 • PERROY Azureblush Eau de Parfum

  PERROY Azureblush Eau de Parfum
 • Beauty Shoplog – Veel parfum, Wibra & Boozyshop

  Beauty Shoplog – Veel parfum, Wibra & Boozyshop
 • Collistar Magic Drops Glow

  Collistar Magic Drops Glow
 • DM Shoplog Juli 2024

  DM Shoplog Juli 2024
 • Hoe voel je je minder onzeker als puber?

  Hoe voel je je minder onzeker als puber?
 • Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn

  Nieuw | Ziaja Coconut & Orange Vibes Lijn
 • Fragile Sanctuary by Catherine Cowles

  Fragile Sanctuary by Catherine Cowles
 • Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?

  Waar komt toch de Nederlandse voorliefde voor wijn vandaan?
 • Kruidvat & Etos Shoplog

  Kruidvat & Etos Shoplog
 • UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

  UNIC Naturals Hair Perfume Vanille Gourmande & Coco Monoï

KLEDING SHOPPEN VOOR EEN TIENER…DAT IS TOCH WEL EVEN WENNEN!

KLEDING SHOPPEN VOOR EEN TIENER…DAT IS TOCH WEL EVEN WENNEN!

Nog maar een paar maandjes en dan is Sterre alweer 11, ik moet eerlijk toegeven dat ik de laatste maanden héél erg aan de puber/tiener fase moet wennen. Natuurlijk heeft elke leeftijd zijn charmes, maar het gaat ineens allemaal zo hard. Het shoppen van kleding is maar een klein voorbeeld, want eigenlijk zijn er best wel wat dingen veranderd…kleine meisjes worden groot.

Het begon een tijdje terug, ik shop 9 van de 10 keer kleding online voor mezelf en Sterre bij o.a. Capuchonfashion.nl. Vanwege het ruime assortiment online vind ik dat net wat makkelijker dan diverse winkels ingaan. Alleen is wat ik koop voor Sterre, niet meer wat zij graag aantrekt én dat laat ze inmiddels duidelijk weten 😉

Op haar leeftijd droeg ik vroeg van die grote Disney truien en het liefst draag ik nog steeds oversized sweaters. De kinderkleding van nu voor tieners is toch een beetje anders…wat natuurlijk ook logisch is aangezien we ruim een aantal jaar verder zijn. Naast de handige kinderkleding basics, is Sterre dol op de kleur zwart en dat zie je ook in haar kleding terug (zwarte spijkerbroeken, schoenen, shirtjes enzovoort).

Maar waar moet ik nou zo aan wennen? Sterre heeft inmiddels een hele eigen smaak en is heel duidelijk in wat ze wel en niet wilt aantrekken. Eerst was ze dol op jurkjes en rokjes, maar dat heeft ze al in geen maanden meer aangehad. Ze heeft liever een (zwarte) spijkerbroek met een crop top. Mocht je denken “wat is een crop top”? Dat is een hype benaming voor een naveltruitje…vreselijk, maar blijkbaar dragen heel veel meiden dit. Ik was er eerst fel op tegen maar inmiddels heeft Sterre ook wat exemplaren in haar kast hangen, wel het model dat net wat langer is…met 10 jaar hoef je geen blote buik te showen.

Glitter, pailletten, unicorns, rokjes…het is allemaal voorbij en stiekem vind ik dat wel jammer. Het shoppen van kleding doet zij ook liever zelf of ze kijkt via de laptop mee wat er in het winkelmandje komt te liggen. Natuurlijk zijn wij als ouder uiteindelijk verantwoordelijk wat er in haar kledingkast komt te liggen, maar ik wil natuurlijk ook dat ze zich durft te uiten en kleding aantrekt waar zij zich fijn in voelt. Ik merk gewoon dat deze leeftijd op meerdere vlakken wennen is, voor ons allemaal…misschien dat ik daar binnenkort nog een ander artikel over schrijf.

Volg:

5 Reacties

 1. maart 4, 2019 / 8:59 am

  Mijn nichtje is even oud als Sterre dus alles wat ik lees is heel herkenbaar. Ik vind het altijd best lastig inschatten wat ze mooi vind, haar smaak is echt totaal anders dan die van mij, laatst gingen we samen shoppen en 99% van de dingen die ik omhoog hield vond ze maar niks haha;-)
  bychristiana onlangs geplaatst…Zó zie jij er op je mooist uit op jullie bruiloft!My Profile

 2. Beautycutiestyle
  maart 4, 2019 / 9:07 am

  ☆ Ja dat is ook wennen ღ

 3. kempenaers anita
  maart 9, 2019 / 1:58 pm

  ik heb een kleindochter van bijna twaalf jaar, nog niet zo lang geleden kocht ik voor haar kledij , gewoonlijk in afslag want ik heb nog andere kleinkinderen , nam ik mee wat ik mooi vond want ze droeg toch alles maar tegenwoordig durf ik het niet zo goed meer en zal ik ze in toekomst moeten meenemen dan kan ze zelf haar kleding uitkiezen en ben ik zeker dat ze het draagt

 4. Oma Will
  maart 10, 2019 / 11:29 pm

  Heel af en toe koop ik wel eens iets voor mijn kleindochters, maar niet zo vaak.
  Dan lopen ze trots rond en laten het aan iedereen zien.
  Altijd erg leuk.
  Een echte smaak hebben ze nog niet, vinden alles wat ik kies wel leuk.
  Dat is nog gemakkelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge