Follow:
Persoonlijk, Travel

TRAVEL | VOORBEREIDINGEN EEN VAKANTIE NAAR AMERIKA

De zomervakantie zit er alweer bijna twee weken op en jeetje wat was het genieten! Voor het eerst met mijn dochter en vriend naar het buitenland, twee weken lang genieten van een andere omgeving en cultuur. Ik moet zeggen dat het smaakt naar meer en inmiddels ben ik zelfs al aan het rondkijken voor onze volgende vakantie’s. Als het o.a. financieel mogelijk is dan is het de bedoeling om elk jaar wel even er tussenuit te gaan. Er staan nog zoveel landen op onze planning zoals bijvoorbeeld Amerika.

Vakantie Vibes

Nu dat ik de smaak te pakken heb wat betreft vakantie’s, wil ik nog een stapje verder gaan en mijn vliegangst onder ogen komen. De mogelijkheden worden dan ook wat groter en mijn vriend en ik zouden heel graag samen op avontuur willen gaan in Amerika. Ik heb inmiddels zoveel over dit lang gezien en gehoord, het lijkt ons beide heel gaaf om eens mee te maken. Natuurlijk is er in Amerika genoeg te zien en te doen, dus waar begin je?

Het regelen van een ESTA

Even naar Amerika is niet zomaar iets wat ik zou doen, het heeft wel wat voorbereidingen nodig. Zoals wat moet er allemaal mee? Wat gaan we zien en naar welke plaatsen gaan we? Voor Amerika heb je geen visum nodig, wel moet je een ESTA voor de Verenigde Staten van Amerika aanvragen. Dit heb ik zelf nog nooit eerder gedaan, maar ik heb advies gevraagd aan wat vrienden en online wat informatie opgezocht.

Een ESTA aanvragen voor gezin is online zo in een paar muisklikken geregeld (ongeveer 5 minuten), twee jaar geldig en alles wijst zich van zelf. De prijs per persoon is €29,95 en dat is ook nog eens redelijk betaalbaar (ik had het duurder verwacht dus dat is al een flinke meevaller). Je hebt voor een vakantie of rondreis naar Amerika geen visum nodig, maar mocht je langer dan 90 dagen in Amerika verblijven en werken voor een Amerikaanse werkgever, dan is een visum voor de USA wel verplicht. Gelukkig staat alles online heel duidelijk uitgelegd en hoef je daar verder niet zo heel druk om te maken, dat is gelukkig een zorg minder.

Ik hoef mij dus over een ESTA niet meer zo heel druk te maken, dat is zo geregeld. Maar dan is het nog de vraag waar willen we naar toe in Amerika? Gaat het één plek worden of toch meer een rondreis? Daar zijn we eigenlijk nog niet zo heel goed over uit, maar gelukkig hebben we nog genoeg tijd om hier goed over na te denken. Ik hoop dat onze Amerika droom volgend jaar in gaat of anders het jaar er op…eerst ook maar eens goed sparen zodat we op vakantie ook alles kunnen doen. Als ik ergens ben wil ik er wel zo goed mogelijk van kunnen genieten, maar zonder financiële problemen te krijgen…daarom vind ik het sparen voor deze vakantie erg belangrijk.

Check check dubbel check

Ook al is de vakantie naar Amerika pas over een tijdje, de weken vliegen zo voorbij en ik wil gewoon dat alles zo goed mogelijk geregeld is. Niet dat er op het laatst toch iets niet correct is of dat we voor een nare verrassing komen te staan. in dat opzicht ben ik gewoon een controle freak 😉 Het zal waarschijnlijk ook mijn eerst keer zijn in een vliegtuig en stiekem vind ik die gedachten toch wel een beetje spannend. Maar omdat ik de laatste maanden al zoveel angsten heb overwonnen wil ik ook graag deze angst verslaan. Hopelijk heb ik tegen die tijd mijn vliegangst meer onder controle en valt het uiteindelijk allemaal heel erg mee.

Voor dat we op reis gaan check ik onze reisdocumenten, paspoorten en zorg ik dat de routes al goed uitgestippeld zijn. Mijn vriend en ik hebben ook beide een creditcard, ik had dit als tip gekregen omdat het als betaalmiddel handig zou zijn in plaats van cash. Ik ben normaal niet zo’n fan van een creditcard (dit komt mede door mijn shopverslaving), maar voor onze vakantie maak ik wel een kleine uitzondering. Op mijn travel wishlist staat sowieso New York & Las Vegas, maar mochten jullie nog Amerika tips hebben dan hoor ik dat natuurlijk graag. Mijn vriend heeft natuurlijk ook al wat ideeën en wensen, dus dat moet helemaal goed gaan komen. Het belangrijkste voor dit moment is goed sparen en het boeken van de vakantie!

Onze Amerika droom

Het idee dat ik over enkele maanden misschien wel in een vliegtuig zit naar Amerika, dat geeft zo’n gaaf gevoel. Als het haalbaar is gaat het om 3-4 weken en hopelijk zien we dan zoveel mogelijk van allerlei steden en plaatsen. Als serie verslaafde heb ik al zoveel gave plekken van Amerika op tv gezien, maar het is natuurlijk veel leuker om het zelf mee te maken. Of dat nou met een huurauto een rondreis gaat worden of bijvoorbeeld met een camper…dat is ook nog iets waar we beide goed over moeten gaan nadenken. Een hotel zou natuurlijk ook een optie zijn, alleen denk ik dat je dan weinig van de omgeving ziet en daar komen we natuurlijk voor. Mocht ik dat mis hebben en hebben jullie nog hotel aanraders…let me know!

Online ben ik al aan het rondkijken naar grotere en stevige koffersets en informatie aan het opzoeken hoeveel kilo bagage je mag meenemen in het vliegtuig. Welke items mogen er wel mee in je koffer en welke niet, tsja ik heb er gewoon al helemaal zin in…maar dat hebben jullie denk ik inmiddels al wel door.

Al met al genoeg stof nog om over na te denken en te discussiëren (op een leuke manier haha!). Natuurlijk hou ik jullie op de hoogte van onze Amerika droom en plannen en mochten jullie nog tips hebben dan zou het onwijs tof zijn om die achter te laten in een reactie. Ik kijk al uit na een paar weken heerlijk vakantie, maar eerst alles goed uitzoeken en een paar maanden nog volop aan het werk.

post signature
*Dit is een samenwerking

Share on
Leave a comment

Nog meer artikelen:

1 Comment

 • Reply chucky1012

  Zo leuk!
  Jaren geleden was ik naar NYC geweest.
  Het was zo mooi, veel gezien en gedaan.
  Ik wil nog een keer gaan…
  Leuke voorbereidingen.
  Curvacious en byaranka willen volgend jaar naar de USA gaan…
  Ze hadden er ook al een artikel over geschreven op hun blog….

  Xoxo

  september 10, 2018 at 10:38 pm
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Lees vorig bericht:
  IN THE MIX | DIVERSE NIEUWE CATRICE PRODUCTEN

  De afgelopen weken zijn er heel veel nieuwe make-up producten aan het Catrice assortiment toegevoegd. En daarnaast komen er ook...

  Sluiten