Nieuwe artikelen:

 • YVRA 07 L’Essence de L’Excellence

  YVRA 07 L’Essence de L’Excellence
 • Notino Beauty Haul Unboxing ???? 5 nieuwe parfums!

  Notino Beauty Haul Unboxing ???? 5 nieuwe parfums!
 • Pinky Promise by Rebecca Rennick

  Pinky Promise by Rebecca Rennick
 • Spicy Book Haul – 10+ New Books ????️

  Spicy Book Haul – 10+ New Books ????️
 • 5 basistips voor het trainen van je hond

  5 basistips voor het trainen van je hond
 • Action Haul Shoplog Juni 2024

  Action Haul Shoplog Juni 2024
 • Nieuw | Huda Beauty Blush Filter Liquid Blush

  Nieuw | Huda Beauty Blush Filter Liquid Blush
 • Mijn favoriete beauty producten van dit moment – mei 2024

  Mijn favoriete beauty producten van dit moment – mei 2024
 • Kneipp Foot Care is vernieuwd!

  Kneipp Foot Care is vernieuwd!
 • Tips en tricks bij online winkelen

  Tips en tricks bij online winkelen

REVIEW| SMASHBOX DOUBLE EXPOSURE PALETTE

REVIEW| SMASHBOX DOUBLE EXPOSURE PALETTE

Sinds een aantal weken ben ik helemaal verliefd geworden op het merk Smashbox, maar dat hebben jullie misschien aan de reviews al wel een beetje gemerkt. Op mijn wishlist staan nog verschillende producten en zo zat ik te twijfelen over het Double Exposure Palette, of het eerste oogschaduw palette (Full Exposure Palette). Ik ben gewoon de Douglas in Enschede binnen gelopen en heb gekeken naar de kleuren, kwaliteit enzovoort. De keuze was toen vrij snel gemaakt…Double Exposure!

smashbox2
“Double Exposure Palette is een palette met veel mogelijkheden. De oogschaduw verandert wanneer u de kleur activeert met water. Elke kleur verandert op één van vier manieren wanneer u water toevoegt: de kleur wordt sterker, dieper, metallic of glinsterend dus u heeft oneindig veel mogelijkheden. Experimenteer. Of u nu ingetogen of uitgelaten of heel anders voelt, transformeert uzelf met deze must-have op het gebied van zelfexpressie.”

smashbox3
Ik ben dus gegaan voor het nieuwste oogschaduw palette, simpel omdat deze kleuren mij meer aanspreken. Het palette bevat 14 kleuren. maar omdat je kleuren ook “nat” kan gebruiken heb je er 28. Daar naast bevat het palette ook een dubbelzijdige kwast, en een flinke spiegel. Het design is mooi en netjes en voelt kwalitatief gewoon goed aan. In het palette zat ook een boekje met uitleg en voorbeelden, maar om eerlijk te zijn heb die ik al weg gedaan. Ik gebruik het palette gewoon lekker op mijn eigen manier.

smashbox4
“Hoe werkt het? State-of-the-art pigmenten met een coating zetten de magie in gang. Deze coatingtechnologie zorgt voor vier verschillende effecten als de oogschaduw nat wordt. Zo heb je met 14 kleuren oogschaduw eigenlijk 28 tinten in huis. En dat alles in één palet.”

smashbox5
Normaal zitten er in een oogschaduw palette van die kwasten en applicators, die ik bijna altijd gelijk weg doe. Vaak zijn ze namelijk totaal niet fijn in gebruik, maar deze dubbelzijdige kwast, is heel fijn en goed in gebruik! Het is alleen lastig om op te bergen aangezien de kwast niet kan staan, daarom laat ik de kwast gewoon netjes in het oogschaduw palette zitten.

smashbox6
smashbox7
Tot zover ben ik helemaal enthousiast! Het uiterlijk is mooi en netjes en de kwast is super, nu ga ik de swatches laten zien. Omdat ze op twee manieren gebruikt kunnen worden (nat en droog) laat ik ook beide methodes zien. En met nat aanbrengen word er bedoeld een klein beetje sprayen, met bijvoorbeeld een face mist (dus niet alles super nat maken dan word het een rommeltje).

smashbox8Bovenste rij swatches (droog)

Silver – Mauve – Peony – Blanc – Quartz – Flushed – Veiled

smashbox9Onderste rij swatches (droog)

Midnight – Temper – Haze – Noir –  Copper – Fig – Espresso

smashbox10Bovenste rij swatches (nat)

Silver – Mauve – Peony – Blanc – Quartz – Flushed – Veiled

smashbox11Onderste rij swatches (nat)

Midnight – Temper – Haze – Noir –  Copper – Fig – Espresso

Wat een verschil hé? Sommige kleuren zijn op de droge manier veel mooier, maar er zijn ook genoeg kleuren die veel beter tot zijn recht komen met een beetje face mist. Ik gebruik trouwens deze truc bijna bij elke kleur oogschaduw (welk merk dan ook), zodat de kleur of finish net wat beter tot zijn recht komt

smashbox12
Het Smashbox Double Exposure Palette heb ik nu zelf een aantal weken in gebruik, en ik moet eerlijk bekennen dat ik de eerste paar dagen niet zo enthousiast was. Het palette bevat prachtige tinten (en verschillende finishes), maar sommige kleuren komen op mijn ooglid niet goed tot hun recht of het blenden is een crime. Na een paar ooglooks werd ik steeds enthousiaster, ik moest er even beter mee om leren gaan. Niet alle kleuren zijn fijn op de droge of natte manier, dat is gewoon zelf uitproberen wat voor jou het beste werkt. Vooral de kleuren Mauve, Peony, Temper en Copper zijn echt pareltjes! Stiekem wil ik toch ook nog graag het eerste palette, dus die gaat weer terug op mijn wishlist haha!

Het Smashbox Double Exposure Palette kost €49,90,- en is verkrijgbaar bij de Douglas.

Heb jij het Smashbox Double Exposure Palette al in jouw bezit?

post signature

Volg:

15 Reacties

 1. januari 28, 2016 / 7:33 am

  Het is op het oog een mooi palette, maar ik heb de eerste al, dus deze overgeslagen. Het is een goed basic palette, met heel draagbare kleuren. De hele “nat is het een heel ander palette” redenering vind ik wat overdreven. Sommige kleuren worden inderdaad intenser met een beetje spray, maar 28 tinten heb je er niet van. Maar het palette is zeker leuk en je look goed gelukt!

 2. januari 28, 2016 / 7:54 am

  Mmm ik denk dat het gewoon niet mijn ding is haha! Ik heb van de eerste de mini en die vond ik niets. Komt morgen toevallig een review van haha!

 3. Yust
  januari 28, 2016 / 8:04 am

  Recent kwam mijn vriendin met Smashbox thuis. Ik zei gelijk wauw, ik had nog nooit hiervan iets geprobeerd. Ik vroeg of ik haar mocht opmaken… Ik heb nog nooit zo vaak gevloekt. Wat een tegenvaller was dat. Dat was niet dit palette, dus die ervaring kan ik niet delen.
  Op zich ziet dit er wel stukken beter uit, echter ik moet zwaar overtuigd worden wil ik hiervan zelf iets kopen.
  Het staat je wel mooi deze aardtinten! En mooie lipstick kleur, dit is Bianca *wink*.

 4. januari 28, 2016 / 10:14 am

  De kleuren in het palette zijn echt prachtig, maar de swatches vallen nogal tegen. Ik had wel meer verwacht van Smashbox!

 5. januari 28, 2016 / 10:36 am

  Mooie palette! Het verschil tussen droog en nat is inderdaad groot, dat had ik niet verwacht X

 6. januari 28, 2016 / 11:22 am

  Fijn dat na een paar jaar ooglooks steeds enthousiaster wordt. Dat overkomt mij ook met sommige palettes.

 7. januari 28, 2016 / 1:37 pm

  Wauw wat een gaaf palette! Groot verschil tussen nat en droog aanbrengen dus. Zal een ooglid primer ook nog veel verschil maken?

  • Bianca
   Auteur
   januari 28, 2016 / 1:38 pm

   Ik heb het met en zonder ooglid primer gebruikt, maar dat maakte amper tot geen verschil uit (op mijn huid dan) x

 8. Manon
  januari 28, 2016 / 7:11 pm

  Ik vind het palette erg mooi, maar eerlijk vind ik de kleuren (als ze nat zijn) mooier dan als ze droog zijn.

 9. januari 29, 2016 / 6:54 pm

  Wat een mooie palette zitten der echt super mooie kleuren in.

 10. Evelien
  januari 31, 2016 / 9:59 pm

  Ooooh dear, Mauve en Noire zijn m’n favorieten uit het palette.. wat een kleur! Prachtig palette!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge