Nieuwe artikelen:

 • Marc Jacobs Daisy Ever So Fresh

  Marc Jacobs Daisy Ever So Fresh
 • Zwaartekracht – Olivia Lewis

  Zwaartekracht – Olivia Lewis
 • Langeafstandrelatie? Zo kun je alsnog intiem zijn met je partner

  Langeafstandrelatie? Zo kun je alsnog intiem zijn met je partner
 • Nieuw | Pepe Jeans London BRIGHT

  Nieuw | Pepe Jeans London BRIGHT
 • Hoe kies ik het juiste type bad voor mijn badkamer uit?

  Hoe kies ik het juiste type bad voor mijn badkamer uit?
 • Grote verbouwing op de planning? Het is verstandig om deze 3 vakmannen in …

  Grote verbouwing op de planning? Het is verstandig om deze 3 vakmannen in te huren
 • Deze dingen doe ik graag online

  Deze dingen doe ik graag online
 • Lancôme Idôle Nectar Eau de Parfum

  Lancôme Idôle Nectar Eau de Parfum
 • A Not So Meet Cute – Meghan Quinn

  A Not So Meet Cute – Meghan Quinn
 • Favoriete zomerparfums voor mannen

  Favoriete zomerparfums voor mannen

Sterrenvlucht – Brandon Sanderson (Skyward deel 1)

Sterrenvlucht – Brandon Sanderson (Skyward deel 1)

De afgelopen dagen ben ik begonnen in het boek Sterrenvlucht, geschreven door Brandon Sanderson. Dit is deel 1 uit de Skyward serie, in de genre science fiction. Op Booktok zag ik deze boeken serie al in het Engels voorbijkomen, maar gelukkig is de Nederlandse vertaling ook verkrijgbaar…daar ben ik dus mee aan de slag gegaan.

Synopsis ‘Sterrenvlucht’

“80 jaar geleden stortte een sterrenschip vol mensen neer op de planeet Detritus, die is omgeven door een eeuwenoude puinschil. De nakomelingen, die zichzelf de Rebellen noemen, leven in grotten maar worden desondanks toch onophoudelijk aangevallen door de Krell. De enige verdediging wordt gevormd door slimme jonge piloten die onbevreesd de lucht in gaan om de gemeenschap te beschermen. En piloot worden is altijd de ultieme droom van Spensa geweest. Maar haar lot is verweven met dat van haar vader – een piloot die jaren geleden werd neergeschoten, toen hij zijn team laf in de steek liet, waardoor Spensa’s kansen om naar de vliegschool te mogen klein zijn. Een toevallige ontdekking in een lang vergeten grot biedt haar misschien wel een manier om de sterren alsnog te claimen en een oud geheim te onthullen.”

Wat natuurlijk gelijk opvalt is de mooie cover en in het boek zelf staan ook diverse toffe illustraties. Zo kan je zelf beter een beeld vormen wat er met sommige termen zoals Alta Basis, Stijgring & Poco bedoeld wordt.

De afgelopen dagen ben ik begonnen in het boek Sterrenvlucht, geschreven door Brandon Sanderson. Dit is deel 1 uit de Skyward serie, in de genre science fiction. Op Booktok zag ik deze boeken serie al in het Engels voorbijkomen, maar gelukkig is de Nederlandse vertaling ook verkrijgbaar...daar ben ik dus mee aan de slag gegaan.


In het begin van Sterrenvlucht leer je de jonge Spensa kennen, zij kijkt heel erg op tegen haar vader…een bekende piloot. Tijdens een gevecht tegen de Krell komt haar vader om het leven en staat hij verder bekend als een lafaard (hij zou zijn overgestapt naar de Krell). Jaren later gaat Spensa zelf de opleiding doen om ook een piloot te worden, maar dat gaat niet zonder slag of staat. Door de reputatie van haar vader, moet zij zich heel erg bewijzen en krijgt ze niet de gelijke kansen als haar klasgenoten. Gelukkig is er één docent die haar wel een kans geeft…

De afgelopen dagen ben ik begonnen in het boek Sterrenvlucht, geschreven door Brandon Sanderson. Dit is deel 1 uit de Skyward serie, in de genre science fiction. Op Booktok zag ik deze boeken serie al in het Engels voorbijkomen, maar gelukkig is de Nederlandse vertaling ook verkrijgbaar...daar ben ik dus mee aan de slag gegaan.


Tijdens het lezen van Sterrenvlucht raak ik ook steeds meer verdiept in het verhaal en wil ik het boek ook eigenlijk helemaal niet wegleggen. De groei van Spensa is mooi om te zien, de humor van M-bot is een mooie twist en de gevechten zijn tot in de details omschreven. Door deze details lijkt het ook net of je zelf helemaal in het verhaal zit. De mix van spanning, actie en een tikkeltje humor is ook een mooie afwisseling. Ik baalde zelfs toen ik het boek had uitgelezen, maar gelukkig heb ik deel 2 uit de Skyward serie al klaar liggen om te gaan lezen.

Extra informatie

Sterrenvlucht – Brandon Sanderson
Uitgeverij Iceberg Books
ISBN: 9789083073132
Vertaald door Textcase
Prijs €24,99 o.a. te koop bij Bol.com
Paperback, 480 pagina’s

Lees ook: Tips om een kleine ruimte praktisch in te richten

Volg:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge