Nieuwe artikelen:

 • Mijn favoriete parfumnoten van dit moment

  Mijn favoriete parfumnoten van dit moment
 • Black Friday 2023 + Beauty Favorieten

  Black Friday 2023 + Beauty Favorieten
 • Hoe belangrijk is regelmatig reinigen van je dakgoot?

  Hoe belangrijk is regelmatig reinigen van je dakgoot?
 • Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor freelancers: bescherming voor jouw carrière

  Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor freelancers: bescherming voor jouw carrière
 • KAYA Sieraden Urban Chic collectie

  KAYA Sieraden Urban Chic collectie
 • Sim only abonnement afsluiten? Hier moet je aan denken

  Sim only abonnement afsluiten? Hier moet je aan denken
 • Zo vind je de ideale kapster 

  Zo vind je de ideale kapster 
 • Op deze kosten ga ik de komende tijd besparen

  Op deze kosten ga ik de komende tijd besparen
 • Parfums die perfect geschikt zijn voor het najaar

  Parfums die perfect geschikt zijn voor het najaar
 • Montblanc Signature Eau de Parfum

  Montblanc Signature Eau de Parfum

ESSENCE CRYSTAL DREAMS REVIEW

ESSENCE CRYSTAL DREAMS REVIEW

Eind vorige maand heb ik twee producten ontvangen uit de essence Crystal Dreams trend edition (disclaimer: de naam essence schrijf je zonder hoofdletter). Ik dacht dat deze trend edition al enkele weken te koop was, maar volgens het persbericht is Crystal Dreams vanaf deze maand tot en met midden maart verkrijgbaar bij Kruidvat.

essence Crystal Dreams Eyeshadow Palette – 01 Give me crystals! €7,99

“Het nieuwe CRYSTAL dreams oogschaduwpalet biedt 11 fantastische kleuren met metallic en matte finishes. Gecombineerd op verschillende manieren, kan je een veelvoud aan winterse oogmake-up stijlen met intense effecten creëren. De extreme variatie aan kleur van de veelzijdige oogschaduwen garandeert veel Crystal power!”

Het oogschaduw palette bevat 11 neutrale oogschaduws met een matte of shimmer finish. Persoonlijk vind ik alle kleuren een beetje op elkaar lijken en had er iets meer variatie gemogen. Maar het is natuurlijk een heel betaalbaar palette en qua thema past het ook goed.

Ik was tot een jaar of twee geleden niet zo’n fan van de oogschaduws van essence, tegenwoordig is de kwaliteit stukken beter. De shimmer oogschaduws uit dit palette zijn mooi en goed gepigmenteerd. Ook de matte oogschaduws zijn prima en mooi op te bouwen. Zoals de swatches goed laten zien, liggen sommige kleuren wel heel dicht bij elkaar.

Zowel het oogschaduw palette als de highlighter, hebben een kartonnen verpakking met een crystal-print. Ook dit past bij het thema, al voelt het wel wat goedkoper aan (maar tja het zijn ook beide budget producten).

essence Crystal Dreams Highlighter – 01 Love at first light €3,89

“Deze roze highlighter kan gebruikt worden om intense, licht reflecterende accenten te zetten, die elk gezicht flatteren in de koele wintermaanden. Breng gemakkelijk aan op de jukbeenderen, de neusbrug en onder de wenkbrauwen met een highlighterkwast en je make-up look zal glinsteren als kostbare kristallen in de winterzon.”

Het komt wel eens voor dat als ik een product voor het eerst zie, dat ik meteen al een oordeel vorm. Dit gebeurde ook bij deze highlighter, ik dacht direct dat dit product veelte poederig zou zijn en amper een glans zou geven. Gelukkig heb ik deze highlighter toch een kans gegeven, want ik vind het dus wél een leuk product! Het is een roze, koele highlighter die wel wat poederig is maar in combinatie van een compacte highlighter kwast en face mist werkt het super.

Ik breng eerst mijn basis make-up aan (foundation, concealer en transparante poeder), daarna breng ik een face mist aan. Terwijl mijn huid nog licht vochtig is, breng ik deze highlighter aan en daarna gebruik ik nog een beetje face mist. Het resultaat van de glans is op de onderstaande foto te zien, al blijft het soms wel lastig om een mooie glow goed op de foto te krijgen…

Naast deze twee producten bevat de essence Crystal Dreams trend edition ook nog: 2 tinting lip oil, luminizing fixing spray, powder brush & een luminizer.

Het oogschaduw palette is vooral leuk als je nog niet zoveel oogschaduws hebt of gek bent op neutrale tinten. De highlighter is mijn favoriet uit dit artikel, deze blijf ik zeker gebruiken.

Misschien ook interessant om te lezen:
Romantische parfums voor Valentijnsdag
Lunar Beauty Moon Spell Eyeshadow Palette 
hannah Brilliant Touch

Volg:

4 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge