Nieuwe artikelen:

 • Kneipp Foot Care is vernieuwd!

  Kneipp Foot Care is vernieuwd!
 • Tips en tricks bij online winkelen

  Tips en tricks bij online winkelen
 • Lattafa Yara Eau de Parfum

  Lattafa Yara Eau de Parfum
 • Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 

  Ga jij deze zomer ook weer genieten in Spanje? 
 • Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials

  Mijn nieuwe sieraden van TOV Essentials
 • Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen

  Geniet onbezorgd van het leven met de juiste verzekeringen
 • Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten

  Huda Beauty lanceert twee nieuwe producten
 • Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben

  Date of avondje uit? Dit parfum moet je hebben
 • Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos

  Beauty | e.l.f. verkrijgbaar bij Etos
 • Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

  Nieuwe producten van Kylie Cosmetics

TIPS VOOR AUTOVAKANTIES MET KINDEREN

TIPS VOOR AUTOVAKANTIES MET KINDEREN

Voor je het weet is het weer zover, dan breken de schoolvakanties gezellig aan! Wij gaan altijd met de auto weg omdat ik dat fijner vind. Daarbij heeft het veel voordelen. Daarom vandaag wat tips voor als je samen met je kindje(s) er even lekker tussenuit gaat, zowel in het binnen- als buitenland.

autovakantie2

Verzekeringen checken
Als je de vakantie hebt geboekt, is het belangrijk om je verzekeringen te checken. Heb je de juiste reisverzekering, is pechhulp voor onderweg goed geregeld? En wellicht een goed moment om de autoverzekering te berekenen? Misschien valt er nog wat te besparen. Zo heb je vooraf alles gecheckt en kom je tijdens of achteraf het rijden niet voor vervelende verrassingen te staan.

Hoe vind je de weg?
Daarnaast is het ook handig om het adres waar je heen gaat tijdig op te zoeken, dat scheelt sowieso voor stress op de dag zelf (ik spreek uit ervaring haha). Als je er nog nooit ben geweest kan een navigatie systeem, of een wegenkaart ook een uitkomst zijn.

Inpakken maar
Dan begint het leukste deel namelijk de koffers inpakken! Welke kleding, make-up en andere spullen gaan er allemaal mee? Omdat ik altijd paar dagen van te voren inpak, maak ik zelf graag een lijstje. Op dat lijstje staat wat er mee moet, en als ik dat ingepakt heb streep ik het door. Zo vergeet je niks, en pak je ook niks dubbel in.

autovakantie1

Snacken en spelen
Omdat ik zelf niet in een vliegtuig durft te stappen, gaan wij altijd met de auto op pad. Als je kindje(s) een tijd stil moeten zitten, kan dat zorgen voor verveling en irritatie (vooral als je met de auto naar het buitenland gaat). Neem voor onderweg dan ook voldoende afleiding mee zoals boekjes, speelgoed, spelletjes. En natuurlijk wat lekkers, wat te eten en drinken mag ook niet ontbreken als je dat onderweg moet kopen ben je namelijk altijd véél meer geld kwijt. Probeer soms ook bij een pompstation te stoppen om de benen te strekken, en voor de wc ronden. Je zal zien dat als je net nergens de mogelijkheid hebt, iedereen in eens naar de wc moet.

autovakantie3
Uitstapjes plannen
Zodra de bestemming bekend is kan je opzoek gaan naar eventuele leuke uitstapjes in de omgeving. Dit kan je vaak ook op plaats van bestemming doen, vaak zijn er overal wel foldertjes, VVV kantoren of andere informatie beschikbaar. Zelf vind ik het prettig om dit thuis lekker rustig achter de laptop te zoeken. Je kan dan van te voren plannen wat je o.a. kan gaan doen of je doet dit lekker spontaan…het is tenslotte vakantie!

autovakantie4

Genieten
Mijn aller belangrijkste tip is…geniet! Het is tenslotte vakantie! Ben je wat vergeten? Raak dan niet in paniek, je kan het vast daar in de omgeving wel kopen of van iemand lenen. Op vakantie gaan met de auto, vind ik zelf super fijn om te doen. Je kan namelijk met de auto vaak gaan en staan waar je wilt, en bent niet afhankelijk van het OV of van vliegtuig met vertraging (je kan met de auto natuurlijk wel in een hele saaie file komen…).

Ga jij zelf het liefste met de auto of het vliegtuig op vakantie?
post signature
*Dit is een samenwerking

Volg:

3 Reacties

 1. Priscilla
  januari 19, 2016 / 2:18 pm

  Wij gaan ook altijd met de auto. We gaan nooit zo ver weg en ook ter plekke is het altijd fijn om de auto bij de hand te hebben. Als we een lange reis maakten zorgden we er altijd voor dat we van die dvd schermpjes ergens konden lenen. Was zoonlief lekker zoet mee!

 2. Sanne
  januari 20, 2016 / 9:30 am

  ook wij kiezen voor de auto maar volgend jaar wil ik eens gaan vliegen met mijn zoontje 🙂

 3. januari 20, 2016 / 11:55 am

  Ooh nee, ik heb nu al zoveel zin in de vakantie. Maar heb nog (gelukkig) niks gepland. Binnenkort hoop ik te slagen voor mijn rijexamen en dan ga ik kijken wat ik dit jaar wil doen. Sowieso een stedentrip, en dat alles met de auto. Ik durf ook niet in een vliegtuig (haha). Ik vind het ergens ook wel een voordeel hoor, met de auto op vakantie. Je bepaald alles lekker zeg, en kunt onderweg op alle mooie plekjes even stoppen. Tja dat gaat niet in een vliegtuig of trein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge